Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki Jimny или Mitsubishi Pajero Pinin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki Jimny или Mitsubishi Pajero Pinin

Здравейте колеги. След много четене тук и по други сайтове стигнах до избор измежду тези два автомобила, за момента Suzuki Samurai по-скоро отпада поради трудния избор на запазени екземпляри и високата им цена, която за мен е нелогична, може и да греша. Целта е да се окомплектова малък и относително проходим джип, който да е само за забавление, като основен автомобил шофирам друг паркетен джип, който ми е ок. Ще го държа целия сезон извън София и ще го карам само там. Бюджетът е до около 10к готова за каране. Искам джипът да е повдигнат, с разумно големи кални гуми, лебедка, може би шнорхел, и все пак да е приличен отвътре. Нов съм в офроуда, но искам да се пробвам, като с въпросното возило ще ходя за риба или на разходки по полята и горите около къщата ми в провинцията, шосейното каране няма да е приоритет. Не ме привличат по-големите и тежки машини като Нисан Патрол например, искам нещо мъничко и леко. Моля за помощ в избора, като ме интереува надеждността на двата джипа, сравнявам Джимни 1.3 80 к.с. и Пинин 1.8 или 2.0 суперселект. Струва ми се, че за Джимнито има повече и по-достъпни варианти за лифт /suspension lift визирам, не body lift, или евентуално комбинация между двете. Цената им е сходна като покупна стойност, Pinin-а изглежда по-сериозно като кола за шосе, но допускам, че ще е по-скъп за поддръжка, а и е почти половин тон по-тежък, което не е в плюс .
    Ако има колега, който е преработвал някоя от тези машини, ще съм благодарен за идеи, китове за лифт, които са изпробвани, както и за сервиз в София, който мога да ползвам за съвет, осъществяване на замисъла и поддръжка след това на возилото.
    Благодаря предварително!
    Явор
    yavor.nikolov@gmail.com

От: Suzuki Jimny или Mitsubishi Pajero Pinin

Пинина няма рама и е с независимо окачване отпред = труден за повдигания и проекти
    Кара се общо взето в стоков вид с малко по големи гуми.
    Ако е суперселект с бавни мотора е ГДИ с директно впръскване и не може на газ.
    Абе я си вземи Джимни
    Може и някоя къса Витара неръждива - там лифтовете и мунингите са отработени
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

+ 1 за Джимнито.
      Пинина е по-скоро шосейно насочен. Не знам за какъв му е суперселекта.
      Търсиш кола за доработки и фън. Определено Джимни.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Пинина е добър вариант за директна употреба. Щом ше има горски доработки, а и употребата ще е изключително такава, и аз твърдо съм за Джимнито.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

+1 за Джимни.

Коментар

Ако избора се свежда до тези 2 модела , Джимни !
            Който търси , намира !
            Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Самурай беше третият вариант, но там всичко ми изглежда ужасно овехтяло и ръждиво, и това почти на цената на Джимни за поне 5 -7 години назад кола. Има ли резон да чакам да изкочи запазен Самурай, не бързам за никъде, или да се ориентирам към Джимнито? В момента има един горе долу на картинка добре в мобилето, но ако съдя по маската отпред е варианта на пружини, това добър вариант ли ми е според вас или не?
              Явор
              yavor.nikolov@gmail.com

Коментар

Първоначално публикуван от wildwildwest5 Преглед на мнение
                Самурай беше третият вариант, но там всичко ми изглежда ужасно овехтяло и ръждиво, и това почти на цената на Джимни за поне 5 -7 години назад кола. Има ли резон да чакам да изкочи запазен Самурай, не бързам за никъде, или да се ориентирам към Джимнито? В момента има един горе долу на картинка добре в мобилето, но ако съдя по маската отпред е варианта на пружини, това добър вариант ли ми е според вас или не?
                Още май трябва да попрочетеш....
                И аз съм за сузуки....
                Поздрави!
                VITARA, SAMURAI
                FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                RENAULT ESPACE QUADRA
                ...и едно сивикче за града...

Коментар

Аз когато се чудих преди межди Джимни и Самурай, избрах второто. И това на база всичко прочетено специално в този форум.
                  По здрави и дуракоустойчиви с две думи са Самураите!
                  Който търси , намира !
                  Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

МП Пинин къс е изключително проходим в стоков вид (120 к.с). Имам такъв със супер-селект от 5 години. Смених му 1 к-т гуми АТ 215 70 16. Ползвам го предимно за лов и оф-разходки. Карал съм и Самурай (80 к.с. беше май). Също е много проходим, но разликата в мощността е голяма и осезаема.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Джимнито е по-човешко от Самурая. Може да е с климатик, което все пак си е плюс.
                      Самурая пък има варианти със заводски заден блокаж.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Видях, че си ми писал лично съобщените. Не бързай с избора. Седни прочети малко и си изясни какво искаш да постигнеш като крайна цел.
                        Примерно решаваш, че е Джимни - изясни си за себе си какво ще правиш по него след закупуването - какъв лифт, гуми, раздатката ще пипаш ли и доста други неща.
                        Преди да реша какво искам минах през поне 4 варианта - къса Гранд Витара, къс Спортидж, Джимни, Самурай и други. Бях решил, че искам проходим лек джип с гуми около 31'', изключих първите 2 поради лоши предавателни числа и трудна корекция там.
                        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                        Телефон - в профила!

Коментар

Днес цял ден минавам покрай едно "наточено" Джимни, та го щракнах... да има за цвят.
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-0c1382f9e44208eea552637254fef6b4-V.jpg
Прегледи:1
Размер:115.8 КБ
ID:5797790

ПП: Май си е някаква комплектации от магазина за тоя пазар...
                          Последно редактирано от cecoa1; 10-09-18, 19:11.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Щом ще се кара само извън пътя може да се загледат десните волани за по-добро разпределение на бюджета. Като алтернатива, какво мислите за дайхацу роки?

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
                              Още май трябва да попрочетеш....
                              И аз съм за сузуки....
                              Поздрави!
                              Явно повечето тук клоните към Самурай. Иначе чел съм, чета и продължавам... Ако трябва да съм честен Самурай ми харесва много повече на външен вид от Джимни, липсата на климатик изобщо не ме тревожи, искам кола да карам със свалени прозорци и 10 км/ч по полето, климатизирана си имам.
                              Въпрос, всички ли по-нови самурайчета след 1996 са на пружини или не? Излизат обяви извън София и ако ще ходя да гледам някое, искам да знам какво да очаквам. Някой беше изказал тук мнение, че версията на пружини е по-рядка и части за нея са по-трудно откриваеми, така ли е наистина?
                              Явор
                              yavor.nikolov@gmail.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X