Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Subaru Tribeca B9 или Infinity FX 35,45,или ...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Subaru Tribeca B9 или Infinity FX 35,45,или ...?

Здравейте колеги,предстои ми покупка на машинка 4х4 и като пълен новак в областта,се спрях на тия два варианта.Понеже не мога да реша кой е по-добре,реших да се обърна към вас за малко помощ.Не изключвам възможността и за нещо друго в този сегмент,но понеже половинката гледа и красотата се спрях за сега на тези варианти.Колата ще се кара основно по асвалт,офроуд - ако няма накъде другаде Ще съм благодарен да помогнете!

От: Subaru Tribeca B9 или Infinity FX 35,45,или ...?

Абонирам се за тази тема
    Лудак

Коментар

Ако ще е нова, вземи която ти е на сърце. Аз бих погледнал и Лексъс. И проучи опита на други с такива машини, свързан със сервизното обслужване.
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

за мен инфинити фх35 е един от най яките сув-ове, евър...а звука който вадят
        Pathfinder 4.0L

Коментар

Основната разлика между двете е че Субару-то се произвежда в САЩ, докато Инфинити в Япония. Малка, НО съществена разлика. Когато излезе като модел ходих да гледам една(чисто нова!) Трибека и още тогава ми направи впечатление че скоростите превключваха с удар и тласък(от P на D или R). Помислих си че нещо не е наред в колата и гледах други нови екземпляри и при тях беше същото. За мен е недопустимо на кола модел 2006 година автомата да превключва като такъв от 70-те години на миналия век. Динамиката му, благодарение на автомата, също е като на кола от 70-те години. Пластмасата в интериора също не е ниво- твърда, и като прибавим американската сглобка представям си след няколко хиляди км. по бг. пътищата за какво скърцане ще става въпрос. Колегата по-горе правилно те е насочил да погледнеш и моделите на Лексус.
          M57D30T1
          W450

Коментар

Никой в този форум не може да ти помогне докато не разбереш сърби ли те - боли ли те.

Това са две съвсем различни машини, различни цени, различни пазарни ниши, различна мощност. Субаруто тук е 30 бона, или поне като се появи беше, Инфинити-то е от 40 до 55 според двигател и опции.

Все едно да се колебаеш между малък мерцедес С класа и БМВ петица. Трябва първо да решиш какъв тип кола искаш.

За конкретните коли - да, всички субару продавани в Щатите (и японска, и щатска сглобка) идват и с отвратителните на вид гладки субару пластмаси по таблото (които се драскат лесно), и с типичния за субару отвратителен навик нищо по колата да не скърца и да не хлопа и на ден едно, и на ден 3650ти. Но е факт че Трибеката се води малко тромава по американските стандарти за шестцилиндров и повече паркетник (примерно - 0-100 за 8.5 секунди а не за 6 и нещо).

Инфинити FX съм карал и двете (шестак и осмак) на асфалт за по час (нови дилърски за проба) - като се изключи невероятната външност вътре бяха разочароващи. Пластмасите бяха гладки, драскаха се супер лесно (вече бяха издраскани от предишните мераклии а колата беше на 300 мили) беше доста шумна, кабината резонираше като камбана. И не беше особено комфортна. За вървеж - вървяха и двете, но очаквах повече. Може би не толкова че не вървяха колкото че не бях свикнал да съм толкова далеч от асфалта и се чувствах някак изолиран от пътя.

За превключването - така както ги карах аз превключваха с юнашки "бум" и ритник в задника, и двете. Не съм виждал голяма мощна кола да не го прави когато просто заковеш педала в ламарината и забравиш да го вдигнеш, но и не съм карал чак толкова големи мощни автоматици. Може всичките да са били с гадни кутии. Мицубишито и то завалийката дето беше двеста и пет коня риташе повече при превключване под пълно ускорение. Не чак до придърпване де.

Вече ако има приритване при нежно ускорение с отнемане на газта - лошо. Но ме съмнява въпросната трибека да го е правела.

