Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Досадни проблеми с газов инжекцион на сузуки гранд-витара xl-7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Досадни проблеми с газов инжекцион на сузуки гранд-витара xl-7

Здравейте и за много години. По-надолу има тема, където колега пита за разхода на xl-7 на газ, отговорих му, а сега ще кажа, ако я купи да кара на бензин. Моята за пореден път ще ходи при газаджията. Първо- изби нестегнат маркуч на бутилката още на стотния километър. Второ- при ускоряване на 1500 оборота колата леко забива муцуна, сякаш не й стига гориво, газаджията каза че й няма нищо, а аз смених за почти триста лева свещи и проверих бобините, защото ако не е горивото, поне според мен, е тока. Е, проблема си остана, но вече имам и нов. При спускане, независимо колко газ има в бутилката, газовата изключва, копчето мига и пищи, и в този момент аз карам на нещо газ или бензин, не знам. Щракам копчето, чувам как цъка бутилката и след няколко секунди ми прави същия номер. Да не говорим че на спускането след гъбата на Курило щях да се ударя в мантинелата, защото газовата изключи и аз се улисах да търся пустото копче да спре да пищи. Другата седмица ще се обаждам да я карам пак в сервиза, но ако някой има мнение по посочените проблеми, бих се радвал да го прочета преди да откарам колата за пореден път. Инжекционът по принцип е с части на ланди ренцо, поне така ми казаха при монтажа, дал съм 2200 за газовата, като не съм се пазарил и циганил изобщо, а за сервиза засега ще си замълча и ще се опитам да се разберем човешки, но изобщо не съм доволен, тъй като имам минати 170 000 километра с газов инжекцион БСМ на друг автомобил и освен филтри не съм сменял нищо, а колата я купих с газовата, колко е минал предишния собственик, никой не знае. За справка и за мой срам на джипа, за момента, имам минати само 4000 километра.

Описал си проблеми от недобре настроен ГИ. Какъв е компютъра на ГИ?
    Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 06-01-25, 17:26.

Коментар

компютърът е A.E.B, но модела не можах да разбера. В протокола, който са ми дали са изредени няколко вида, а на самия блок пише само A.E.B. Разбирам че така нищо не може да излезе и пускането на темата по принцип беше грешка, но бях страшно афектиран и разочарован. Другата седмица колата отново ще посети сервиза и каквото стане.

Коментар

Проблема не е в колата , ами в майстора . Ако си в София , ще те свържа с мног одобър сервиз за газови уредби .
        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

газовата е в гаранция, така че пак ще се кара при тях, поне и този път. Ако не се получат нещата ще търся друго място. Инжекционът е слаган в София и сервиза е доста известен и като нищо има мааалък шанс да препоръчаш техния сервиз. Последно когато бях там слагаха газ на един форд ф 150.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
            ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
            Редактиране на коментар
            Няма начин този който ти препоръчам да те пуснат с неработеща уредба. Щом пътувам по 300 километра за да отида при тях , не е случайно
            Разб ира се , всеки допуска грешки , но ако те са объркали нещо ще си го оправят .

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X