Здравейте видях че тука в този форум има хора с джипове който явно разбират доста :-), искам един съвет . Мисля да купя чисто нова Киа sportage , има R 2.0 VGT Diesel Engine , или Theta II 2.4 D-CVVT Gasoline Engine и двата са със 177 конски сили . тука където съм аз са около 21-22 хиляди евро със 7 години гаранция , мисля си че за тези пари на това ниво няма да може да си купиш нещо по добро . Как мислите Вие . Благодаря предварително на хората който ще пишат по темата .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Kia Sportage
Свий
X
-
От: Kia Sportage
По-добре с Дизел, идиото устойчив е , а и разбрах, че дизелът е от Мерцедес, дали е вярно, не знам....Приятел я кара, никакъв проблем, навира я където аз се навирам, с Нивата, да не говорим, че при него, колите, не изкарват повече от 2 дена, без повреда, Нива като хване за 1 ден и блокаж в системите.....
Но неговата е " Маде ин Дойчланд", ако има значение де......
Така че, според мен, Взимай дизела, друг е въпросът, дали имаш възможноста да го храниш този дизел, уж не горели много, но пък знам ли....
Ако говориш за Спортиж 1, де, а не 2Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 17-04-12, 13:10.За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
-
Най - вероятно колегата говори за Спортич 3 .
Ако можеш да си я позволиш я вземай няма нищо по добро от новото . Но да знаеш , че не е офф роудър ама то вече такива не се и правят .
Аз съм карал дизелова двойка и на магистрала разхода бе 7,5 - 8 с скорост 140 . Тук би трябвало да е и по икономично .
Поздрави[SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]
Коментар
-
http://www.kiamotors.com/vehicles/sportage/default.aspx това е джипа незнам дали е спортиж 1 или 2 , 2011 модел мисля е , цените започват от 16,900 евро мисля, че 22000 евро за 4х4 с малко екстри е добра цена , само се чуда дали навигационната система ако е вградена ще има Български език . Как мислите Вие , заслужава ли си да се плати за фабрична навигационна система или да си купя от тези малките където са по 400-500 лева има ги в нета още се чуда дали да е с фабрична ако имате познания моля пишете ! Благодаря !
Коментар
-
Това си е жива 3-ка.
Пари за вградени навигация не давай. Мое мнение. Купи си от "тия малките". Можеш да си я разнасяш на всякъде и в повчти всички случеи е по-добра от оригиналната.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
08седем9010З60
MAKE RALLY NOT WAR
Confidence in Motion
Коментар
-
За Кипър става въпрос , а това AWD e същото като 4x4 нали ? Маи има и блокаж който се вклучва с копче , още се чудя дали да е дизел или бензин , ако има в навигациата Български език бих предпочел нея , за вградената става на въпрос . Нещо друго което трябва да има в колата , може чат пат да се излиза извън пътя ?
Коментар
-
Аз си мисля , че Кипър не е толкова голям и едвали ще ви трябва навигация освен ако не предвиждате пътувания из Европа . Вградената не е лоша но проблемът е , че се ползва само в колата . Докато подвижната може да се ползва и при разходки , колоездене в други автомобили и дори може да се продеде след като вече не е нужна .
За задвижването по скоро е 2x4 и при нужда се включва автоматично 4x4 . Поне така е при втората генерация .[SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]
Коментар
-
Днеска ходих до шоуруума и ми дадоха оферта за бензинов 28,400 евро , и за дизелов 30.400 евро , фулл екстрите са 6500 евро , включва абсолютно всичко , значи за дизел 2.0 CRDI с всички екстри е към 37.000 евро . Другата седмица ще докарат тестов автомобил такъв със всички екстри , и при заявка за него ще трябва да чакам до 4 месеца да ми го докарат . Не са ли много парите за Киа ?
