Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Land Cruiser 150 Arctic Truck

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota Land Cruiser 150 Arctic Truck

В последно среме гледам доста една доработка за моята Тойота и съм решил да я правя. Ето на това съм се спрял:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12683791_720x0.jpg
Прегледи:1
Размер:60.1 КБ
ID:6082242

само че с добавка ролбар и лебедка. Нещо така:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11896675_720x0.jpg
Прегледи:1
Размер:71.1 КБ
ID:6082243

Свързах се с момчетата от "Arctic Trucks" и ми обясника какво правят. Общо взето монтират лифт 40мм, тия добавки на калниците, 35" гуми, насторйки на километража, някакви скоби, правят някакво регулиране на колета, и нещото което е най-важно - преправят подкалцитие. Всичко до тук е ОК. Само че са в Норвегия!
    Смятате ли, че тук ще има кой или кои да я направят по същия начин и със съответното качество?

От: Toyota Land Cruiser 150 Arctic Truck

Ако си доставиш частите , не виждам проблем някой да ти ги монтира . Виж, да ти се изработят от нулата ... малко ме съмнява някой да се хване на това хоро.
    ПП. Нищо не споменаваш за раздатката , за нея има ли някакъв кит за промяна на рейтиото ? Защото ако няма ... 4та и 5та предавка стават излишни с тези големи "гуминетки".
    Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
    Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Добър начин да си съсипеш колата. И то срещу заплащане.
      В България Вромос може да ти помогнат в съсипването по-евтино от норвежците.
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Май само визия се гони тук...
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
          Май само визия се гони тук...
          С 35 инча гуми одроуд карането започва да спори много. А карането по асвалт се влошава.
          Ако колегата често излиза в гората с тази ТЛК150, преработката ще е полезна. Предавателни числа и здравина на зъбните колела е друга тема.

Коментар

Момчетата от "Arctic Truck" казват, че при желание може да се променя предаването, но като цяло не е задължително. Казаха, че са направили много такива вече и няма никакъв проблем с тях. Даже дават гаранция 1 година.
            @kokocholi - защо 4 и 5-та да стават излишни с тия гуми?
            @rusev - смятая вече да почвам да я вкарвам в гората, според тея момчета само с тея леки преработки започва да върви супер в гората и запазва вървенето си по асфалт. Даже возията се подобрява. Биа достатъчно здрава за да няма проблем с 35-ците, та незнам защо смяташ, че се съсипва колата

Коментар

Първоначално публикуван от i.ivanov01 Преглед на мнение
              ...
              @kokocholi - защо 4 и 5-та да стават излишни с тия гуми?..Биа достатъчно здрава за да няма проблем с 35-ците, та незнам защо смяташ, че се съсипва колата
              Елементарна математика. Колко е обиколката на щатната ти гума? Като направи 1 оборот какво разстояние изминава?
              Колко е обиколката на 35 инча гума? Като направи 1 оборот какво разстояние изминава? Колко % ще е разликата?
              С тези проценти ще се увеличи и натоварването при равни други фактори, а 35 инча гуми контактуват с много по-голяма площ и съпротивлението е в пъти по-голямо.
              А дали раздатка, скоростна кутия и полуоски/карета ще издържат повишеното натоварване?
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

От Арктик Тръкс казват ще издържат. Обясних че ще се кара в горски условия и ще има яко натоварване и те казаха че няма проблем. Всичко било преценено и затова дават 1 година гаранция.

Коментар

Аз пък все си мисля че за гората са едни други "автомобили " А и защо всеки си мисли че като сложи едни 35ци става царя на гората...... .
                  driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

От Арктик Тръкс казват ще издържат. Обясних че ще се кара в горски условия и ще има яко натоварване и те казаха че няма проблем. Всичко било преценено и затова дават 1 година гаранция.
                    Вероятно ще издържи една година че и повече при "яко натоварване" в горски условия, само добави една лебедка.
                    Проблемът за мен е , че колата ще стане трудно използваема в нормални условия.
                    Аз например не пътувам на дълъг път с моя Вранглер след като му монтирах 35ци.
                    От друга страна, ако имаш други коли за пътуване, къв е проблема от тази 150тка за направиш звяр? Със сигурност ще си първия и ще си атракция където и да се появиш.

Гробарю, 35ците в гората много помагат! Но разбира се, се искат и някои други "приспособления" за да е пълно щастието.
                    Последно редактирано от rusev; 08-03-15, 15:11.

Коментар

На какво дават гаранцията- за калниците,подкалниците ,стенда .. щото друго гледам не сменят?
                      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение

Граборю, 35ците в гората много помагат! Но разбира се, се искат и някои други "приспособления" за да е пълно щастието.
                        Ох минах и през това но стигнах до бутонките и не искам да се връщам назад! И през истинските Китайски лебедки но стигнах и до Warn 8274 темата е дъвкана но защо такава кола ще се троши това не разбирам!
                        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Един мой приятел има много добро мнение по темата а то гласи : Тунингът е дисциплина при която всеки сам решава как да съсипе колата си !
                          Не виждам проблем да се преработи така една 150-ка , още повече щом собственика неистово го желае ! Чудя се защо се опитвате да го откажете човека , след като почти няма член на този форум , които малко или много да не е съсипал своята/своите
                          Та в този ред на мисли аз съм ЗА , както някои по горе беше споменал потърси Вромоса за съдействие
                          2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                          ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Добре си го замислил и изглежда внушаващо, но само с вида ще е трудно. Не те разубеждавам, все пак колата си е твоя, просто изказвам мнение.

Имаше една тема на Явор(Vromos) за Toyota Hilux 6X6 с 35', която той прави от напълно стокова машина, но за съжаление темата вече я няма(не знам по каква причина). Не знам дали си я гледал затова в резюме- Преди да започне същинската част на проекта Явор беше ходил на изложение на въпросните Арктик Тръкс и не беше никак впечатлен от тяхната машина. Беше показал и доста снимки. Лифта на Hilux-а Арктик Тръкс е чрез по-дълги "обеци" на ресьорите отзад и подложки отпред. Едни уширители на калниците, гуми и джанти и това е всичко на една "хубава" цена. Както се коментираше в онази тема- момчетата от Арктик знаят как да изкарват пари. В това няма нищо лошо, разбира се.
                            Аз следя Hilux-a, който се прави от Vromos във facebook и мога да кажа, че момчетата отделят огромно внимание на детайлите и изпипват нещата. Най-добре се свържи с Явор(има му кординатите на много места във форума) и той ще те насочи, ако не друго.

Другото, което си мисля е че с тези широки калници в нашите гори изобщо не те виждам. За Арктика ще си супер, но в гората е доста по-тясно и ще дереш машината зверски. Ако я правиш, за да ходиш да скачаш на Шкорпиловци например също става, но за гората не е добра идея според мен.

Надявам се да съм бил полезен!
                            Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                            Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Напълно осъществим проект, разполагаме с всичко нужно за да изработим тези ушерители. По-високо и усилено окачване имаме на склад. Предавателните числа не са проблем, но трябва да се обсъдят доста други на пръв поглед дреболии, но важни за един такъв проект.

Телефона ми е 089985238 Явор

П.п. темата за 6х6 ще се появи пак след като завършим проекта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X