Здравейте колеги. След много четене тук и по други сайтове стигнах до избор измежду тези два автомобила, за момента Suzuki Samurai по-скоро отпада поради трудния избор на запазени екземпляри и високата им цена, която за мен е нелогична, може и да греша. Целта е да се окомплектова малък и относително проходим джип, който да е само за забавление, като основен автомобил шофирам друг паркетен джип, който ми е ок. Ще го държа целия сезон извън София и ще го карам само там. Бюджетът е до около 10к готова за каране. Искам джипът да е повдигнат, с разумно големи кални гуми, лебедка, може би шнорхел, и все пак да е приличен отвътре. Нов съм в офроуда, но искам да се пробвам, като с въпросното возило ще ходя за риба или на разходки по полята и горите около къщата ми в провинцията, шосейното каране няма да е приоритет. Не ме привличат по-големите и тежки машини като Нисан Патрол например, искам нещо мъничко и леко. Моля за помощ в избора, като ме интереува надеждността на двата джипа, сравнявам Джимни 1.3 80 к.с. и Пинин 1.8 или 2.0 суперселект. Струва ми се, че за Джимнито има повече и по-достъпни варианти за лифт /suspension lift визирам, не body lift, или евентуално комбинация между двете. Цената им е сходна като покупна стойност, Pinin-а изглежда по-сериозно като кола за шосе, но допускам, че ще е по-скъп за поддръжка, а и е почти половин тон по-тежък, което не е в плюс .
Ако има колега, който е преработвал някоя от тези машини, ще съм благодарен за идеи, китове за лифт, които са изпробвани, както и за сервиз в София, който мога да ползвам за съвет, осъществяване на замисъла и поддръжка след това на возилото.
Благодаря предварително!
Ако има колега, който е преработвал някоя от тези машини, ще съм благодарен за идеи, китове за лифт, които са изпробвани, както и за сервиз в София, който мога да ползвам за съвет, осъществяване на замисъла и поддръжка след това на возилото.
Благодаря предварително!
Коментар