Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Vitara 2006 1,9 ddis - скоростна кутия и ДПФ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Vitara 2006 1,9 ddis - скоростна кутия и ДПФ

Здравейте,
    умолявам ви за помощ!
    Живея в Норвегия и преди 4 дни си купух Гранд Витара 2006, 1,9DDiS (детска мечта)
    Вчера я закарах на сервиз, предвид следните оплаквания:
    1. При съединител в горно положение се чува шум от двигателя, когато го натисна изчезва.
    2. На 1,2,3,5 предавка при подаване на газ се чува също шум или по скоро виене, която на 4-та я няма
    Според майстора (поляк) се касае за скоростна кутия и десетки хиляди крони разгоди по смяната и.
    3. На 2-ра и 3-та предавка в началото се усеща потрисане на купето.
    Моля ви, ако някой има отпит с това да го сподели с мен, защото просто не съм спал цяла вечер...,( а явно докато я купвах...)

Освен това тази сутрин докато пътувах към работа със скорост около 90км/час се чу лек взрив от страна на мотора, след което светна на таблото един правоъгълник с две зиг-заг черти на него. Според инструкцията, това е injection warning light или запушен DPF. Колата я палих и гасих няколко пъти, но лапмата остана. Сега пробвах когато е студена и я няма, но мисля, че ще се появи отново на скорост над 80км/час, според друг форум (http://suzuki4u.co.uk/forum/viewtopi...=7833&start=15)

Скубя си косите и не знам къде ще завърши тази одисея. Моля ви за мнения и съвети!

Благодаря предварително!

От: Grand Vitara 2006 1,9 ddis - скоростна кутия и ДПФ

Първоначално публикуван от gera4ko Преглед на мнение
    Скубя си косите и не знам къде ще завърши тази одисея. Моля ви за мнения и съвети!

Благодаря предварително!
    Звучи доста автохипохондрично. Каква кола си карал преди това и толкова ли са силни шумовете? Защото на много коли при съединител в горно положение звукът от двигателя е един, при натиснат съединител намалява или се променя, а при включена предавка е трети вид шум. Да каже някой собственик на такава "Витара", нооооо е много вероятно на него такива шумове изобщо да не му правят впечатление и да каже, че шумове няма. Ако шумовете са непоносими, по-добре ги запиши и качи клип в youtube да ги чуем и ние.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Симптомите са като за заминал маховик, който най-вероятно е демпферен при тази кола, разтракали са му се пружините. Смяна на маховик и съединител комплект ще решат проблема, но това ще се види като се разглоби. Скорости е слабовероятно да са. За ДПФ-а е по-сериозно, тук се изтърбушват и изключват софтуерно, но при вас вероятно съществува строг контрол при техническите прегледи и не зная как стоят нещата, а покупка на нов смятам, че е доста сериозна сума..
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Благодаря за отоговорите.
        Последен ъпдейт, отново лош...
        Опитах се да я запаля и само препалва за около секунда-две и гасне, така около 20 мин и накрая запали.

Моля ви за помощ!

Коментар

Не искам да прозвучи грубо но след като живееш в Норвегия няма как да си оправиш колата по Български!
          Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от gera4ko Преглед на мнение
            Здравейте,
            умолявам ви за помощ!
            Живея в Норвегия и преди 4 дни си купух Гранд Витара 2006, 1,9DDiS (детска мечта)
            Вчера я закарах на сервиз, предвид следните оплаквания:
            1. При съединител в горно положение се чува шум от двигателя, когато го натисна изчезва.
            2. На 1,2,3,5 предавка при подаване на газ се чува също шум или по скоро виене, която на 4-та я няма

Според майстора (поляк) се касае за скоростна кутия и десетки хиляди крони разгоди по смяната и.
            3. На 2-ра и 3-та предавка в началото се усеща потрисане на купето.
            Моля ви, ако някой има отпит с това да го сподели с мен, защото просто не съм спал цяла вечер...,( а явно докато я купвах...)

Освен това тази сутрин докато пътувах към работа със скорост около 90км/час се чу лек взрив от страна на мотора, след което светна на таблото един правоъгълник с две зиг-заг черти на него. Според инструкцията, това е injection warning light или запушен DPF. Колата я палих и гасих няколко пъти, но лапмата остана. Сега пробвах когато е студена и я няма, но мисля, че ще се появи отново на скорост над 80км/час, според друг форум (http://suzuki4u.co.uk/forum/viewtopi...=7833&start=15)

Благодаря предварително!
            Според 1 и 2, поляка може и да е прав,
            а според 3

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
            Симптомите са като за заминал маховик, който най-вероятно е демпферен при тази кола, разтракали са му се пружините. Смяна на маховик и съединител комплект ще решат проблема, но това ще се види като се разглоби. Скорости е слабовероятно да са. За ДПФ-а е по-сериозно, тук се изтърбушват и изключват софтуерно, но при вас вероятно съществува строг контрол при техническите прегледи и не зная как стоят нещата, а покупка на нов смятам, че е доста сериозна сума..
            и Дани.

При всяко положение си е пари, а при теб, бая.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Според 2 за шума на 1,2,3 и 5-та предавка този шум трябва да го има и на място е тогава вече трябва да се цепят скорости

Коментар

Проблема с шумовете и тракането/виенето при този модел идва от малоумна комплектация с този отвратителен мотор на рено!Маховика НЕ Е демпферен!То от там идва проблема.Разбиват се пружините на феродовия диск и започва да тресе.В последствие при каране в такова състояние разбива лагерите на скоростната кутия и започва да трака на празен ход.Със сигурност съединителя е за смяна, а вероятно има лагери за смяна на ск. кутия.
                Николай Папазов

Коментар

Щом шума го има на всички скорости, освен на четвърта-проблем с лагерите на междинния вал на скоростната кутия. Демек-сериозен ремонт. В България може да се разминеш с 200-300 лева за труд(ама едва ли, това е най-ниското за което си мисля), и цената на лагерите, които по традиция не са стандартни, а "специални-автомобилни", та поради тази причина струват майка си и баща си.
                  Може и да бъркам де, да не те подвеждам, ама надали. А в Норвегия цените ще са доста по...

В България купуваме направо друга кутия, с надеждата, че ще е читава. В 95% от случаите е така.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Като човек с ремонтирана СК мога да кажа че няма такъв кеф досега такава кутия несъм карал супер е

Коментар

Месец след пускането на темата,
                      какво е развитието на проблема ?
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Щом шума го има на всички скорости, освен на четвърта-проблем с лагерите на междинния вал на скоростната кутия. Демек-сериозен ремонт. В България може да се разминеш с 200-300 лева за труд(ама едва ли, това е най-ниското за което си мисля), и цената на лагерите, които по традиция не са стандартни, а "специални-автомобилни", та поради тази причина струват майка си и баща си.
                        Може и да бъркам де, да не те подвеждам, ама надали. А в Норвегия цените ще са доста по...

В България купуваме направо друга кутия, с надеждата, че ще е читава. В 95% от случаите е така.
                        Kоле при новата дизелова не е така - 70 % от кутиите по моргите са с разбити лагери а ремонта излиза около 350 лв, така че по-добре е да се направи! Повярвай ми научих го по трудния начин!
                        Николай Папазов

Коментар

А и няма никаква философия според мен всеки що годе пипал по автомобили може да се справи (просто трябва да се внимава) ,то объркана няма как да я затвориш зглобяваш пробваш има ли всички скорости качваш и това е

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X