Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki - ксенон или халогени?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki - ксенон или халогени?

Здравейте!
    Идва зима, мъгла и затруднено шофиране
    По този повод започнах да мисля дали да сложа ксенон (ЖЪЛТИ ??) или жълти халогени.
    Да, но има недостатъци всеки вариант.
    Ксенон:
    - скъпи
    - жълт качествен вариант трудно се намира.

Халогени:
    - дали ще успея да намеря нещо подходящо (с правоъгълна форма, не много грубо, красиво, което да бъде достатъчно силно и да може да се вгради в решетката?)
    - дали ще свети въобще (защото като видя акомулатора и ме хващат тръпки )?
    - може би монтажа да се окаже по-сложен

Какво мислите вие по въпроса? Ако имате вече решение покажете снимки
    Познавате ли добър майстор за да даде мнение и да го изпълни, и магазин (ако е online още по-добре) за да избера халогени?
    Какво е мнението ви за LED светлините?
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:big_12-led-compact-strobe-light-ad-86655_ed3c646eac824abfc4249846d5ac2470.gif
Прегледи:1
Размер:61.5 КБ
ID:5903685Натиснете снимката за да я уголемите

Име:big_dual-led-strobe-lights-ad-86705_c99fff7c303b534030275782ea641fec.jpg
Размер:55.8 КБ
ID:5903686
    Ще ми вършат ли работа за зима? Искам по-силна жълта светлина.

Ето как изглежда предницата на моята кола:

Име:f3a691b525ef52ed27e26885116fd049_big.jpg
Размер:17.6 КБ
ID:5903684

Ето и някакъв халоген, който ми допада:

Име:3.jpg
Размер:69.6 КБ
ID:5903687Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:75.7 КБ
ID:5903688
    Не е задължително да са Hella
    Последно редактирано от d_vasil; 23-10-10, 13:11.

От: Suzuki - ксенон или халогени?

според мен най-добре е да си сложиш ксенон
    898450701

Коментар

За LED забрави. Няма вариант на вършещи работа все още. Стават единствено за дневни светлини.

А защо жълти?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами за мъгла най-вече ми трябват. Затова смятам, че жълтото е най-подходящо!

Коментар

При мен на повечето ми коли са с монтирани ксенони, но не удобрявам варианта без халогени, при наличие на ксенон. При мъгла, дъжд и мокра настилка имам чувството, че карам с изключени светлини, да на суха настилка и сняг си свети доста по добре. Варианта за халогените по ми допада, но трябва задължително да са маркови, защото китайчетата освен за красота никаква друга работа не вършат. Това разбира се е мое мнение...

Коментар

Според мен си сложи оригинални за твоя модел с хубави крушки. Жътия цвят няма да ти помогне казвам го от опит, халогените за мъгла са най-ефиктивни когато са монтирани ниско.
            --------------------------------------------------
            [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
            [/FONT]

Коментар

Някъде бях чел, че максималната височина над пътя, за мъглени фарове е 250мм. Колкото по-надолу, по-добре.

Коментар

Аз на витарката лятото сложих ксенон (хубав 5000К 170лв. ) и мога да кажа че светлината ми се подобри в "пъти" .В гъста мъгла още не съм пробвал как ,но в дъжд е супер . Ако имаш възможност сложи ксенон и да не забравяме също ,че халогените ако ги ползваме без мъгла са забранени и полицаите правят проблем (поне по Кюстендилско) .Поздрави !
                Suzuki Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Някъде бях чел, че максималната височина над пътя, за мъглени фарове е 250мм. Колкото по-надолу, по-добре.
                  На тераното са на едно ниво с основните фарове. На един от доста разпространените модели на Mercedes - също. Вярно че мойте основна работа не вършатеха, и станаха на DRL. Мерцедесособствениците редовно си карат с пуснати, обаче.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Допълнителните светлини за мъгла са забранени само в населените места, на междуградското не могат да ви кажат нищо, полицаите го знаят и с енадяват вие да не го знаете и да вземат някой лев, държавно-частен рекет. А за халогените и аз смятам да си сложа по-нататък, че сега не ми е приоритет, но първо щес и сложа ксенони, всъщност май би-ксенон

Коментар

За халогените и полицията е така. Спряха ме веднъж (със старата кола) на Е79 защото нощтно време карах с включени халогени. Няма да коментирам, просто ще кажа, че въобще не ме интересува тяхното мнение за конкретния въпрос!
                      А междудругото какво е мнението на полицията за тези сравнително нови ксенони 55 W ? Защото те найстина вече са опасни за този който кара отсреща!
                      Значи за сега няма единно мнение - така ли да разбирам? Половината предлагате маркови халогени (да речем Hella), а другата половина ксенони.
                      Възникват още няколко въпроса:
                      1. Маркови халогени (примерно Hella) или оригиналните халогени за колата? Оригиналните струват средно около 70 лева бройката. Колко струват тези Hella, който ви показах на снимките? Питам защото не мога да намеря online български магазин с цени.
                      2. От гледната точка на разхода на енергия (ако правилно се изразявам) съгласни ли сте с това, че халогените са за предпочитане? Струва ми се, че акомулатора на игниса е доста слаб. Какво ще се получи ако свържа един чифт халогени?

Коментар

По-икономично ще е с ксенон, 35W. Друг е въпросът, че в колата +/- 30W е все тая. По-лесен за монтаж и по-малко капризен е варианта с халогенна крушка.
                        На който и от двата варианта да се спреш, не слагай жълти фарове. Имал съм един и същ модел фарове с бяло и жълто стъкло и съм ги сравнявал. Лично за мен, жълтите са някакво недоразумение и ефектът от тях е силно надценяван. Може и да не съм попадал в подходящата за тях мъгла де...

Както е казано и по-горе - хубави фарове за мъгла (не каквито ти паднат халогени), монтирани ниско.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                          По-лесен за монтаж и по-малко капризен е варианта с халогенна крушка.
                          Какво ще рече това? Говориш за обикновени и за биксенон? Обясни, че не ги разбирам

Коментар

Колега,не мога да разбера защо си се ориентирал към тази форма халогени.Като ти гледам предната броня,тези два кръгли затапени дупки в двата края май са за кръгли халогени.Лично моето мнение е,че допълнителните халогени,освен,че предназначението им е за влошена видимост като мъгла например,представляват още една възможност т.е. имаш вместо два фара(ксенон или обикновени) вече четири.Като изгасне единия на пътя ще останат три,а не само един.Така,че ако не ти достига светлина сложи два ксенона и два халогена.

Коментар

За мъгла най си е добре халогенчето(според мен де), колегата Ruse e прав затапените дупки в бронята са за това. Но и с халогени и с ксенони мъглата си е мъгла и триабва да се кара бавничко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X