Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сив пушек при студен старт Гранд Витара 1,6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сив пушек при студен старт Гранд Витара 1,6

От скоро забелязах,че сутрин при студен старт излиза за момент сив пушек от ауспуха.След това при другите запалвания през деня и по време на работа на двигателя,няма такъв пушек.Лабда сондата преди катализатора не ми работи,но не вярвам да е от това.
    Ако някой е решавал такъв проблем,моля за мнение.
    " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

От: Сив пушек при студен старт Гранд Витара 1,6

Същото е и при мен. Взех си гумички за клапаните и докато чаках хубаво време да сваля радиатора дойде време за смяна на маслото. И спря да пуши....

Предишното масло - Total Ineo mc3 5W30 - 5 литра туба от кварталния магазин.
    Новото масло - пак Total Ineo mc3 5W30 - 4 литра туба от Автомотор.

Миналата събота профилактично развих свещите и видях капка масло при свеща на 4-ти цилиндър. Сега чакам гумичките от миркат и мисля наведнъж да сменя всичко.

ps: гранд витара 2004-та, в момента на 130к км.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
    Suzuki Grand Vitara 1.6
    LZ1ZPM

Коментар

А бе и аз мисля че е от гумичките на клапаните.Аз съм с масло Total 5W40,но не мисля че това оказва някакво влияние върху този ефект.
      Аз в свещта на първи цилиндър имах масло от гарнитурата около свещта пускаше но от там не може да влезе в мотора.За 5000 км маслото си е променило нивото от макс. до средата между белезите.
      Когато смениш всичко,пиши да видим има ли ефект.

Имам и не работеща ламбда сонда пред катализатора.Искам да попитам и ако премахна катализатора ще имам ли някакъв проблем без да пипам ламбда сондите?

Коментар

И аз не мислех че маслото има нещо общо но факт. След смяната облака пушек след престой повече от една нощ вече го няма. Пък и ми се видя странно за 2-3 месеца от нищо да почне да пуши.

Първата сонда при мен се скапа на около 90к км. Освен жълтата лампа двигателя беше по-муден, форсираше се бавно. Смених я с някаква универсална на бош и всичко заспа.

Ако махнеш катализатора, втората сонда трябва да се навие на дистанционер.
        Suzuki Grand Vitara 1.6
        LZ1ZPM

Коментар

И при мен го има същото - след престой една нощ като запаля пуши на масло, също като стои 4-5 мин на празен ход и като дам газ пак пропушва. Защо се получава така ? Гумички на клапаните ли е ? Иначе от смяна до смяна заминава 1-1.5 л. Мотора ми e G16B, сега съм с 5w40 Castrol, преди това бях с 10w40 пак Castrol. От 5w40 съм доста по доволен, по-малко ми заминава.

Коментар

Коментар

Мисля да махам катализатора,защото има някаква гадна миризма като на сяра и мисля че е от него.Първата сонда и аз я смених с универсална,но на Денсо.Е изкара точно един ден и чека светна.Реших да я отвия и сменя пак обаче греда.Отви се половин оборот и заяде.Двигателя си работи добре и така,само дето свети чека,ама вече и не свети защото му извадих крушката,от яд де заради сондата.

Колега Zarhi знаеш ли колко трябва да отдели дистанционера сондата от леглото и?

Коментар

Първоначално публикуван от BaHKoTo1 Преглед на мнение
                И при мен го има същото - след престой една нощ като запаля пуши на масло, също като стои 4-5 мин на празен ход и като дам газ пак пропушва. Защо се получава така ? Гумички на клапаните ли е ? Иначе от смяна до смяна заминава 1-1.5 л. Мотора ми e G16B, сега съм с 5w40 Castrol, преди това бях с 10w40 пак Castrol. От 5w40 съм доста по доволен, по-малко ми заминава.
                При мен изкарваше облак пушек само след запалване и престой повече от една нощ. След това не. За 10-12 хил. км маслото пада от максимума до средата между двата белега, не се е налагало да доливам.

Първоначално публикуван от komstiza
                Колега Zarhi знаеш ли колко трябва да отдели дистанционера сондата от леглото и?
                Бях намерил чертеж някъде в английските форуми, ама сега не мога да се сетя къде. Ако си спомням правилно втората сонда трябваше да се извади извън тръбата, т.е. 2-3 см. Резистор и кондензатор също вършело работа без да се пипа сондата.

Правилната работа на двигателя зависи само от първата сонда.
                Suzuki Grand Vitara 1.6
                LZ1ZPM

Коментар

Е при мен първата сонда не работи,но не забелязвам проблеми при работа на двигателя.Странен ми е мириса на сяра в купето при отворен прозорец понякога.Затова си мисля че е нещо по катализатора.При първа възможност мисля да го махна и да сложа резонатор,за гумичките на клапаните още се колебая дали да ги пипам,мисля чак като почне да харчи доста масло тогава да се захващам с тях.

Коментар

А може би чека свети заради нещо друго? Пълна инжекция в 'open loop' режим по начало се форсира мудно и харчи литър-два и повече отгоре. При мен забелязах че чека светка и заради откачено подгряване на първата сонда.
                    Suzuki Grand Vitara 1.6
                    LZ1ZPM

Коментар

Катализаторите ги махнах и сложих тръба.Малко шумна стана но не е проблем,работи си както и преди.Маслото за 10 000 е паднало до средата между двете чери.На чека съм махнал крушката да не ме дразни и така си карам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X