Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръчни хъбове проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ръчни хъбове проблем

Колеги имам следния странен проблем. Преди 2 дни ми се развиха болтовете на десния хъб и хъба изхвърча.....
    Странна работа.Първо си помислих,че са се опитвали да го крадат.Купих федершайби (от сцепените) и болтове-един ден каране и някои от тях се разхлабиха.Реших че федерките са ментеливи.Купих болтове и сложих едни пластини които се закривяват след затягане и не позволяват на болта да се развие.Някои пак се разхлабиха....Сложих един болт с федершайба от тези които изглеждат като звездичка само за проба.Днес е разхлабен и той?

НЯКОЙ ИМА ЛИ ИДЕЯ ЗАЩО СЕ СЛУЧВА ТОВА?

До: Ръчни хъбе проблем

Сигурен ли си, че са монтирани правилно хъбовете?
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

До: Ръчни хъбе проблем

Някакви силни вибрации откъм полуоската? виж на другия няма ли една зегерка на самата полуоска. Поне при автоматичните има и държи вътрешната част на хъба, ако я няма може да си се движи напред назад и да бута външното тяло.
      no signature no problems

Коментар

До: Ръчни хъбове проблем

това се случва откакто взех да карам на 4x4

Коментар

Няма зегерка нанизва се хъба и се стягат шесте болта.

Коментар

Просто трябва да се разглоби и да се огледа внимателно. Ако всичко е в ред няма причина за саморазвиване.

Коментар

Първоначално публикуван от biboqn Преглед на мнение
              Няма зегерка нанизва се хъба и се стягат шесте болта.
              Колегата Фанатик говори за зегерката, която фиксира карето в главината. Ако не е монтирано както трябва и дистанционните шайби са поставени от неправилната страна
              капачката на хъба ще опира в шлиците на карето, а не във муфата и тогава е много възможно да се получи това. На практита ще опира в полуоската.

Коментар

Преди бях с автоматични те не се бяха развивали...
                Мисля да мажа с Локтаит.....
                Като се замисля имаше хартиена гарнитура между хъба и главината,махнах я и намазах със силикон ,ама това са разлика само то няколко микрона не вярвам да имат значение.

Коментар

Чакай с тоя Локтайт. Все трябва да има някакво решение.

Коментар

Първоначално публикуван от biboqn Преглед на мнение
                    Преди бях с автоматични те не се бяха развивали...
                    Мисля да мажа с Локтаит.....
                    Като се замисля имаше хартиена гарнитура между хъба и главината,махнах я и намазах със силикон ,ама това са разлика само то няколко микрона не вярвам да имат значение.
                    А при слагането на ръчните хъбове,постави ли дистанциращи гайки?
                    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Има и вариант да са разбити резбите на 6-те болта в главината. Получава се от каране с разхлабени болтове. Огледай първо тях и после виж дали все пак няма канал за зегерка, която държи хъба към полуоската. На Фронтера/Исузу има един канал в самия край на карето, който държи автоматичните и един по-навътре върху самите шлици, който е за ръчните.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Приятел проблема според мен ти е от шайбите. Хъбовете попринцип са с конусни сцепени втулки, който се пъхат във всяка дупка. Колкото повече завиваш гайките толкова повече конусните втулки притискат навътре и уплътняват към оста. Дори когато се наложи сваляне на хъба, при одвити гайки втулките се вадат страшно трудно.
                        Иначе провери за всеки случй дали дъното на хъба ненатиска полуоската. На двата моста на сух терен не е хубаво да караш...
                        4ао и късмет
                        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

И все пак провери дали въобще са там тези конусните втулки!
                          Прикачени файлове
                          boko
                          Jeeep---KIA
                          https://www.facebook.com/autoboko/

Коментар

Първоначално публикуван от bokostz Преглед на мнение
                            И все пак провери дали въобще са там тези конусните втулки!
                            .....................и ако са там пак провери за луфт на главините,а от там и на полуоските,които почват да оказват вибрация и натиск вьрху хьба при износване на лагера на главината,а оттам и скьване на болтове или по лошото което ми се случи,полуоската ми счупи хьба и разби главината като првьртя лагера в нея........успех и дано намериш причината за проблема
                            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

няма конусовидни втулки.Нямаше и на старите.Старите бяха с болтове вътрешен шестограм с федерки изглеждащи като звезичка.
                              Ако намажа с Локтаит ще има ли проблем

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X