Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CHECK ENGINE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• CHECK ENGINE

Здравейте колеги вчера на прибиране от Бургас ми светна червената лампа на таблото CHECK ENGINE проверих маслото в двигателя-ок проверих антифриза-ок спирачно масло-ок в гугъл преводача пише проверка на двигателя някой знаели какво още да проверявам. Самурая е 91г. моноинж.И още нещо на бензин не ще да върви трябва да припомпвам постоянно иначе гасне сега върви само на газ.
    Последно редактирано от dianko71; 03-04-09, 08:08.

До: CHECK ENGINE

Колега пробвай да откачиш плюсовия кабел за 10 мин. ипосле го запали на ново.А за бензина не мога да ти помогна аз карам само на газ.Нека другите колеги да споделят.

Коментар

Ако е червната лампа на таблото за двигателя е лошо.Може да са много нещата,но наи добре на маистор в бокса не го караи.Един приятел се размина само с нови лагери,а друг с ремонт на двигателя.Успех

Коментар

Я да ви питам може ли да е затова че не иска да върви на бензин изчетох всичко в форума за всички марки автомобили с подобен проблем и стигнах до това заключение.

Коментар

Не карам Самурайче, но имаш право. Вериятно компа дава грешни информации към двигателя и затова не може да върви на бензинка. Senii е прав: закарай си го на майстор да види какъв е проблема. При мен също ми свети Check-а, но то е съвсем различно. При слагането на газовото компа не успя да се излъже и сега си свети просто така, без да имам проблем. /Карам Сайдкик '89 година/
          Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
          /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Ами вчера го прибрах от майстор вече 3-ти месец е по майстори вече питам и пипам нямам пари вече за майстори.

Коментар

Здр колега и моя светва от време на време ,не съм проверявал точно на Сузукито но имаше един случаи с Опел след като сменихме ламбда сондата всичко си доиде на място ,пробваи УСПЕХ
              Бялото BUZUKI 1.6 8в
              0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Ами тези "майстори" какво ти казаха, някой от тях сложи ли компютър за да изпише някаква грешка или само гадаят какво може да е.

Коментар

Според написното явно се касае за проблем при подаването на горивото свързан с компютъра.Но той събира информацията си от датчиците.Ако до сега не е правено, пробвай да му направиш самодиагностика да видиш ще покаже ли някакъв код за проблемен датчик.И да се действа по-нататък.
                  Не знам как така майсторите не са установили нищо?Не стане ли,от сега мога да кажа какъв ще е следващия съвет- слагане на карбуратор

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                    Според написното явно се касае за проблем при подаването на горивото свързан с компютъра.Но той събира информацията си от датчиците.Ако до сега не е правено, пробвай да му направиш самодиагностика да видиш ще покаже ли някакъв код за проблемен датчик.И да се действа по-нататък.
                    Не знам как така майсторите не са установили нищо?Не стане ли,от сега мога да кажа какъв ще е следващия съвет- слагане на карбуратор
                    Колега би ли ми обяснил как се прави тази самодиагностика.Намерих в нета нещо но беше на английски а аз съм зле с английския.Нещо по светенето на лампата и интервала между тях се разбира кое трябва да се провери.А проблема го направи след като го прибирах от ремонт.

Коментар

Като начало погледни тези 2 теми:
                      >Нормално ли е?
                      >Витара - букси - за какво са?
                      В момента са на 4та страница в Дискусия по марки>Сузуки.
                      Общо взето нещата при Моноинжекциона на Самурая и Витарата са сходни.Въпроса е да откриеш тестовата букса.При Самурая би трябвало да е пред акумулатора.Прави се мост между съответните гнезда,в момента не помня наизуст кои бяха,дава се контакт и CHECK ENGINE започва да премигва в такт със съответния код ако се е открил проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от senii Преглед на мнение
                        Ако е червната лампа на таблото за двигателя е лошо.Може да са много нещата,но наи добре на маистор в бокса не го караи.Един приятел се размина само с нови лагери,а друг с ремонт на двигателя.Успех
                        Колега на мен ми се случва постоянно при запалване да ми се включи това предупреждение но когато оборотите се нормализират си изгасва и без проблем до следващото запалване.Става въпрос за витара 2000куб.Дали и при мен няма нещо за ремонт.Майсторите при които ходих ми казаха да си я карам така.Как мислиш.

Коментар

Това което свети CHECK ENGINE проблем в инфото на компа.При коли на газ често светва.Но попринцип може да се кара няма проблем.
                          Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Правилно колега. Като казах по-нагоре, газта бърка в "лявото предсърдие" на компа. До момента щом нищо не ми е станало на Витарата, значи си карай и ти така.
                            Ако те дразни това мигане, просто отиди някъде /в някой сервиз където не си бил още/ и ги питай само дали е нормално с газ да ти мига Чек-а. Аз за себе си знам, че няма проблем
                            Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                            /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Колеги само ръсите мозък

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X