Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилемата е какво да избера LAND ROVER Freelander V6 2.5 или JEEP Grand Cherokee 2.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дилемата е какво да избера LAND ROVER Freelander V6 2.5 или JEEP Grand Cherokee 2

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
    Колеги! Всичко след 2001-2002-ра серийно производство е по-скоро и малко или много SUV с изключение на Дефендера и сериите на някои модели и марки за нуждите на армията! Всичко друго - без изключение си иска набиването на едни пари в преаработки и тунинги на окачването, доокомплектоване и т.н. В това отношение Гранда бие Фрилендъра по всички параграфи (относно пригодност и себестойност на доработките), като се има предвид и за какво ще се използва основно возилото - има повече екстри и по-малък разход! Лендровър имат страхотни машини, но точно този си е класически паркетник, който редовно вкарван в гората ще се разпадне прогресивно за няколко месеца...

поздрави
    щ

Няколко месеца??????? Голям комплимент. Да не искаше да кажеш, няколко влизания в гората?
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

От: Дилемата е какво да избера LAND ROVER Freelander V6 2.5 или JEEP Grand Cherokee 2

Аз моя го имам за лека кола, на която ако вземе много да вали сняг ще сложа кардана!
      Което при савнение с джип.....
      VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Няма начин да не е идеален за офроуд!

Както всички знаем, свалянето на окачването е съществен фактор за подобряване на проходимостта ...
        Не става въпрос за "идеален", а за по-добрата възможност в рамките на модела, за който имаше питане.

А е по-добра възможност, защото споменатото от теб сваляне - с "грандиозните" 3см - на окачването, е с цел подобряване стабилността (пише го в същото изречение, дето си го цитирал). Ако трябва да балансираме стабилност срещу височина на окачване, стабилността е с предимство, за мен. За теб - както ти си прецениш.

Разликата между спортния и неспортния Фрилендър, във връзка със споменатото "сваляне с 3см на окачването", е избор между възможността да се обърнеш (защото си нестабилен) и възможността да кривнеш по друга пътека (ако евентуално тези 3см не ти стигат). Все пак е желателно шофиращият да се съобразява с възможностите на автомобила, който управлява.

А ако сравняваме Фрилендъра и Гранд Чероки, залагам на сигурността на Фрилендъра, за разлика от несигурността на един Гранд. Фрилендъра може и да има шанс да запецне в някой кален коловоз, ще го извадим. Но Гранда има шанс да се прецака насред маршрута и да се прибере върху платформа на Пътна Помощ.

Гранд Чероки е кола, която се предпочита нова. В държавите, където хората имат по-голям избор (става дума за наличност на автомобили и по-големи персонални финансови възможности) за покупка на автомобил, пазарът за втора ръка Гранд Чероки е съвсем малък.

Коментар

Първоначално публикуван от Роуди Преглед на мнение
          ...залагам на сигурността на Фрилендъра, за разлика от несигурността на един Гранд...
          Аз пък четох, че Голфа бил най-! Е, верно, по-нисък е с още 3 см от Фрилендер-а ама те нищо не значат
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от BVGE Преглед на мнение

Kакъв SUV за ежедневна упортеба
            Освен ако младежът е горски и ежедневно ще гони бракониери, не виждам защо е толкова проблематична проходимостта. То дупки верно че има по пътищата, ама чак пък толкова...

Коментар

Първоначално публикуван от Роуди Преглед на мнение
              Освен ако младежът е горски и ежедневно ще гони бракониери, не виждам защо е толкова проблематична проходимостта. ...

Хич не е важна проходимостта в случая, ама то и не видях някой да споменава офроуд и Фрилендър в едно изречение, докато ти не го направи ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Вижте с'я, аз карам Гранд /е..., не е точно такъв за който се говори в темата/ и с него ходя основно на риба и/или когато ми се наложи да минавам по много разбити пътища /в нашия край има изобилие от лоши пътища.../.
                Ако обаче трябва да го ползвам и за основна кола няма да съм много friendly настроен към далаверата /поне в настоящия му вид и оборудване /. Зависи колегата за какво ще го ползва 4х4 -то. Ако ще е за леки разходки из природата и ежедневно джиткане, ЛР ще му свърши по-добра работа... според мен.
                Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Благодаря на всички за изказаните от тях мнения по темата. Благодаря и на колегата който ме подмлади доста "младежът ако не е горски". Младежа е вече един младеж на 46. Дължа да направя едно уточнение, питам точно за тези модели защото в седмицата имам по едно две пътувания до строителни обекти които са на по 150 - 200 км. Имал съм чисто нова "НИВА", Нисан Патрол. Трябва ми нещо което да не ме уморява, да вози тихо и комфортно, да не е много скъпо "целта не оправдава средствата", това е втори дори трети автомобил. За други цели имам и микробуси и камиони и малък градски автомобил и лимузина за дълги пътувания. Питам точно за Фрилендър 2.5 V6 защото имам фирма в щатите и за много прилична цена мога да взема автомобил който е 2005г. на 40000мили. Там знам че вози тихо и комфортно, но там и москвич ще утихне по техните пътища. Питам точно за тази кола дали някой има опит от експлоатацията му в България. Същото така знам какво е Гранд Чероке бензиново в Америка, но не знам какво е Гранд Чероке 2.7 CRD в България в дупките, с нафтата и т.н.
                  Така че, моля ако някой каже своето мнение от своя опит тук в BG с точно тези модели ще съм му много благодарен. Извинявайте ако съм ви станал досаден във форума.

Коментар

Аз бих избрал Гранда.По-комфортен, по-меко вози, по НЕ изморява на дълъг път.Гранда е от най-високия клас на Jeep.
                    Фрилендера е най-ниския /малкия/ клас от Роверите и съответно не предлага очаквания комфорт.
                    Най-добре се повози и на двата модела и вземи решение.
                    Успех!
                    ________________________________________________________________________________________
                    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X