Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Hilux 2.4 vs 3.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota Hilux 2.4 vs 3.0

Здравейте!

Тук нов съм, в материала още бос съм, та реших да ви задам няколко въпроса... Поразрових темите, поиграх си с търсачката - хиляди благодарности на всички, много изчерпателна информация намерих и си поизясних 99% от неяснотите, обаче на няколко въпроса не намерих отговор. От 2 седмици подбирам Toyota Hilux, и не мога да реша 2.4 или 3.0 desel ще е по-добрия вариант. Покарах няколко, възхитен съм - от 1996 имам корола, бях решил джипа да е мицубиши, но бързо си промених мнението. Ако някой се отзове, ще съм благодарен:

1. Разликата в данъка между 2.4 и 3.0 е около 180 лева - изчислено с този калкулатор: http://pariteni.bg/Calcs/13/1ff1de774005f8da18.html . 37 лв за 2.4 и 210 лв за 3.0 - така ли е наистина и има ли някакви скрити харчове, за които не подозирам?
    2. От ровене по темите разбирам, че при някои джипове 3.0 харчи по-малко от 2.4? (има логика заради тежестта на машината)
    3. При паджерото по-големият двигател не е с ремък, а с верига - така ли е и при Toyota-та?
    4. Има ли вариант двигател 3.0 да се окаже над 165кс?

Благодаря ви предварително.

До: Toyota Hilux 2.4 vs 3.0

Първоначално публикуван от 3vatos Преглед на мнение
    Здравейте!

Тук нов съм, в материала още бос съм, та реших да ви задам няколко въпроса... Поразрових темите, поиграх си с търсачката - хиляди благодарности на всички, много изчерпателна информация намерих и си поизясних 99% от неяснотите, обаче на няколко въпроса не намерих отговор. От 2 седмици подбирам Toyota Hilux, и не мога да реша 2.4 или 3.0 desel ще е по-добрия вариант. Покарах няколко, възхитен съм - от 1996 имам корола, бях решил джипа да е мицубиши, но бързо си промених мнението. Ако някой се отзове, ще съм благодарен:

1. Разликата в данъка между 2.4 и 3.0 е около 180 лева - изчислено с този калкулатор: http://pariteni.bg/Calcs/13/1ff1de774005f8da18.html . 37 лв за 2.4 и 210 лв за 3.0 - така ли е наистина и има ли някакви скрити харчове, за които не подозирам?
    2. От ровене по темите разбирам, че при някои джипове 3.0 харчи по-малко от 2.4? (има логика заради тежестта на машината)
    3. При паджерото по-големият двигател не е с ремък, а с верига - така ли е и при Toyota-та?
    4. Има ли вариант двигател 3.0 да се окаже над 165кс?

Благодаря ви предварително.
    Кажи и годината .

Коментар

Годината е 1993 - 1994

Коментар

Първоначално публикуван от 3vatos Преглед на мнение
        Годината е 1993 - 1994
        За тази година и модел на двигател мисля, че трябва да е 125 коня, има 3 литрови модели на Ланд, който са точно толкова-165, но при всички положения няма да надвишава 165 .

Коментар

За данъка си наясно за разхода ще ти кажа за моята 2.4 тд 94 г.10/100 .Със ремък е добра колица е зависи за какво ти трябва .
          Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
          На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
          Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

125 коня е 3 литровия дизел и гражданската му е по-висока. Но това което получаваш от него оправдава цената. Забрави за 2,4-то ако имаш възможност за по-големия мотор. на 3 литровия разхода му е около 13/100 и е с ангренажен ремък. Но пък е 4 цилиндъра и е голям "ластик". Харчи масло около 1 литър на 10 000 км.

Коментар

То и 2.4/2.5тд е 4 цилиндъра!?...
              Не знам доколко е смислено да се преценя покупката на едно 4х4 по размера на данъка му... Така или иначе цената на годишния данък е сравнително доста малко перо от общия разход, който очаква всеки потенциален купувач. Не се залъгвайте...

