Здравейте
Казвам се Александър, преди малко се регистрирах. Вчера ми се отдаде възможността да покарам новият Rexton. Като млад човек карал предимно 15-20 годишни коли, за мен бе удоволствие да се метна в чисто нов джип. Дизел + автомат ми се стори невероятна комбинация, а високата позиция и тираджийското усещане ме грабнаха много
И понеже съм в процес на събиране на кеш за по-нов автомобил, от любопитство отворих мобиле-то и видях, че предишните Rexton-и с 2.7 литров дизел са по около 6-7 хиляди лева. Прегледах и цените на най-търсените части - амортисьори, подгревни свещи, накладки, дискове, съединител, филтри.... И за моя изненада не се различават много от тези на другите коли около 2005 г. за по 6-7 хиляди лева, които бях гледал. Досега изобщо не бях мислил за джип, но ако цените за поддръжка наистина не се различават от тези на друга нормална лека кола около тази цена и година на производство, защо пък не?? И точно затова ще се радвам да споделите мнението си за джипа, двигателя, често срещаните проблеми и най-вече сумите за поддръжка. Знам, че марката не е кой знае колко известна и престижна, нито пък самият джип може да се сравнява с офроуд иконите като Нисан Патрол, Митсубиши Паджеро и компания. Но ще се ползва предимно за извънградско каране, багаж, големи компании приятели и маааалко повече гъзарийка, че на Е36-ците им мина модата
И за да е по-точно сравнението с другите коли, които бях мислил за моя следваща, ще ви ги кажа - Рено Лагуна 2006-та дизел, Рено Клио Спорт 2.0 бензин, БМВ Е46 320 дизел.... такива гледах
Държа да е дизел щото с газови не ми се занимава вече. Още веднъж, благодаря

Коментар