Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли реле "къси-дълги" на Витара?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли реле "къси-дълги" на Витара?

Проблема е следния. Преди време имах глупостта да сложа по-силни крушки на фаровете на Витара - дълга база, 95-та година. След няколко месеца при включени дълги светлини започна осезаемо да мирише на изгорели кабели в купето. Веднага поставих "правилни" крушки, но проблема остана. Разглобих кормилната колона, където е лостчето - там всичко изглежда наред. Миризмата излиза между таблото и кормилната колона, някъде долу от кабелите. Не се виждат нагорели такива. Чудя се, има ли някъде отдолу някакво реле или нещо друго, което да е с недобър контакт и да е източник на миризмата. Уморих се нощем да карам само на къси.
    Моля за помощ.

До: Има ли реле "къси-дълги" на Витара?

Няма как да няма реле. Вероятно проблема не е в него, а в клемите които го захранват или в тези които отиват към фаровете.Не е проблема в по-силните крушки. Аз от години карам със 100 на 90.

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
      .... някъде долу от кабелите......
      Обикновенно нагаря вътре в самия ключ
      Незнам как е на твоята кола (любима фраза) НО ако горе до ключа си с куплунг и той е здрав (и куплунга и ключа) тръгваш по кабела до следващия куплунг....който сигурно не е здрав по-доброто решение е да поразглобиш таблото, да включиш дългите (колата да не работи) и от време на време да проверяваш къде е топло и от къде пуши дори ако за целта трябва да разбандажираш някой и друг кабелен сноп.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Витарата няма реле на фаровете.Фаровете работят с постоянен плюс и се управляват през минус затова не е нужно реле.Провери голямата букса от ключа към снопа на инсталацията да няма разхлабено краче.После от там има кабел който отива в таблото на лампата за дълги.Споделям от личен опит защото свалях 3 пъти таблото докъто си подредих инсталацията да работи както трябва.Ако искаш ми звъни пак ще ти обесня(0899 115 482 Валери).

Коментар

Мене ми се стопиха буксите към крушките,не слагайте по мощни без реле,или най добре си остава ксенона.
          LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
          Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Днес най-накрая ми остана малко време да огледам фаровете. Въоръжен с кръстата отверка и комплект леви ръчички слизам при колата, включвам дългите и след 30 сек гледам струйка дим, излизаща около копчето за вкл на аварийните светлини. Лесно било значи, стига някой да се сети да погледне на светло. Свалям пластмасите на кормилната колона и гледам отдолу - не е едно копче, а пластмасов "блок" от които стърчат двата лоста - за фаровете и чистачките. Хрумна ми, че ще е по-лесно ако сваля волана, ама нямам подходящ ключ. Развих въпросния "блок" и го подместих към мен /не може да се извади на цяло, без демонтаж на волана/. После с много къса кръстата отверка, завряна от към таблото развих задното капаче на "блока" и го поотворих. Братята японци го бяха завили само с шест винта. Вътре се вижда нещо като платка. Отзад влиза сноп жици, запоени на различни места. Отпред на места са поставени метални пластини, които контактуват с клемите. /по-тъпо обяснение не съм чел/. Та там се беше натрупала някаква мазнина и прах, вероятно контакта беше лош и димеше. Почистих, сглобих и мисля, че вече всичко е наред. Снимки не правих, че се бях поизнервил малко. Отне ми има-няма два часа в студа. Успех и поздрави.

Коментар

Пий една ракия в повече днес, и за мен .....е и си потърси НОВ (не друг) ключ, просто за всеки случай
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                Пий една ракия в повече днес, и за мен .....е и си потърси НОВ (не друг) ключ, просто за всеки случай
                Бил си прав за ключа, а ракията ще ти я запазя за когато се видим!
                Поздрави.

Коментар

Това мазното е вазалин и го има при всички коли . Аз съм с релета и 90/100Вт мнго играчка е ама си заслужава .
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                    Това мазното е вазалин и го има при всички коли . Аз съм с релета и 90/100Вт мнго играчка е ама си заслужава .
                    Старателно го избърсах.......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X