Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво двг.масло да налея на витарата??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво двг.масло да налея на витарата??

Колеги споделете вие с какво масло карате витарките си че доиде и моя ред за смяна.Витарката е с мотор 1.6 16В кара се само на бензин и се чудя между 10w40 или 15W40 повече съм склонен към 15w40 но има и друго полусинтетика ли да е или пълна.Ако има подобна тема моля да ме насочите към нея че не намарих нищо
    Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
    КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

От: Какво двг.масло да налея на витарата??

Зимата 10W40! По-редичко, по-добре. Лятото 15w40.
    Motul-че. На мен ми промиха мозъка и съм доста доволен. Пиши на лс за повече инфо, ако желаеш.

Коментар

Според мен каквото пише производителя на автомобила, като почне да го гори повече от нормалното, слагаш по-гъсто.

Коментар

...а ако гори 15w40 ?
        ...а ако работи по-добре и не гори 10w40?

Марката е доста по-важна! Аз опитах с нещо евтино и видях какво е. Сипах Motul и заспа. Пък е полусинтетика. Прекалено много теми има за мааслата описани, коментирани и т.н. Марката сам да си избере. Успех!

Коментар

Колко да гори сега съм със 15w40 бизол и вече е на 13-14хиляди и зе да го гори.

Коментар

Зиме,лете сипвай си полусинтетика 10W40 и се небой. Някъде около 10-12 лв литър, за марката някоя по - известна
            Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
            ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

За марката под ръка имам цял варел Тотал 10w40 маи маи ще наливам от него.Но ми се струва че много ще ми гори защото повечето се кара студен двигатела.

Коментар

Докато мине варела ехе.....Тогава го мисли
                [I]Георги Дим. Попов :Самоков тел.0882567867[/I]

Коментар

Motul 10W40 или дори 5W40. Разликата в гъстотата е само на студено. Като загреят до работна температура, полусинтетиката и пълната синтетика са дори по-гъсти от минералното 15W40, отделно мажат по-добре, и отделно чистят по-добре. Аз даже дизелака си карам с 5W40 пълна синтетика. Като отворя капака на клапаните отдолу свети, а отделно и интеркулера не се зацапва и седи като нов отвътре.

От пълната синтетика на MANNOL обаче не съм доволен, поне на тераното.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Смених маслото с Total 10w40 и за сега нямам проблеми даже ми се струва че двигателя стана по тих вече съм навъртял 2000 км за напред ще видим.

Коментар

Първоначално публикуван от Русанов Преглед на мнение
                      п.Ако има подобна тема моля да ме насочите към нея че не намарих нищо
                      Ето и темата за маслата :http://www.offroad-bulgaria.com/show...EC%E0%F1%EB%EE

Прочетох е, избрах вида масло, после марката според парите , добавка и готово!
                      Да спомена, че имах теч на мосло от 0-пръстена но делкото, сега го няма и най- вероятно е от добавката !
                      Добавките не са за подценяване особенно при по старички двигатели, поне така си мисля .Вашето мнение какво е ?
                      Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                      костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Motul 10W40 или дори 5W40. Разликата в гъстотата е само на студено. Като загреят до работна температура, полусинтетиката и пълната синтетика са дори по-гъсти от минералното 15W40, отделно мажат по-добре, и отделно чистят по-добре. Аз даже дизелака си карам с 5W40 пълна синтетика. Като отворя капака на клапаните отдолу свети, а отделно и интеркулера не се зацапва и седи като нов отвътре.

От пълната синтетика на MANNOL обаче не съм доволен, поне на тераното.
                        Прав си за минералното не е добро , от опит знам че не мази добре японските двг. когато са студени. А за горенето на масло от нашите автомобили , мога да кажа само че , който работи в повече , трябва да се храни повече!!!
                        Jeep grand cherokee 4.0

Toyota 4rynner 2.4 td

Коментар

Здравейте колеги има и нещо друго например когато предният собственник в Италия не е сменял маслото много време и в двигателя е пълно с нагар и мизерия как се процедира.В моя случай е така и се чудя каква присадка да налея предлагат ми два вида 1-та се излива и работи на място 15мин.и се сменя маслото,а 2-та се кара от 100до300км преход която се дава за клапани и почистване на двигателя от нагари и се сменя маслото.Не знам коя ще е по добре но мисля да пробвам тази която я дават с преход до 300км.

Коментар

Относно маслата в момента карам с 15W40 а ето и таблицата от книжката за ВитараНатиснете снимката за да я уголемите

Име:111.PNG
Прегледи:1
Размер:219.5 КБ
ID:5243047

Коментар

Първоначално публикуван от Dankov Преглед на мнение
                              Здравейте колеги има и нещо друго например когато предният собственник в Италия не е сменял маслото много време и в двигателя е пълно с нагар и мизерия как се процедира.В моя случай е така и се чудя каква присадка да налея предлагат ми два вида 1-та се излива и работи на място 15мин.и се сменя маслото,а 2-та се кара от 100до300км преход която се дава за клапани и почистване на двигателя от нагари и се сменя маслото.Не знам коя ще е по добре но мисля да пробвам тази която я дават с преход до 300км.
                              Свали картера и капака на клапаните и ги изчисти. После изкарай 2 смени с полусинтетика или евтина синтетика, например MANNOL. После вече сипвай каквото масло искаш.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X