Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан Терано 2 или Опел Фронтера ? коя е по добра за среден ОФ/ къде да купя ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нисан Терано 2 или Опел Фронтера ? коя е по добра за среден ОФ/ къде да купя ?

Здравейте приятели!

От доста време насам ми се ще да подкарам един джим на офроуд...лек до среден като трудност , като за начинаещ в този занаят

Може би после, като понапредна с техниките за каране, с опита...с времето..и към малко по сериозен ОФ.....знае ли човек , как увлича/ а и отвлича от жената и децата /това лудо хоби....

Та на тази тема, отдавна си мисля, какъв би бил първия джип който да взема за да се се уча да карам, да се забавлявам и да чупя без да ме боли много , емоционално и финансово.... по тези причини, ми се иска да инвестирам сума до 5000 лв за джип ...дълго време си мислех за Нива....май се отказвам в полза на Нисан Терано 2 или Опел Фронтера....

ако някой може да ми даде съвет или сравнение между тези в коли, може би вторите им генерации, като разходи за поддръжка, надеждност, управляемост, разход гориво , възмож- ности за ОФ, ще съм Ви много благодарен... !

Ако пък за тези пари , някой може да ми даде съвет за по подходящ ОФ джип, пак Благодаря !

Уточнявам,че искам машината за 70- 80 % ОФ и може би малко различна употреба за другите проценти ползване...

Не на последно място, с удоволствие , и по 101 причини, бих се радвал да купя Нисана или Опела ( или друга подходяща машина за целта ) на някой колега от този форум, та поне да знам,, че няма да попадна на някои мошеници или наредена МПС която да изкара 10 км преди да се разпадне.....

Предварително, благодаря на всички помогнали със съвети !!

Владо

Нисан Терано 2 или Опел Фронтера ? коя е по добра за среден ОФ/ къде да купя ?

Добре дошъл.
    И двата джипа са с независимо окачване отпред което не предразполага големи оффроуд възможности в стандартен вид.
    Щом ще се кара 80% оф е по добре да вземеш джип с цели мостове - по евтино се повдигат и са по здрави мостовете на извращения. В този бюджет според това колко голям джип ти трябва можеш да загледаш:
    Сузуки Самурай, Нисан Патрул къс или дълъг, Ланд Ровър Дискавъри 1, Рейндж Ровър Класик, Джип Чероки.
    Всичките си имат плюсове и минуси.
    Някои са по тесни и ще се проврат там където другите не могат.
    Други са по дълги и ще заорат там където късите минават, трети по леки и ще минат там където тежките потънат и т.н.
    Общо взето на отворено пространство проходимостта (при един и същ шофьор) зависи най вече от вида и големината на гумите и дали има блокажи на задния и предния диф.
    На мен лично ако ми трябваше джип само за офроуд бих избрал къс Нисан Патрул десен волан - изпадат такива не много изгнили.
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

От: Нисан Терано 2 или Опел Фронтера ? коя е по добра за среден ОФ/ къде да купя ?

Както винаги от първият пост не се разбира за какво по-точно са предвидени тези 5000 лева - само за покупка или и за обслужване. Само едни нови АТ-та са 1000 лева. Аз лично не бих купил никога дори и джип с десен волан. Един път дето се вика ще се наложи набутване в по-сериозно движение и приключението е гарантирано. Ако изключим изобщо думичката "комфорт" от употреба, то Самурая е "най-провиращият" се джип от изброените по-горе. В списъка може да се включат и Киа Спортидж до 2002-3 а също и Хюндай Галопър. Понеже последните два не са от "елитните" марки, има по-голям шанс да се попадне на запазена бройка за 5000 лева.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

От: Нисан Терано 2 или Опел Фронтера ? коя е по добра за среден ОФ/ къде да купя ?

Аз мисля, че за "първи" джип и двете марки са подходящи, сега щом нямаш опит колега, не мисля че ти трябват цели мостове, лифт и т.н. това ще дойде с времето, ако продължиш да се занимаваш. За тия пари със сигурно ще вземеш по-стара машина ,така че гледай основно за ръжда и състоянието на мотор/трансмисия. Успех с покупката!

Коментар

Колега, щях да ти покажа точният джип за теб, но виждам, че вече си писал в обявата на Ники.
          Ако ти хареса, взимай го, защото това което продава, струва повече пари и време, а може и да ти смъкне малко.

Успех в реализирането на мерака !
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Ако бюджетът не стига за Тойота, удачният избор в твоя случай е Нисан Терано 2 с двигател 2,7 TDI.

Коментар

Първоначално публикуван от kartechar Преглед на мнение
              Ако бюджетът не стига за Тойота, удачният избор в твоя случай е Нисан Терано 2 с двигател 2,7 TDI.
              Чети, Колега, чети.

Коментар

Точно от тия двете по-хубав е тоя, който усетиш като свой като се качиш в него.

...ама, най-добре си приготви към 8000-10000. Говоря за покупка, прехвърляне, обслужване, гуми, окачване. Поне за терано. Гумите са ти 1000 кинта, окачване каквото трябва е 2000, а съвсем каквото трябва малко отгоре.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз си купих Тойота с десен волан, автоматик, дизел за 3000лв. Обслужване, гуми, акумулатори и малко дреболии 5500лв. С десния волан нямам НИКАКВИ проблеми. Тя в тоя ред на мисли...бюджета ти е малък според мен. Данък, гражданска, винетка са още 350 кинта.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                    Колега, щях да ти покажа точният джип за теб, но виждам, че вече си писал в обявата на Ники.
                    Ако ти хареса, взимай го, защото това което продава, струва повече пари и време, а може и да ти смъкне малко.

Успех в реализирането на мерака !
                    И аз щях нея да предложа,подготвена машина,влиза ти в бюджета,та и пари ще ти останат.
                    SUZUKI VITARA V6
                    HONDA CBR 919RR
                    MERCEDES ML
                    MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнение
                      И аз щях нея да предложа,подготвена машина,влиза ти в бюджета,та и пари ще ти останат.
                      Само който е наливал пари в джип знае, че тази оферта си е половин подарък.

Коментар

Само който е наливал пари в джип знае, че тази оферта си е половин подарък.
                        То при това положение изобщо не виждам причина за:
                        ... а може и да ти смъкне малко...
                        Аз бих си я взел за 2-ра джипка, та първата докато е в бокса да имам с какво да се забавлявам, пусто 50% от времето съм чужбина, та няма смисъл да го правя...
                        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Въобще не се замисляй,
                          а и гледам преди няколко дни, пак си в/срещу/ бокса.

P.S.Преди малко си мислех за теб, че трябва да те питам нещо, ма утре, по телефона, ако си тук де.

Коментар

Аз съм в бокса от 15-ти март (не е грешка) с леки излизания от там. Последно я закарах на 15-ти декември и от тогава не ми я дават. Надявам се тия дни все пак да си я взема
                            Звънкай бе! Мен роумингът ми е държавен. Ако ще е утре, нека е след обед.
                            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                              Звънкай бе! Мен роумингът ми е държавен. Ако ще е утре, нека е след обед.
                              Дай Боже всеки му !

Ще звънна.

P.S. Цял живот си мечтая за служебен телефон, служебна кола, и служебна жена,
                              ма явно нямам късмет и трябва сам да си ги плащам !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X