Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Lexus LX 450 (TLC80)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Lexus LX 450 (TLC80)

Здравейте,

От доста време съм си харесал Лексус ЛХ450 и Тойота Ленд Круизер 80-та серия, които са на една база. Интересува ме кой от двата модела е по-добър. Колебая се към кой да се ориентирам, понеже си търся джип, с който да не се притеснявам при първата срещната локва и в същото време да е удобен за по-дълги пътувания, като след тях да не се чувствам като пребит. Имам и няколко въпроса:
    1. 4,5-литровия 6-цилиндров двигател надежден ли е?
    2. Имат ли блокажи? ако да - какви са?(ЛСД или твърди)
    3. Скоростните кутии добри ли са? и как се справят при офроуд?
    4. Различните модели с различни мостове ли са?(Heavy Duty и Light Duty)
    5. Има ли съществени разлики при двигателя при Лексуса и Тойотата, защото някъде четох че единия е с около 10к.с. по-мощен.
    6. Имат ли и двата модела понижаващи предавки?
    Като цяло клоня повече към Лексуса, но не е изключена възможността за последващи подобрения за офроуд, така че, предпочитам версията с повече блокажи.
    Благодаря предварително за отделеното време!

От: Lexus LX 450 (TLC80)

1. 4,5-литровия 6-цилиндров двигател надежден ли е?
    - Да
    2. Имат ли блокажи? ако да - какви са?(ЛСД или твърди)
    - Всякакви вариации са възможни и без и с пълен и с ЛСД
    3. Скоростните кутии добри ли са? и как се справят при офроуд?
    - Офроуда бива много видове. Като цяло са надеждни.
    4. Различните модели с различни мостове ли са?(Heavy Duty и Light Duty)
    - Разликата е в зависимост каква е кутията и блокажите. Разлика в здравината почти няма.
    5. Има ли съществени разлики при двигателя при Лексуса и Тойотата, защото някъде четох че единия е с около 10к.с. по-мощен.
    - в зависимост от различните пазари и годината са възможни леки разлики, но и при двете са налични. Иначе си е един и същ мотор и на двете.
    6. Имат ли и двата модела понижаващи предавки?
    - Имат и двете.

Като цяло става въпрос за един и същ автомобил, с една и съща механика като в случая с Лексус е по-добре обезшумен с по качествен интериор и качественият контрол е значително засилен при сглобяването. Мотае се тука из продажбите една подобна нерегистрирана от доста време 80ка, може да я погледнеш.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Забравих да спомена че колата ще се купува и кара в САЩ. От разгледаните досега Лексусите бяха с обозначение HJ88, а Тойотите DJ81. Може ли по тези обозначения или по Vin-номера да се разбере каква е комплектацията на колата?

Коментар

И аз имам една ТЛК 80 за продан... От най-добрите комплектации. С история при това.
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

На Руси поне е тествана, а и той компромис с подръжката не прави.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Колега,защо не погледнеш за Лексус J100 или ТЛК 105..?Като интериор,външен вид и всичко друго са по-нови и ако няма съществена разлика в цената..?
            Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
            Най-добрият ром е студеният ром!
            Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
              И аз имам една ТЛК 80 за продан... От най-добрите комплектации. С история при това.
              Да, ама Lexuz е казл, че:
              Забравих да спомена че колата ще се купува и кара в САЩ.
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Свършиха ли се автомобилите в САЩ , че колегата е решил да си причини това???
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

TLC 105 тук няма,няма и нищо друго освен големия бензин при 80 и 100.Последните години на 80 в много случаи надвишават цените на пьрвите от 100 серията.

Нямат сериозни проблеми които да са скьпи или трудни за отстраняване.При цена на галона 4.70 аз бих сметнал колко ще ми излиза за да го карам това на дьлго,градско вади 12,селско 14-15 мили на галон ако е оскубан врабец.Пак е по-евтино от Европа ако не смяташ дистанциите тук,ако ще се кара постоянно........това му е основния проблем в момента,харчи за 2 а не вьрви толкова колкото 100 да речем с новата скоростна кутия.

Лексуса си е Лексус,кожи,дьрвета и изолация са му основните разлики,еднакви коли на еднакви пари Лексуса бие на 100%.

Това поне знам от ровене с месеци щото и аз бях загледал 100 модела,но сечено,не ми устиска душицата
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                    Пусни го в обявите за продажби де...все ще се намери купувач,а па и да му се нарадваме барем на снимките!
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X