Здравейте, предстои ми покупка на джип до 10 000лв и се колебая между тези два модела Hyundai Santa fe 2.0CRDI (2002-2005) или Sang Young Rexton 2.7xdi (2004-2005). Прегледал съм всички други модели като rav4, land rover, pajero, tucson , sorento , но се спирам на тези 2та. Единственото задължително е да е дизел и с ръчна ск.кутия. Разхода е 1-2л разлика и не е кой знае какво. Интересува ме здравина и подръжка. Santa fe-то го водят за здрав джип и трудно се чупел. Интериора е на ниво , разхода не е висок и всичко в него ми харесва. Тук обаче идва и Rexton-а който има много повече екстри , лукса е по-голям , визията е много добра , но как стоят нещата с ходова част , двигател ,подръжка. Частите по-скъпи ли са от на сантафето , по-чуплив ли е , давал грешки и т.н.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Rexton или Santa Fe
Свий
X
-
От: Rexton или Santa Fe
Но баш този мотор на Санта Фе-то е податлив на прегряване. Не ме питай от къде знам.
При добри предишни стопани може и да му се е разминало прегряването, и не е особенно лаком.Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
-
Така днес взехме Terracan 2,9crdi , много добра машина , супер луксозна , автоматик и имам един въпрос. На лоста под главния бутон за превключване има един по-малък OD on/off и незнам за какво служи. Ако някой може да ме светне ще съм благодарен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от islidur1 Преглед на мнениеТака днес взехме Terracan 2,9crdi ,....................един въпрос. На лоста под главния бутон за превключване има един по-малък OD on/off и незнам за какво служи. Ако някой може да ме светне ще съм благодарен.
Поздрави!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Terracan-а е с4-степенен автомат, но на мен лично много ми харесва как работи за разлика от 5-степенната "ръчка"...
А по темата Рекстъна няма много общо със СФ-то, освен цените на споменатите години... По-скоро сравнение би било Теракан-Рекстън...
Санг-Йонг е най-некачествената корейска марка според мен... В Корея обаче бяха адски популярни преди няколко години - вероятно заради ниската цена.помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
И според мен е направил много по-добър избор с Terracan 2,9crdi. Тези Sang Young, Rexton на пръв поглед изглеждат примамливи с достъпната си цена и с многото си "екстри" /кожа, ел. пакети, климатроници и др./, но после...!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
Коментар
-
Така всеки приятел различно ми казва и спорим та да се допитам до знаещите. Положнието на автомата L го разбрах , караш бавно и държи на скорост ако спускаш заледен наклон. Двойката като я включа не виждам разлика в поведението, какво прави и още нещо. Като включа 4x4 постоянно ли е зацепен или трябва да превърти.
Коментар
-
Terracan-manual[1].pdfПри позиция "2" би трябвало да превключва между 1-ва и 2-ра предавки.Според упътването,се използва за движение при лоши пътни условия.Прикачени файлове
Коментар
-
Вече разбрах всичко , 2ката превключва само до 2ра , 4х4 не е постоянно когато е включен - трябва да превърти задното за да включи и предния мост ,а остана и още едно на което се чудя. Това подгряват ли му се свещите като на другите коли да чакаш някакви секунди. Гледам на това табло нещо да угасне ама нито един индикатор не угасва. Или някой ще светне при паленето за секунда или ще угаснат когато запаля.
Коментар
-
Още малко информация за варианта с автоматина ск. кутияTERRAKAN-4x4.doc-avtom. sk..doc
Коментар
-
Първоначално публикуван от islidur1 Преглед на мнениеВече разбрах всичко , 2ката превключва само до 2ра , 4х4 не е постоянно когато е включен - трябва да превърти задното за да включи и предния мост ,а остана и още едно на което се чудя. Това подгряват ли му се свещите като на другите коли да чакаш някакви секунди. Гледам на това табло нещо да угасне ама нито един индикатор не угасва. Или някой ще светне при паленето за секунда или ще угаснат когато запаля.
При 20*С не се включва лампата изобщо, но при 0*С светва за 2 секунди, а при -5*С - за 3,5 секунди, след което може да палиш. С изгасването на лампата, системата зе предварителен и последващ подгрев не се изключва веднага, а само показва това, че вече може да заплиш мотора. Свещите продължават да работят още известно време, най-често до достигане на определена температура на мотора, или превишаване на определени обороти.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
Коментар
-
Мерси колеги , светнахте ме напълно. Все се каня да се похваля и с някоя снимка , но ще гледам тук скоро да снимам. А и още нещо , вчера го изкарвах и още студен се опитах да му включа L , но не ги активира. На таблото не иска да светне и не беше превключило на бавните скорости. Дали трябва да е загрял или не , защото преди го включих 1 път и си работеше. Не говоря за 4х4L а за L под 2ката.
Коментар
-
Това "L" е позиция на автоматичната скоростна кутия - 1-ва скорост и няма нищо общо с позицията Low - бавни на раздатката. При някои автомати е "L", при други просто е "1", при други пък е "2" нямат "1" На тази позиция "L" просто забранявате на автомата да превключва на която и да е друга предавка, освен на 1-ва. И той там си и стои - на първа скорост, макар и да има известни ограничения - ако превключите на "L" от по-висока предавка, кутията няма да слезе на нея докато скоростта не падне достатъчно, а обратно при превишаване на определена скорост, независимо от позицията "L", автоматът ще превключи на "2". При тези превключвания на таблото не светва нищо, а сaмо индикаторът за позиция на автомата ще показва "1" или при вас - "L". Трябва да правите разлика между скоростите на автомата /"P" "N" "D" "3" "2" "L"/и позициите на превключвателя на раздатъчната кутия 2WD-Hi - само заден мост, 4WD-Hi - преден и заден мост, без понижаваща и 4WD-Low - преден и заден мост с понижаваща предавка /демултипликатор/ или още "бавни". При този режим ще светне и индикаторът "4WD Low" поз. 16 на таблото /1-вата снимка по-горе/ Зависи и с кой вариант е вашия Terracan, че гледам някои май имат само режим "AUTO" и "LOW".Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар