Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор/насоки за покупка на кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор/насоки за покупка на кола

Здравейте на всички, които ще се включат или не! В навечерието на най-светлите празници пожелавам на всички читатели, потребители, модератори и участници във форума много здраве, късмет, кални и снежни преживявания, сполука и добро настроение не само по празниците, а и през цялата нова 2016 година!<br><br>Искам да отправя питането си тъкмо към аудиторията на Офроуд форума, защото по обективни или субективни причини смятам, че тук има хора с много опит - практически и технически, които биха могли да ми помогнат и насочат. Понеже е коледно и мечтите трябва да се сбъдват, но качествено, търся съвет от вас. Ако модераторите преценят, че темата ми не за тук, моля да ме извинят и да я преместят, където ѝ е раздела, ориентирам се, че тук е мястото. <br><br>Събрала съм част от бюджета си за кола, т.е. не мога да дам конкретни обяви за коли, към момента, за мен е по-важно да сондирам мнение и да се насоча към "правилните" коли. Знам, че тук сте обединени от страст към солидните машини, но точно това ви прави ценни, защото имате познанията. Аз съм практичен човек и търся следното - градска кола, нооо да може повече. Търся предимно градска, сравнително нисък разход, надеждност и поносима поддръжка. И ако може да е по-високичка, все пак в града бордюри за паркиране се покоряват всеки ден. Тъй като този автомобил ще е моят първи, а и от чисто практична точка, той трябва да може и при нужда да ме вози прилично извънградско. Бюджетът е 3500 лева. Като може и да претърпи корекции леки. Две коли за сега са ми на сърце - VW FOX - заради опростената техническа част до максимум (по моему). Но се колебая. И силното ми увлечение към Honda HRV. Те са по-скъпи и тогава държа много на 4х4. Иска ми се колата ми да има и климатик - таралеж в гащите, но си заслужава в задръстванията според мен. Общо бюджетът ще е 5000лв, като смятах 4 за покупката и 1000 за ремонт. Фокс доста по-реалистично ми звучи за парите ми, но много ме разубеждават за него, казват че за тези пари мога да взема по-комфортна кола. По принцип се кефя и на мощта, чудя се дали кола 75 коня ще става за нещо.<br><br>Ще се радвам, ако имате впечатления за Фокс или препоръки за избор на "златното руно" да ми ги кажете и да ми помогнете в новата година да сбъдна мечтата си. БлагодаряЧ

Избор/насоки за покупка на кола

Добре дошла във форума.

Този Фокс е правен в Южна Америка.
    По нищо не може да се сравни с Хондата.
    Нито е 4х4 нито поне по висок за тротоари.
    Бюджета е крайно недостатъчен за читав висок автомобил.
    Иначе Сузуки Витара къса или Сузуки Джимни.

Поздрави и Весела Коледа.
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

От: Избор/насоки за покупка на кола

Благодаря за мнението! Знам, че Фокс не е вдигнат, но ми попадна статия за него, че е опростен технически, например не ремък, а с верига. Градска кола е. Относително добро усещане - външно-вътрешно. Хареса ми и се спрях на вариант като този модел. Но много инфо в нета не намерих. Иначе не подлагам на качествено сравнение Хонда и Фокс. Може би е добре да отделя повече пари, но... Не съм се спряла твърдо на Хрв или Фокс. Искам да ми е удобна и функционална колата.

Коментар

Това е доста екзотичен модел и дори да е супер издръжлив някой ден все части ще затрябват.
        Аз бих разгледал Фиат Панда от новите - дори да не е 4х4 пак е височък.
        Иначе Фиат Седичи/Сузуки СХ4 се е утепал за дамска градска кола.
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Honda HRV e правилния иззбор между двете, дори и само с предно да е /4Х2/, не мисля че за твоите нужди е необходимо 4Х4

Коментар

За пандите, нали се славят като трошливи и деликатни, не съм им обръщала голямо внимание. Предложеното сузуки не съм виждала до сега, но ми допада определено. Благодаря за предложенията и мненията.

Коментар

Пандите не се славят като трошливи, но италианските коли имат по лош имидж.
              Аз бих избрал Фиат правен в Европа/Турция пред Ваген от Южна Америка.
              При малките автомобили дали е с ангренажен ремък, верига или зъбни колела най вече се отразява на разхода и джоба.
              Най икономични са тези с ремък защото енергията не се губи в задвижване на големи инерционни маси като зъбни колелета.