Точно модела който съм си харесал е 2.0 CRDi VGT Euro 5 Common-rail direct injection 1995cc - 184bhp/4000rpm 392Nm/1800-2500 . Има и ABS, CBC , ESP , TCS , VSM , HAC , DBC , PBA , ESS , APS , TPMS , 235/55 R18 има и още доста работи който не ги разбирам Active head rest , isofix . Хората в шоурума казаха че това са абсолютно всички екстри за този модел дадоха ми лист на които има всичко описано , но са доста няма да пиша всичко предполагам знаете какво означават тези Букви аз знам само за 2-3 от тях като АБС и ЕСП .Последно редактирано от CarTest™; 19-04-12, 19:39.
Коментар
-
Не искам да давам акъл на никой , но лично аз за КИА няма да дам толкова пари , за тази сума човек може да си вземе примерно ТЛК и единственият минус - няма да е нов .
Оригиналната навигация само изглежда по добре визуално а даваш четрицифрена сума , докато една навигация от 100 до 500 лв. върши същата работа .
Коментар
-
Благодарая , първо незнам какво е ТЛК. Второ навигацията влиза в пакета с екстри , първия пакет е 1500 евро , втория 2000 евро , третия 3000 , стават 6500 евро за трите пакета който включват доста неща , а не примерно 1000 евро навигация - 1000 евро джанти -1000 евро еди кво си
. Тука са на пакети
http://www.toyota.bg/Images/Land%20C...419-757770.pdf Да дам толкова :-) виждат ми се доста не мислиш ли ?
Никога не съм карал джип а Киата ми харесва има доста гаранция доста екстри за тези пари от 37к евро мисля че е добре . Добър двигател , добър интериор и екстериор 184 коня за 2.0 дизел е добре , а и не мисля да давам пари за кола втора ръка .
Ако някой има такава нова Киа да пише дали е доволен . Има още време преди да е вземаПоследно редактирано от CarTest™; 21-04-12, 13:42.
Коментар
-
ТЛК е Toyota Land Cruiser- същата тази, към която си дал линка. Това "съкращение" е като доста други, които често се използват тук. Същото като - "ам, диф, лос`че" и т.н. Ако ще четеш тук, ще трябва да се "дообразоваш" и да запомниш някои от тези "съкращения" - нещо като местен slang.
Успех!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Чисто новата кола си е хубаво нещо. Обаче като се има в предвид, че в момента в които гумите и стъпят на асвалта колата се обезценява с няколко хилядарки, много колеги в форума са на мнение, че не си струва чисто нова кола. Иначе кията изглежда добре...
Коментар
-
Благодаря за пояснението , все пак човек се учи докато е жив , а и силата не ми е в автомобилите затова и посещавам този форум , за да мога да науча малко или много като хора от Вас който разбират повече от мене в тази сфера. Между другото видях новото ТЛК в шоуруума тука . Да Ви кажа хареса ми доста повече от Киата , но паричките са му малко в повечко не е проблем да си взема новото ТЛК , но просто ме е страх че никога не съм карал толкова голяма кола , и незнам дали ще мога да свикна бързо , на живо е огромен новия ТЛК . Ще пътувам доста с този автомобил който ще купя все още не съм решил кой ще е , има ли смисъл да дам 85.000 хиляди евро за ТЛК как мислите Вие . Проблем с парите няма да имам , просто ме е страх че все още не съм за толкова голям модел кола по добре да започна с Киата и в последствие да взема нещо по голямо . На 28 години съм имам 10 години стаж като шофиор Б категория в след 2-3 месеца отивам в БГ да си искарам професионалната книжка , не че ще ми трябва но да имам
. Ще поразпитам още хора за новото ТЛК взе ми окото
и ще реша , ако имате някакви коментари по темата , моля заповядайте пишете ! By the way for slang , Всяка жаба трябва да си знаезнае гьола! :-) Поздрави
Коментар
-
Ми като чета ,че за теб 85х.евро не са проблем, какво толкова мислиш? Може би, е по-рационално, да почнеш с по-малко набутване ,а съвети как да си харчиш парите,никой не може да ти даде! Иначе си вземи това което теб повече те кефи! Ако евентуално сбъркаш с избора, след 3г. ще я продадеш на 1/3-та.или 1/4 от цената и ще си вземеш някоя друга,а така може и да зарадваш ,някой който няма твойте финансови възможности! Успех в избора!
/ HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар