Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki vitara 1.6 /2015-2016/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki vitara 1.6 /2015-2016/

Колеги, наскоро ми попадна реклама на Новата Сузуки Витара 2015/2016/

Почти съм на 90% сигурен, че бих искал да я купя, т.к. дойде време за подмяна на старото возило с ново, но ми се иска някой, който има впечатления от тази нова Витара - 1,6 саи двата двигателя - както бензин такаи дизел, да сподели мнение. Досега не съм карал никога Сузуки, но пък ми хареса общо взето от пръв поглед на външен вид

Та ще чакам впечатления от вас:
    - возия
    - разход
    - бензин/дизел
    - мех ск кутия/автомат
    - пространство
    - подлакътник за шофьора
    - лични впечатления...
    - с
    амо да доуточня, че не смятам да я карам по планинии чукари

От: Suzuki vitara 1.6 /2015-2016/

Щом последната точка е важна за вас, това е вашият паркетник. Миналата година я видях на живо на Интер експо София, огледах я, седнах, пипнах, отворих предният капак, не бих си купил и не бих я заменил за старата ми витара, отговора е един, няма ли рама, не е джип. Успех.

Коментар

Не съм запознат много ,
      Специално за дизела - наскоро си харесах една колица -Пежо 307 1,6HDI - 100 и кусур магарета,
      Аверите ми доста труд положиха да ми докажат , че това не е МОТОРА.
      Изхождайки от сегашната позиция на водач на витара с френски мотор 1,9 на Пежо ...
      САМО предполагам какво е станало - тоя 1,6 дизел дето не ми го прехвалиха е дошъл тук.... в новото нещо дето само името е старото.
      Но е също толкова вероятно да не е така .

Коментар

Предвид последното уточнение, не виждам смисъл да се хвърляш на 4х4. Ако е да лазиш по идиотски гърбици, да прескачаш дупки и да катериш бордюри, има доста по-практични седани, с не лош клиренс, които ще ти излязат по-ефтино. Единственото, което ще спечелиш, е малко по-високото купе, в което можеш да вкараш малко по-висок багаж. За сметка на това возията е ТВЪРДА, та чак дрънка. Това се променя, щом излезеш извън асфалта, но там ти не смяташ да го ползваш.
        Относно мотора 1.6 - определено е НЕДОСТАТЪЧЕН! За пенсионерско каране как да е става, но се готви да те изпреварват и да ти се навират отпред дори ладите от татово време. За разхода на бензин, виж темите за по-старите модели (след 2006).
        Мястото, ако се возите повече от 2-ма човека, НЕ СТИГА.
        Като втора кола, която да ползвате и за съботно-неделни излети сред природата, става. Но за основно градско возило - НЕ.

Коментар

Ходих и я гледах на място и да споделя малко:
          - висока, просторна, с достатъчно място за краката и отпред и отзад, голям багажник
          - няма подлакътник, поръчва се допълнително за около 630 лв, което е минус
          - доста голям праг на вратите, като при качване и слизане, това затруднява пътниците, особено ако не са с дълги крака, но не е болка за умиране
          - няма часовник на средната конзола, имало само на най-високото ниво, а днес гледах сайтовете един такъв часовник е около 40 паунда, т.е. 80 лв
          - лайсната на предното табло е само в сив металик цвят за България, без значение на нивото
          - много пластмаса, т.е. Таблото е от твърда пластмаса, няма кожено покритие, отвън също има пластмасови елементи, които си мисля че биха се счупили лесно, а за офроуд не ми се мисли, който ще го взима
          - качеството на текстила на седалките е не дотам толкова добро
          - има глезотии, които в другите коли от класа липсват, напр. камера за задно виждане за паркиране
          - от второ ниво нагоре лед светлини
          - ксенони няма, само халогени

Това са ми първите впечатления, като цяло овърпрайзд, т.е. висока цена, която определено не отговаря на това, което очаквах да видя.
          Иначе цветовете са трепач, особено червената с черния покрив ми взе акъла. Синята ми е малко крещящо синя, а бялата е трагедия. Черната е стилна. Оранжевобялата е по-скоро за Средиземноморието.

Доста нисък разход и на дизела и на бензина, около 4/100, а за града 5-6/100 си е направо предимство.

И така, явно малко хора в България имат този нов модел, тк никой не пише, а и по улиците не съм го засичал. Дано и друг се включи за впечатления.

Коментар

Предполагам, че за тази витара ще получиш повече отзиви в друг форум.

В BG-Mama, примерно. Със сигурност полемиката около цветовата гама ще е много добре отразена.
            Харесвам хората с претенции. В повечето случаи са ужасно забавни.

www.facebook.com/BgOffroadPhotographer

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X