Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan terrano 2.4i или 2.7td

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan terrano 2.4i или 2.7td

Здравейте, колеги! Реших да си купя джип и се спрях на Nissan terrano 1995 година, дълга база. Въпросите ми са: добър ли е джипа като цяло, какви са възможностите му на и извън пътя и кой от двата двигателя е по сполучлив Намерил съм бензинов и се чудя дали да го взема, така че ще ми е от полза да знам нещо повече по въпроса. Благодаря ви предварително!

От: Nissan terrano 2.4i или 2.7td

Здравей Колега,
    Добре си се спрял на модела.
    И двата двигателя са хубави, но лично мое мнение е че дизела е по-добър.
    За възможностите - много е добър за семейни разходки както по, така и извън пътя.
    Успех
    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
    Opel Campo 3,1 TD '99
    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Ако е дизел,да е след 1996 с интерколер 125к.с.ако е преди тази година са мисля че 101к.с и в този случай аз бих избрал бензиновия.

Коментар

,Здравей колега,
        писано има бол и за двата мотора.Аз съм с дизелов 2.7 на дълга база и след чип, вече съм долу-горе доволен.Ако сега ще си купувам, бих вземал 3 литровия дизел-всичко , което ме дразни в 2.7 тди , при 3.0 е изгладено и не се усеща.
        Сега видях годината-1995г - няма 3.0 дизел.Като че ли бензиновият -газифициран излиза по- евтино като експлоатация.Като цяло-здрави машини, подцинковано купе,нямат типични слабости.Най-често разбиват биалетки и май с това се изчерпват типичните им проблеми.А да дизеловите - често /относително/ проблеми със с.к, съединител.На мен ми е некомфортно с над 110 к.м., не че не може и 150 по магистралата.Над посочената скорост, по мое наблюдение и разхода скача неимоверно.Разход извънградско-аз карам със 110км, с двама човека, не натоварен 7.5/100к.м ;натоварен - колкото може да поеме, с климатик-10/100к.м.Сега зимата - студен на разстояние 3к.м-градско -разход 15/100.Лятото-същото трасе 11-12/100.Дългата база не е много за гората.Има прилична проходимост, но не става за екстремни изпълнения.Моето терано го ползвам повече като семеен ван и за пикници.
        Чувам разни мрънкания относно 2.4 - издухани гарнитури, криви и пукнати глави, криви блокове.При 2.7 д - нищо конкретно.
        А защо не терано 1 с 3.0 бензинов мотор, като изключим изгнилото?
        Лично мнение- като цяло здрави машини, нуждаещи се от малко внимание за да останат здрави.Обслужването им не е скъпо.Не са капризни и при навременна профилактика служат безотказно.
        П.П-все повече се убеждавам, че късата база е по-удобна за ежедневна употреба.
        Поздрави.

Коментар

здравейте

поздрав за изчерпателният отговор от които и аз имам полза от полезна информация

сега съм си набелязал терано/маверицк 2,4 95-99g. куса база. бензин и кя спортиге 2.0 бензин дълга база.

моля за някакво мнение?

благодаря предварително

Коментар

Няма място за сравнение между двете.Различен клас, горят еднакво.Всеки има право на личен избор.Моят е ясен ,за което не съжалявам.

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
              А да дизеловите - често /относително/ проблеми със с.к, съединител.
              Това пък от къде? Нито скоростната кутия, нито съединителя, особено на тия след 1996г. са типичен проблем, а по-скоро изключение. На по-старите, за които иде реч, скоростната кутия е точно като на бензиновите. Дори номера им е един и същ.

Но ако питаш мен - след 1996, дизел. После му правиш един чип, и особено ако е къса база, направо ще лети. 3 литровите все още държат високи цени, но някой ден вероятно и аз ще скокна на такова.

Над 100-110 разхода се качва на всички. Иначе се кара безгрижно, ако не ти пука за това. В смисъл, няма лошо пътно поведение чак до към 140. Моя редовно се кара със 140.

Кията не е лош автомобил, но по-скоро е джиповидна кола, отколкото джип. Не очаквай чудеса. Всъщност кое повече ще ти пасне зависи от това за какво главно ще го ползваш.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ха кой бил пред компа!
                Sparky,
                сложи ли вентилатор на интерколера?
                Резултат?
                Поздрави!

Коментар

П.П, с.к до 96г.Съединител -пак до там.Той колегата 95 г е харесал.

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                    Ха кой бил пред компа!
                    Sparky,
                    сложи ли вентилатор на интерколера?
                    Резултат?
                    Поздрави!
                    Не. Зарил съм се с дебелите железа - нали искам да сменям предавателни числа и преден диф. После ще мисля другото. Вентилатора ми седи под бюрото, където сега пиша. На тоя студ и гняс никак не ми се занимава с квото и да е извън кабината на джипа.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ха и на мен така!
                      И аз чакам топлото, но вероятно тогава ще съм вече в студените страни.За това и нищо не ми се прави по джипа/прави ми се ама няма сми/.
                      Познай какъв ще ми е следващият джип?
                      Риторичен въпрос-естествено терано , ама к.б и 3.0.; ама два броя.

Коментар

Колеги.аз съм малък и тепърва ще взимам джип. Живея в едно село и зимата не чистят,а баира е доста стръмен и с кола не става,трябват вериги и мъки нечовешки. Та мисля наесен да взимам нещо по проходимо. Ще ми се да е пикап,защото ще ми върши работа,но са много скъпи. Препоръчаите ми нещо за около 5000лв. Ще ви бъда изключително благодарен. Поздрави.

Коментар

Добър вечер,колеги.Имам джип Nissan Terano 2.7 tdi(96,къса база).Понякога ми излиза в жълто на таблото check ,от известно време на светофар колата ми изгасва.Правиха ми тест на комп.казват ,че дава проблем в крафтшавт.Какво ме съветвате да предприема? Имал ли е някой такъв проблем?

Коментар

Кажи номера на грешката първо, пък после ще го мислим. "Проблем в крафтшафт" не върши работа като описание.

Коментар

Здравейте, питам навсякъде по форума за информация как е траното. Останаха няколко последни въпроса на които търся компетентен отговор:

Спрях се на терано 2 "99, 2.7tdi и "98 2.4i - и двете са запазени, конкретните въпроси са :
                              1. кое е по-надеждно като конструкция бензин/дизел;
                              2. имат ли проблеми по охладителната система (загряване) конкретно за бензина ?
                              3. има ли разлика в подръжката ?
                              4. фен съм на дизелите, НО водещо е икономията на гориво, така, че газифицирано терано какъв приблизителен разход би дало градско/извънградско ?
                              5. заслужава ли си да се пренебрегне дизела само заради икономията ?
                              6. има ли място под късо терано да се лсежи газова бутилка без да се реже резервоара ?
                              7. късо бензиново има ли LSD отзад ?
                              8. проблем ли е счупена антена ?

Поздрави ! БлАгОдАрЯ
                              Последно редактирано от I.Stoyanov; 15-07-12, 15:06.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X