Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ресьори за самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ресьори за самурай

Здравейте.
    В четвъртък се оговорих с един ковач да ми шпренгва ресьорите и да ми подлага някъв лист,че той ми каза че ще се вдигне с 7-8 см.
    Въпроса ми е трябва ли да се прави или сменя нещо друго заради това повдигане?
    И ако някой знае каде се продават тези полиоретанови тампони ще е супер да сподели
    Предарително ви благодаря за отговорите.

До: Ресьори за самурай

Здравейте счупих преден ресьор на самурая знае ли някой откакво мога да приспособя. Знам ,че стават от Трабант ,но за отзад.Помогнете ми ако някий е патил.Много благодаря

Коментар

Стига с това шпренгване! Не четете ли? Не става.

За супения ресор колега, сигурно е счупен главния лист - лоша работа.
      Ако не можеш да намериш втора употреба (разтърси се сериозно), най-евтиното, което се сешам е - купуваш един нов лист със същата дебелина и ширина и намираш ковач, който да направи уши.

Нови листа има в София на бул.Ботевградско шосе, като влизаш след Враждебна и разклона за Хаджи Димитър, от дясната страна в една по-висока сграза има магазин за ресори - фирма Нити. Около 20-25 лв. беше бройката.

Успех!
      По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от senii Преглед на мнение
        Здравейте счупих преден ресьор на самурая знае ли някой откакво мога да приспособя. Знам ,че стават от Трабант ,но за отзад.Помогнете ми ако някий е патил.Много благодаря
        Да, някой е патил. И то много...
        От Трабант става отпред, но трябва да е здрав основния лист на Самурая, а за отзад не зная. След шпренгване на ресьорите ми се счупиха и двата основни листа на задните ресьори, така че, НИКОГА НЕ ШПРЕНГВАЙТЕ РЕСЬОРИ.
        Това е съвет от мен.
        Успех

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
          ...
          най-евтиното, което се сешам е - купуваш един нов лист със същата дебелина и ширина и намираш ковач, който да направи уши...
          Май трябва да направи и двата пакета еднакви.

Коментар

От ГАЗ 69-ТКЗС-арка предни стават за задни на Самурай. А, колкото до ушите, изковават ги в ДАП-Горубляне срешту 30 лв на ухо. Монтирането в домашни условия отнема 15-20 мин....
            Има два вида джипки: Suzuki Samurai....и други !
            Стефан, 0888851800

Коментар

За задни знаем , търсим за ОТПРЕД бе хора.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                Май трябва да направи и двата пакета еднакви.
                Е само, ако иска. Все пак казах най- евтиния ...
                По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

На Ботевградско шосе има магазин на фирма Нити, купуваш един лист 120-140 см, около 17 лева и го носиш в Горубляне при ковачите. Носиш и стария да му вземат размера
                  Има два вида джипки: Suzuki Samurai....и други !
                  Стефан, 0888851800

Коментар

Несам особено вещ и с риск да прозвуча смешно :
                    До колкото знам става идялно от трабант. Амейдо другото ,ако е така в дествителност, имам един.
                    [CENTER][B]Сузуки Самирай 1.3 1988г. -Влюбих се от прав поглед. :p

[COLOR=Red][I]БЕНЗИН И ГУМИ ,БЯХА ПОСЛЕДНИТЕ МУ ДУМИ ![/I][/COLOR]
                    [/B][/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Dormikym Преглед на мнение
                      Несам особено вещ и с риск да прозвуча смешно :
                      До колкото знам става идялно от трабант. Амейдо другото ,ако е така в дествителност, имам един.
                      За ставане - стават(пасват), ама за нишо не СТАВАТ !!!
                      Значително по-тънки са и с около 5мм по-тесни. Оригиналния пакет на самурая е 3 листа отпред и 4 отзад. А трабантовия трябва да е пълния комплект 9 листа за да може да носи.
                      Последно редактирано от Kaskadiora; 21-12-08, 01:31.
                      Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                      http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от chefo39 Преглед на мнение
                        На Ботевградско шосе има магазин на фирма Нити, купуваш един лист 120-140 см, около 17 лева и го носиш в Горубляне при ковачите. Носиш и стария да му вземат размера
                        И ако си по тарикат - правиш го с 2 см по дълъг. Листа е несимеричен така че от "средната" дупка до ушите разтояниянията са различни. Мериш ги и +1см. Тогава можеш да ги огънеш с поне 6-8 см. повече.
                        Иначе ако много шпрегнеш оригиналните листи стават къси и при скок обръщат люлките.
                        Пращам 2 снимки на които добре се вижда разликата в огъването на по-дългите ресори.
                        Самурая става красив навирен ...обаче идват къси амортесьорите.... После гумите почват да изглеждат малки...
                        Моят така изглеждаше с гуми 235/57/15. и с гуми 195/R/15.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от Kaskadiora; 21-12-08, 01:37.

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                          За ставане - стават(пасват), ама за нишо не СТАВАТ !!!
                          Значително по-тънки са и с около 5мм по-тесни. Оригиналния пакет на самурая е 3 листа отпред и 4 отзад. А трабантовия трябва да е пълния комплект 9 листа за да може да носи.
                          Колега много благодаря за ресиорите който намери.Джипката си се дигна и все едно не е моя джип!
                          https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от ДиДжейДавел Преглед на мнение
                            Колега много благодаря за ресиорите който намери.Джипката си се дигна и все едно не е моя джип!
                            Пусни 1-2 снимки: Преди-Сега
                            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                              И ако си по тарикат - правиш го с 2 см по дълъг. Листа е несимеричен така че от "средната" дупка до ушите разтояниянията са различни. Мериш ги и +1см. Тогава можеш да ги огънеш с поне 6-8 см. повече.
                              Иначе ако много шпрегнеш оригиналните листи стават къси и при скок обръщат люлките.
                              Пращам 2 снимки на които добре се вижда разликата в огъването на по-дългите ресори.
                              Самурая става красив навирен ...обаче идват къси амортесьорите.... После гумите почват да изглеждат малки...
                              Моят така изглеждаше с гуми 235/57/15. и с гуми 195/R/15.
                              колега а имаш ли представа колко е евентуално размера +2 сантиметра повече на лист със не сгънати уши.имам в предвид ако си купя прав лист колко да е дълъг.Благодаря ти предварително

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X