Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВЪПРОС сузуки витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ВЪПРОС сузуки витара

здравейте, на скоро се сдобих с витара 1.6 16v 92г. автоматик,въпроса ми е - над лоста за скорости имам копче с инициали N a/t P някакъв нормален режим и POWER при включване на копчето на P на таблото се появява POWER но не оказва влияние на нищо работещо в момента , а съм го пробвал в сякакви варианти
    въпроса ми е за какво служи това нещо

До: ВЪПРОС сузуки витара

никой ли го няма това нещо на витарата? карал съм всякакви автомобили но такова нещо не съм срещал и за това питам

Коментар

Пробвай го в движение на някакъв як баир, когато не ти стига мощноста...... Може и да усетиш нещо, ако не е "побългарено" преди теб....
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Този бутон е когато искаш да изпревариш или за по бързо ускорение,той управлява скоросната кутия (превключва на максимални обороти) а не влияе на мощноста на двигателя поне така е описано в ръководството. В една моя тема съм пуснал линк на ръководството.

Коментар

С това копче сменяш режима на работа на скоростната кутия от икономичен (normal) - по-ранно превключване на следваща предавка с цел икономия на гориво, на спортен (power) - изцеждане на предавките докрай за по-бързо набиране на скорост.
          Honda XL600LM, 1987
          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
          Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

А бе и така е,и не е точно така.Е смисъл,че съвремените автоматици имат заложена програма за управление,която се базира на поредица от данни,за да може компа да си изчисли коя предавка да включи и кога.Тези данни постъпват от ТПС-а,оборотомера,датчик за скороста в скоростната кутия,понякога и от детонационния.Останалото е както каза колегата-2 режима,като на N,алгоритъма е за по-ранно превключване,с цел икономия,а на P вече се гледа масимално бързо набиране и скорост...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

благодаря, има промяна в хода и ускорението, пробвах го но не бях сигурен че е за това, но има разлика в разхода най-вече

Коментар

Мисля че това нещо по-добре да не се използва постоянно в режима POWER........ Ако ти трябва повече "ряс" при градско каране, по добре изключвай овър-драйва, копчето което се намира на самия скоростния лост..... Като го натиснеш веднъж на таблото светва OD OFF, като се "забранява" на автоматика включване на висша/4 предавка, и като цяло кола става по-пъргава. Обаче като излезеш от града пак трябва да го върнеш, иначе нали се сешташ къде отива разхода
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

здравей колега. аз от скоро имам витара автоматик две врати 93 г /от вчера /до сега съм карал предимно ниви и не мога да ти отговоря на въпроса за копчето защото аз нямям такова но искам да те питам на колко оборота ти се сменят предавките когато лоста на скоростите ти е на режим D защото ми се струва че на мойта се сменят малко късно някяде на около 2900- 3100 , това нормално ли е или е малко късно и ако е така правили се някакква настройка ?
                  успех на всички в всичко !!!!!
                  Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                  костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Зависи от стила на каране.........Ако яко натискаш газта, автоматика превключва на по-високи обороти, ако караш по-спокойно, като се задържат едни обороти по дълго време, автомата превключва на по-висока предавка, също става като караш с определена скорост, ако искаш да качи предавка, просто леко отпускаш газта...... Точни обороти не мога да ти кажа, доста е субъективно......Ще и свикнеш, и няма да ти прави впечатление.....

Коментар

Благодаря за отговора колега , ще има да я уча . Днес е поразкърших по едно поле /имаше няколко хувави дупки / и осетих това и онава по скорастите - точно така е както го казваш .Иначе витарата се държи добре. Може би малко прибързах с въпроса ама какво да се прави - човек като незнае пита.Сега предстоят смяна на масла ремаци и др.Искам да попитам какъв разход на гориво да очаквам при нормално каране - градско, имам гас и бензин но сигорно ще се кара повече на гас . Сигурно ще има още пъпроси ама по нататък .Ще се радвам ако и аз мога да помогна с нещо !
                      Успех на всички във всичко !!!!!

Коментар

за разхода от голямо значение е размера на обувката, аз също съм на газ но като точен разход не мога да го определя,извън града изминах 90км. само с включен зеден мост и около 10 км.на двойно по разни поляни.след този преход ми даде 20на100 газ.по обратния път към софия 90км. този път ми даде разход 7/100 което ме учуди и пробвах пак да сипя на друга газостанция понеже ми се стори нереално ама нц беще до горе.в града ми дава м/у 15/18 на газ но не ми бяха на ред центровките на газта, сега ги побъзиках и очаквам да свърши газта за да видя.мойта е 1.6-16 дълга база автомат

Коментар

Първоначално публикуван от karata_z Преглед на мнение
                          здравей колега. аз от скоро имам витара автоматик две врати 93 г /от вчера /до сега съм карал предимно ниви и не мога да ти отговоря на въпроса за копчето защото аз нямям такова но искам да те питам на колко оборота ти се сменят предавките когато лоста на скоростите ти е на режим D защото ми се струва че на мойта се сменят малко късно някяде на около 2900- 3100 , това нормално ли е или е малко късно и ако е така правили се някакква настройка ?
                          успех на всички в всичко !!!!!
                          Честито и да почерпиш.Кога ще я тестваме по сериозно?

Коментар

Честито и да почерпиш.Кога ще я тестваме по сериозно?

още малко само да сменя някай и друг ремък и като се навреш в някоя кал ама до ушите само се обади - бързо ще дойда !!!! пък за почерпката след теста на витарата пък може и преди и след ,само поводи да има !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X