Аз ако съм във Вашето положение ще постъпя по следния начин:
              1. Избирам 3-4 модела по размер брой врати и тип задвижване.
              2. Намирам начин да се кача и подкарам всяка.
              3. Стеснявам избора до един модел.
              4. С помощта на познат специалист правя няколко огледа на един модел и решаваме кое да взема.

Поздрави.
              VW Golf VI variant

Коментар

За първа кола най-добре е да посетиш темата "Кола до 1000 лева". Не че нещо, но напоследък доста заспали шофьори се навъдиха. Покарай, порадвай се, придобий малко опит и после - честита джипка. Така бих посъветвал всеки начинаещ шофьор. Честита Коледа и от мен!

Коментар

Първоначално публикуван от Балканджи Пламен Янков Преглед на мнение
                  За първа кола най-добре е да посетиш темата "Кола до 1000 лева". Не че нещо, но напоследък доста заспали шофьори се навъдиха. Покарай, порадвай се, придобий малко опит и после - честита джипка. Така бих посъветвал всеки начинаещ шофьор. Честита Коледа и от мен!
                  Това е правилното място за всеки който търси първа кола. Практиката е показала че каквото и да научиш за автомобилите и шофирането предварително, първата собствена кола много бързо става на войнишка манерка и е недалновидно да си похарчиш забележима част от спестяванията за нея (1). Другият фактор е че едва с натрупването на практиката започваш реалистично да оценяваш какво "повече" искаш да може твоята кола.

Ремъци, вериги и други технически подробности отдавна не определят надеждността или разходите по един автомобил. Едно че двигателят на съвременните автомобили е един от най-надеждните възли (времената на ВАЗ-2101 са отминали отдавна) и друго че не знам кой набеди агренажния ремък за по-сложно решение от веригата.

(1) За да няма изненади, първият автомобил трябва да струва не повече от един месечен доход на собственика. Всеки следващ - не повече от 6 месечни дохода.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Едно че двигателят на съвременните автомобили е един от най-надеждните възли (времената на ВАЗ-2101 са отминали отдавна) и друго че не знам кой набеди агренажния ремък за по-сложно решение от веригата.
                    Е, да, ама 2101 и производните му са с верига...
                    А един от най-надеждните двигатели 4М40 не е нито с верига, нито с ремък...

И това, доколко е читав автомобила, който е първи за дадения водач, зависи най-вече от самия водач.

Дали ще заприлича на манерка след 5000 км, или ще изкара до изчерпване на ресурса на возилото - колата се кара с акъл, а не с книжка.
                    Ако има акъла да мисли какво става с тая кола, какво и причинява, и какво може да му причини тя - това е човек с мисловна дейност, който и кола ще си избере, и няма да се утрепе на второто кръстовище с нея, и като се счупи, ще намери чук, тел и пирон, за да се прибере.

..ама тия тия водачи ( млади водачи ) - що ми се струва, че са на изчерпване

Коментар

Щом ви влече VW Fox, защо не обърнете внимание на предшественика му- Lupo, или по-малкия брат Seat Arosa. Мястото на предните седалки е огромно за миниавтомобил, частите като на Поло. При по-упорито търсене и късмет може да ги намерите на половината от вашия бюджет.

Коментар

Според мен първия автомобил не бива да джип. Ако се смени с кола след време а човек се е научил с джип ще разбере колко лесно падат броните на леките коли. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          И това, доколко е читав автомобила, който е първи за дадения водач, зависи най-вече от самия водач.
                          При чисто нов водач е ясно тази зависимост докъде води.

Иначе за жигулките и веригите и ремъците им мога много да разправям ама не във форум където е забранено псуването.

Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнение
                          Според мен първия автомобил не бива да джип. Ако се смени с кола след време а човек се е научил с джип ще разбере колко лесно падат броните на леките коли. Успех.
                          Е, дали ще го научи като слезе от джипа или като се качи за пръв път на кола - все тая.

Коментар

HR-V е добър избор, било тя и 4х2. Високото масто на седене на водача и по-големия клиренс, в сравнение с повечето леки автомобили, биха помогнали доста пред поставените изисквания. Освен това е и компактна, което пак е в плюс за града. Славят се като доста безпроблемен автомобил. Ако разшириш бюджета със съвсем малко, гледам има предложения за тия пари и с пазарлък, може да останат и парички за обслужване.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Иначе за жигулките и веригите и ремъците им мога много да разправям ама не във форум където е забранено псуването.
                              Абе ние трябва да седнем да пием по една ракия..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X