Обява

Свий
Няма добавени обяви.

звуков сигнал за забравени фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• звуков сигнал за забравени фарове

Колеги, на витарата ми има някъде реле за звуков сигнал за забравени фарове.Знам го,понеже един път се задейства ненадейно ,та ме шашна,докато разбера за какво става въпрос....!Но от тогава не се е обаждал....та знае ли някой ,кеде се намира това зверче, тъй като вече 2 пъти останах без акумолатор ,а пък стози закон....

От: звуков сигнал за забравени фарове

Провери да няма изгорял бушон..

Коментар

А работи ли ти копчето на вратата? Т.е. да светва плафона (дали пък се пишеше така) като отвориш вратата? Защото необходимите условия за да се задейства зумера са отворена врата, пуснати фарове и изваден ключ.

Иначе за тая работа аз си добавих още едно зумерче - при подаден контакт и спрени фарове - пиши. Да ми напомня да не карам със спрени фарове .

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
        Иначе за тая работа аз си добавих още едно зумерче - при подаден контакт и спрени фарове - пиши. Да ми напомня да не карам със спрени фарове .
        Зумерчето го вържи (трябва да пробваш на кой крак) на фара, че като изкл. от контакт и си забравил вкл. светлини, да ти пищи, когато останат габаритите да светят...
        Неприятното е, че може да се появи ефекта да пищи "на дълги"... Ама това се лекува с едно реленце, дето изкл. зумера, при вкл. на контакт..
        За 5 лв имаш сигнализация..
        Може да се доработи да свири ако не си вкл. фаровете...
        Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
          Зумерчето го вържи (трябва да пробваш на кой крак) на фара, че като изкл. от контакт и си забравил вкл. светлини, да ти пищи, когато останат габаритите да светят...
          Неприятното е, че може да се появи ефекта да пищи "на дълги"... Ама това се лекува с едно реленце, дето изкл. зумера, при вкл. на контакт..
          За 5 лв имаш сигнализация..
          Може да се доработи да свири ако не си вкл. фаровете...
          Няма сми. Едната жица към плюса на габарита, другата към ключето на вратата за плафона. Ни релета, ни дявол ти трябват. На тераното ми е така фабрично - отвори ли се вратата при светнати фарове - пищи. Реле ти трябва само ако искаш да пищи само при отворена врата и изключен двигател.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При някои аФтомобили корозията не позволява да се свалят разни ключета на вратата...
            Публикувайте отговор

Коментар

Тя жицата иде от плафона, и стига до ключето. Може да я хванеш от плафона вместо това.

Ако конкретно говориш за това в подписа ти - знам от първа ръка за какво иде реч.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

реших да реша проблема фундоментално, като си закупих за 25 лв.устройство ,което пали фаровете с паленето на мотора и ги гаси с гасенето, и то като икономисва ток... Свързах го , както е указано, но уви....не проработи...устройството представлява малка капсулирана кутиика с 4 кабела. 2 от тях се вързват за акумолатора, един за общият кабел на фаровете и един остава да празен(мене ме посъветваха да го вържа за габарита)...Някой слагал ли е такава джаджа?!

Коментар

Имал си бол пари-дал си...

На мен подобното "нещо" ми излезе 1 лев. Толкова струва малко по-фасонско ключе в магазина. Фасонско, щото все пак е в семейния джип.
                  Има тема в която са дадени схеми и е коментирано нашироко кое как и защо.

Ама щом имаш излишни пари за даване-давай ги, те търговците няма да умрат от глад...
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Че дадох , дадох, но лошото е че май съм ги хвърлил.... мъча се да търся теми, но май не зная как...със дума ми излизат какви ли не материали...да търся ред по ред , цял ден отива... как да немеря тази тема например?!

Коментар

Колега провери дали блокчето за дневните светлини не е като за германски автомобил, защото при японските всичко се връзва по маса и е малко по-сложно-понякога трябват и допълнителни релета (минимум само за габарит)

Коментар

Първоначално публикуван от vozi Преглед на мнение
                        ... как да немеря тази тема например?!
                        Ето ти я:
                        http://www.kabinata.comwww.offroad-b...F2%EB%E8%ED%E8

На първа страница има схема как се свързват светлините с постоянен плюс, а по-нататък в темата сме го разисквали нашироко. На 6 страница(пост 110) съм описал как съм го направил аз. Досега работи безупречно. И ми струва 1 лев и малко труд.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Здравей колега.
                          Понеже питането ти е, къде се намира въпросното реленце, мога да отговоря, че на моята Витара/2.0,В6,1997г.,ляв волан/ е отвътре на таблото, в ляво на жабката и аербега.Представлява една черно-сива кутийка, малко по-голяма от кибрит и е захваната с щипка за таблото.Лесно се намира и демонтира,откача се само жабката и бъркаш в ляво и леко нагоре.

Коментар

При мен Витара къса(май испанска сглобка) твърд таван се намира зад таблото малко над копчетата за реотана на задния прозорец и за габарита за мъгла.Голямо "бъркане" пада докато му откачиш - закачиш куплунга.Пак е толкова голямо като кибрит.

Коментар

Първоначално публикуван от IVE Преглед на мнение
                              Колега провери дали блокчето за дневните светлини не е като за германски автомобил, защото при японските всичко се връзва по маса и е малко по-сложно-понякога трябват и допълнителни релета (минимум само за габарит)
                              да ,това е проблема, трябват допълнително 2 релета..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X