Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki Vitara или KIA Sportage

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki Vitara или KIA Sportage

Здравейте искам да си купя джип спрял съм се на тея два модела поради ниския бюджет, джипа ще се ползва за ежедневна употреба.Но от време на време ще ходя с него за риба и идеята ми е : като видя , че ще вали да не започвам да събирам оборудването и да стягам багажа че да не закъсам .... или ако петък е валяло събота да мога да вляза в калта и да стигна до определеното място и да съм доволен от него в зимни условия .гледам да е над 95-та година автомобила и забелязах че sportage е по-евтин(защото 2000година е на цената на витара 95-96-97). забравих да спомена че и двата модела ще са къса база и моля да ми кажете при еднакви условия(пътни,задкормилно устройство и гуми ) кой е по проходим защото не ми се иска да оставам в калта или снега.
    Мерси предварително

От: Suzuki Vitara или KIA Sportage

За условията,които поставяш и двата джипа ще ти вършат работа с едни гуми за кал.
    По въпроса кой е по-проходим при еднакви пътни условия,гуми и задкормилно устройство трябва да знаеш,че където ще закъса Витарата,там ще спре и Киата.
    Просто двете джипки стандартно са с почти еднакъв пътен просвет-/все около 200мм./,тъй че ако ще имаш някакви по-сериозни претенций за проходимост задължително ще трябва тунинг,ако мога така да се изразя.

Коментар

Янко е прав . И двете машини имат плюсове и минуси и с едни гуми за кал ще бъдат доста проходими . Само дето Киата е малко по-голяма паркетка отколкото Витарата . Но със сигурност има места където ще мине Витарата , а Киата ще спре . Но има и места където Киата ще мине , Витарата не ! Зависи много и от задкормилното устройство !
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

според мен витарата е по-добрият избор.

Коментар

Определено Витара. Има по-различна стъпка и с не толкова кални излиза навсякъде. Особено късата. Не забравяй и за задкормилното у-во.
          Опит е името, с което много хора наричат грешките си.

Коментар

Първоначално публикуван от rado69 Преглед на мнение
            Определено Витара. Има по-различна стъпка и с не толкова кални излиза навсякъде. Особено късата. Не забравяй и за задкормилното у-во.
            Къса КИА карал ли си?
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Не но съм покарвал Витарката а не виждам какво може да се иска друго ако не става дума за състезания.
              Опит е името, с което много хора наричат грешките си.

Коментар

Първоначално публикуван от rado69 Преглед на мнение
                Не но съм покарвал Витарката а не виждам какво може да се иска друго ако не става дума за състезания.
                А аз съм ги имал и карал и двете.И не твърдя такова нещо.
                П.П.Хубав подпис имаш...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Витарата е правилния избор,ако ще я вземаш нея я земи с ляв волан(казвам защото има доста евтини из мобилето с десен волан,затова ако избереш Витара,вземи с ляв волан ),иначе Витарката е доста пъргава и маневрена из мочурести места Зависи коя база е де А Кията и тя не е лоша като избор,но бензиновия двигател не работи нещо както трябва АКО се сложи газова уредба,един приятел си сложи газова на Кията и иди я запали сутрин,кюфка,киха, кашлиИначе ако се кара с оригиналния двигател(без АГУ) и тя е много вървежна из гората!Но да като гледам и другите колега са ти написали задкормилното устройство е от значение,уменията на шофьора и от добри гумиПоздрави
                  Последно редактирано от Driftacha; 13-02-12, 14:24.
                  Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Ако ще се ползва и за семеен автомобил вземи КИА вярвай ми имах витара цели две години никак не е удобно за цялото семейство.

Коментар

Аз съм твърдо за Suzuki Vitara.
                      Доста добри впечатления съм събрал за джипа.
                      Ниско бюджетна подръжка и добра проходимост.
                      И аз ако събрера една по-добра сума мисля да си
                      взема витара или по-новия модел гранд витара.

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение
                        ...но бензиновия двигател не работи нещо както трябва АКО се сложи газова уредба,един приятел си сложи газова на Кията и иди я запали сутрин,кюфка,киха, кашлиИначе ако се кара с оригиналния двигател(без АГУ) и тя е много вървежна из гората!
                        Супер изказване! Това че нещо не е наред в Кията на твоя приятел, не значи, че мотора е лош или не може да му се сложи газ!

Щото и моята кола в Събота - киха, кюфка, гърми, не щя да пали, от няколко седмици прекъсва, кофти работа ... Същата история. И можеш да си направиш същите изводи. Е, ако не знаеш че преди това 40 000 км е вървяла на газ без проблеми. Смених дистрибуторна капачка и палец - всичко си дойде на мястото.

Спортиджа иска газов инжекцион, за да върви както трябва, да харчи както трябва и да не прави проблеми. Не, че е невъзможно и с обикновена, но проблемите са доста повече.

За мен двата модела да от един клас и с близки характеристики.

Основният плюс на Витарата е, че е по-масова и части се намират повече.

Кията също не е чак толкова екзотична. Но предлага повече комфорт, има 2,0 16V двигател който е достатъчен за тежестта на купето. Доста по-често се срещат с климатик и АБС от Витарата

При Витарата двигателите са 1,6 8V и 16V. По-новите имат 2,0 V6, за който казват че по-често създава главоболия.

Дизелите и при двата модела са 2,0 ТД на Мазда. Витари се намират и с дизел на Пежо.

За риболов аз бих избрал дълга база, защото има повече място. Не са чак толкова големи. Най-важното е да няма ръжди по шасито отдолу.
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Да де,той и неговия е вече на 200000 и НЕ сложи газов инжекцион и ей го на,не работи както трябва,извода:да се сложи(ако реши нали да се модифицира на газ де) газов инжекцион,а пък един друг си сложи газово на БМВ идва 2 дена на работа и го даде на вторични!Иначе си прав,че и двата имат близки характеристики,което ги прави от един клас
                          Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

гласувам за Витара ,дълга база , даже и десен волан да е , 2 съм имал такива (десни)-бензин 16v и 2.0 дизел автомат
                            Mitsubishi Delica Space Gear Exeed 2.8 auto, Super Select 4x4 96г Japan import

Коментар

Изключително лоши впечатления от КИА-99г.бензиновият вариант!/5бр.служебни/Много ниско качество на стоманите използвани в конструкцията на тази марка.
                              Страшно съм шокиран,че последните им модели са в топ 10-те за 1911г. (Ъ?!?)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X