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
                125 коня е 3 литровия дизел и гражданската му е по-висока. Но това което получаваш от него оправдава цената. Забрави за 2,4-то ако имаш възможност за по-големия мотор. на 3 литровия разхода му е около 13/100 и е с ангренажен ремък. Но пък е 4 цилиндъра и е голям "ластик". Харчи масло около 1 литър на 10 000 км.
                не ми става ясно,каква е идеята на това че е с ангренажен ремък?...?
                TЛК 80-4.2ТД
                ТЛК 73-2.4ТД
                ...................

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                  То и 2.4/2.5тд е 4 цилиндъра!?...
                  Не знам доколко е смислено да се преценя покупката на едно 4х4 по размера на данъка му... Така или иначе цената на годишния данък е сравнително доста малко перо от общия разход, който очаква всеки потенциален купувач. Не се залъгвайте...
                  еми и аз незнам, но има хора които ги интересува явно. Сумата на данъците и ГО е смешна спрямо това което те чака след това Явно има хора дето си правят сметка за това, не са такива безобразни разсипници като повечето тук, които пълним дворовете си със стари ламарини .... "на всяка цена"

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
                  не ми става ясно,каква е идеята на това че е с ангренажен ремък?...?
                  и на мене, ма стар навик е като взимаш каручка да знаеш че ще сменяш ангренажи и тн. Технически незнам защо е важно. На ангренажния ремък на 1KzN му дава 100 000 км. по книжка
                  но в крайна сметка ако си надул бюджета докрай с покупката, би трябвало да те интересува ще ти останат ли пари за ангренажи данъци, гуми и тн. Това са си около 2000 лв. все пак

Коментар

Това с харчи 1 л. масло на 10000 км.не го разбрах.По принцип никой напълно изряден двигател не би трябвало да харчи толкова или бъркам.Тоя 3литровия дизел трудно ще го свалиш под 15л/100км Софийско.Ама според мен 3л е по-добре от 2.4 предвид за какъв мъртвец иде реч.
                    M.P.

Коментар

Това ти е мотора за хай-лукса.Другите два мотора обикновено се куплират на вановте-хай-ейс и лайт-ейс,както и на някои леки коли.Автомата е един и същ за двата двигателя и няма проблем със скоростите.За мануалната кутия-не зная.За този клас джип(като тежест)3 литра е оптималния агрегат за България и мисля,че градско няма да гори повече от 11-12.Все пак е парт-тайм.Колкото до данъка и застраховката-минимална е разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
                        За тази година и модел на двигател мисля, че трябва да е 125 коня, има 3 литрови модели на Ланд, който са точно толкова-165, но при всички положения няма да надвишава 165 .
                        Точно така е ,но това са комън-рейл новите дизели с тойотската формула D4-D.Стария мотор преди 2001 година е 125(7)коня.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
                          Това с харчи 1 л. масло на 10000 км.не го разбрах.По принцип никой напълно изряден двигател не би трябвало да харчи толкова или бъркам.Тоя 3литровия дизел трудно ще го свалиш под 15л/100км Софийско.Ама според мен 3л е по-добре от 2.4 предвид за какъв мъртвец иде реч.
                          Не е точно така колега,дори фултайм осемдесетка с 4.2ТД не гори толкова в София,пробвал съм-около13,5-14 докарва.Колкото до маслоте-според мен този разход за стара машина е нормален.
                          Последно редактирано от tuni; 26-02-09, 16:19. Причина: правопис

Коментар

Значи под числото 13л./100 км. казвам среден разход. На извънградско можеш да го излъжеш доста надолу.
                            За харча на масло дори в днешно време има нови автомобили които ти ги продават с "определен разход" на масло

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
                              Значи под числото 13л./100 км. казвам среден разход. На извънградско можеш да го излъжеш доста надолу.
                              За харча на масло дори в днешно време има нови автомобили които ти ги продават с "определен разход" на масло
                              Дааа.. фолксваген "крафтерите: и "кади" идват с бутилка масълце в копринена торбичка(не се шегувам) и порше "кайен" на един приятел също мааше масло ,така си го дават по книга!
                              TЛК 80-4.2ТД
                              ТЛК 73-2.4ТД
                              ...................

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X