Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара с 31-ци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Витара с 31-ци

Здравейте колеги,

Смятам да слагам 31-ци на старата Витарка (89, 8в., бензин-газ). Та въпроса ми е някой може ли да сподели някакви впечатления от представянето на Витарата с такива гуми. Например - разход, спирачки, трябва ли да се режат много калниците (джантите са ЕТ-45), колко често ще сменям каретата и т.н.

Споделяйте

От: Витара с 31-ци

Калниците задължително се подстригват. Приготви си предварително десетина карета от моргите /по-здрави са/. Успех!

Послепис: с този двигател ще се задъхва още преди баира .
    Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
    Стефан Арзатов

Коментар

Първоначално публикуван от marc144 Преглед на мнение
      Здравейте колеги,

Смятам да слагам 31-ци на старата Витарка (89, 8в., бензин-газ). Та въпроса ми е някой може ли да сподели някакви впечатления от представянето на Витарата с такива гуми. Например - разход, спирачки, трябва ли да се режат много калниците (джантите са ЕТ-45), колко често ще сменям каретата и т.н.

Споделяйте
      29"-/74см./ е гумата за такъв модел Витара.
      Размера,който отговаря на този диаметър е 235/75-15 или още по-добре 205/80-16-/все едни и същи като диаметър са двата размера/.
      Последно редактирано от Янко Желязков; 16-12-13, 20:32.

Коментар

Колега определено с 31-ци ще се задъхва доста особено в гората ще караш само на бавни. За ползване по асфалт става но гледай да не са регенерат че много тежът.За разхода мога да кажа същата Витара със същиq мотор в гората с 31-ци дава около 15-17 газ .
        0878424143
        0887424150

Коментар

Някой Колеги казват,че нямало проблем Витара с 31-ци.Моята е 1,6 16V и много съм чел и казват,че даже имала по голяма проходимост и аз също обмислям вариант да и сложа 31-ци.
          Но ще са Cooper Discoverer STT или BF Goodrich Mud Terrain.
          SUZUKI VITARA 1.6 16V COOPER DISCOVERER STT 31X10.5X15

Коментар

Май се движите грешна посока ............ и ако мислите че някакъв сант по нагоре е по добре от колкото мотора да има някаква сила се лъжите ,но ако държите на този сант (сантиметър) е по добре 205/80/16 от колкото 235/75/15 (говорим за щатна гума ,не за регенерат ) . Ако не искате да режете калници и боди лифт , слагате джанти с офсет 0 ,всичко нататък от 0 примерно -10 или -25 е равно на рязане и бодита .За лека джипка тясна гума ,тежка джипка широка гума . Успех!
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Ето как се получава с 31-ци:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12.jpg
Прегледи:2
Размер:82.0 КБ
ID:5546567Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18.jpg
Прегледи:1
Размер:69.3 КБ
ID:5546568Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19.jpg
Размер:62.6 КБ
ID:5546569Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17.jpg
Размер:68.7 КБ
ID:5546570Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21.jpg
Размер:65.0 КБ
ID:5546571Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22.jpg
Размер:78.4 КБ
ID:5546572Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23.jpg
Размер:88.0 КБ
ID:5546573Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24.jpg
Размер:71.5 КБ
ID:5546574Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25.jpg
Размер:69.0 КБ
ID:5546575Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26.jpg
Размер:82.8 КБ
ID:5546576
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Моята бивша Витара с 31 Кумхо се справяше прилично , но по асвалт почти не я карах. За 31 10,5 15 с джанти ет-44 имаше и лифт и боди лифт и рязане на калници и подкалници.
                Прикачени файлове
                Николай Георгиев 0+
                тел.0887357722

Коментар

Славине, благодаря за снимките! Днес тъкмо се канех да подстригвам калниците и се чудех къде и как да режа Иначе витарата е с лифт и бодилифт и в момента е на 235/75/15. Гумите който съм приготвил са Cooper Discoverer ST, а джантите с ЕТ -44. Ще пусна снимки след упражнението!

Коментар

Колега,
                    За 31-ци задължително ти трябва лифт, боди лифт и рязане на калниците, що се отнася до двигателя малко големки му идват тези гуми, а разхода при мен варира между 12 и 22-23 бензин.
                    SUZUKI "VITARA" , 1.6 ,къса база,BF Goodrich MUD, 31x10,5 R15
                    Nissan Patrol Y60

Коментар

Всичкото по лифта + смяна на бавните колела на раздатъчната кутия..
                      Моя мотор е същия и баирчетата ми бяха зор, лебедката ме спасяваше.. Вече нямам проблем..
                      Това е темата.. Разгледай.. Струва си..
                      На мен проблема ми е единствено, че при пълен завой гумите ми опират в шасито и не знам колко се износва гумата, но шасито определено е изтъркано на мястото, където опира гумата с около 2мм..

Коментар

Е тя рамата е 1,8мм не може да се износи 2мм. По-гадното е че там където ти опира има застъпване на профили на самата рама и става един вид ренде. оправя се с по минусови джанти. При мен не опира на рамата , дори боята ми седи но съм с доста изнесени джанти.Обещавам като счупя каре да пиша,за сега съм на 1000км и 3 леки разходки нямам оплаквания.
                        http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Славине,защо изряза задната вежда? Превантивно или се наложи? Никога не съм имал проблеми там,дори ми се струва прекалено навирена и малко ме дразни че не е хоризонтална.

Коментар

Първоначално публикуван от marc144 Преглед на мнение
                            Здравейте колеги,

Споделяйте
                            ММда става супер ама за пред кафетата и по друсни полянка на гумата и трябва оборотиии за да се почиства а когато кал заблъска ко ше правим ни тогъска с таз 31-ца в калта да не качим пустата межда.Как ме амбицирахте сега да търся из архива едно определено клипче но диалога определено беше :
                            -Абе дай и газ беее
                            -а дал съм иии
                            -Абе газ бре
                            -е до долее е бре
                            Че е хубава джипка хубава но без доста наливане на парички по добре да забравим..
                            Витарата я вади лекотата и бързото развъртане това според мен не бива да се губи моята е 2.0(12 и си перка с 205/80/16 бутонки и пееее а и 30лв. бензин ме вози цел ден а не като за 70лв.

Коментар

Винаги съм се удивявал на хора които засичат разход на ''цел ден''

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X