PS Горните ютюбски мантри ги махам. При всяко производство в стотици хиляди бройки има фалове и кофти бройки които не са показателни за здравината на другите от същия модел. Няма марка без такива.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ами и ме сърби,и ме боли.Аз ако знаех и разбирах,нямаше да пиша тука Четох каквото намерих из форума,но освен да се объркам още повече Та така ...

Коментар

Ако застана на светофара, за ден ще видя 1000 Лексуса, 500 Инфинити и, ако съм късметлия, 1 Субару. Не знам как е на другия край на континента при Goblin, но тук не ги карат много. Всякакви други Субару има колкото искаш. Трибека, не.
                Не знам дали горното ще ти помогне, но явно има нещо.
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Rudigera Преглед на мнение
                  но понеже половинката гледа и красотата се спрях !

А кьде ти е половинката?Да разбера кьде си ти и кьде ще се кара поне колата,а за какво ще я ползваш се надявам сам да кажеш.Колко трябва да е голямо,колко трябва да харчи,какви пари трябва да е,колко ще го караш,колко пари си заделил за подрьжка,кой ще го кара,колко ще се товари,деца има ли в картинката...............и да се ориентираме.

Иначе викам да е жьлта и то 56,поне е дресиран Патрул под тенекето.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

супер тема,дай боже всеки българин да има такава дилема.Веднага отговарям, докато живеше на ул. Л.Каравелов № 20 любимия ни премиер караше такова животно. Бих се обърнал към него да го питам с кеф. Имам предвид Субару Трибека.
                    Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
                      супер тема,дай боже всеки българин да има такава дилема.Веднага отговарям, докато живеше на ул. Л.Каравелов № 20 любимия ни премиер караше такова животно. Бих се обърнал към него да го питам с кеф. Имам предвид Субару Трибека.
                      Да, ама сега знаеш какво кара Къде е Джамбазов да произнесе култовата си реплика, как "рано или късно всеки си купува "Тойота"".
                      Е, той Б.Б. и "Трибеката" не си я беше плащал, нито "Тойтотата" сега. Но-о-о-о, сигурно е придобил богат опит вече.
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                        ...Не знам как е на другия край на континента при Goblin, но тук не ги карат много. Всякакви други Субару има колкото искаш. Трибека, не.
                        По принцип североизточните щати са бастион на Субару в САЩ (мисля че до известна степен заместват пак типичното за някои прослойки в тези щати Волво 244 което беше емблема на същата прослойка преди 25 години), та и при нас субарута не липсват, но трибеките са кът. Просто прескачат символично в графата "над 30 бона нова", а там битката е неравна и жестока. Тя и под 30 боновата граница е жестока, но там субару разполага с оръжието "комби 4х4), което просто липсва в горната категория. Някои хора просто не обичат suv-тата. Тези които ги обичат пък не са закърмени със субару.

Това си е психиката, феновете на 4х4 комби ще натопорчат с опции субару за 25 бона докато стане 35 бона, или ще скочат направо на Е класа комби 4матик.

Феновете на suv-та ще вземат базов 4runner ако нямат пари, но не и трибека. Просто за тях субару са си комбита и трибеката им е ни риба ни рак.

Като върл фен на субару ще те посъветвам ако имаш избор да си вземеш инфинити
                        Просто са си по-горна категория
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Абе не знам....оня ден пробвах една трибека на снега и останах очарован.Доста адекватно се държаха системите за сигурност и доста добре си вървеше.2007 година беше и 243кс.Хубавото на Трибеката е че има 3ти ред седалки

Коментар

Категорично съм в или-то... за тея пари, Кайен...

П.П.
                            Мога в голям чаршав да се обоснова ако трябва...

Коментар

Офф... Брата го е казал. Лексъс е машината. Карах една Трибека на 60к км, то това скърцаше и тракаше повече и от Кайен, който скърца и трака повече от 31 годишният ми Параход. И Гоблин е прав, че сравняваните са различни автомобили.
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X