Здравейте колеги!Мой близък приятел е решил да си купува въпросната Фронтера с 2.2 бензин(диапазона на производство е 1999-2003г) и ме помоли за помощ при огледа тъй като имам и аз Фронтера Б, но моят сблъсък с Фронтерите се ограничава с 2.2 дизела и при бензиновия мотор съм доста бос, та рових се из форума, но не можах да намеря пълна информация за това което ме интересува, а именно следното:
1.Слаби места на двигателя - от прочетеното разбрах, че има навика да хапва масло(това е характерно и за Z22SE), други слаби места има ли, нещо специфично за което да гледаме?
2.Каква е разликата м/у X22SE и Y22SE - за сега знам, че имат разлика в изпускателя, друга не е намирам, има ли такава?
3.Среден разход за късата база на бензин(газ няма да се слага в никакъв случай)
4.Динамика и пътно поведение, как е изпреварването и съпоставка с 2.2 дизела примерно.Как се държи в офроуд условия?
5.И двата мотора ли са с ангренажен ремък?
6.Цени за поддръжка на мотора(при дизела всичко е доста скъпо и пазаруването се прави много, много разумно с много търсене, и тук ли е така?)
Поне за сега за това се сещам, като цяло идеята на темата е и аз да получа инфо и да можем да направим една добра тема с изредено най-важното което да се гледа при покупката на автомобил с въпросният двигател.
Благодаря предварително за инфото!
Поздрави!
Виктор
1.Слаби места на двигателя - от прочетеното разбрах, че има навика да хапва масло(това е характерно и за Z22SE), други слаби места има ли, нещо специфично за което да гледаме?
2.Каква е разликата м/у X22SE и Y22SE - за сега знам, че имат разлика в изпускателя, друга не е намирам, има ли такава?
3.Среден разход за късата база на бензин(газ няма да се слага в никакъв случай)
4.Динамика и пътно поведение, как е изпреварването и съпоставка с 2.2 дизела примерно.Как се държи в офроуд условия?
5.И двата мотора ли са с ангренажен ремък?
6.Цени за поддръжка на мотора(при дизела всичко е доста скъпо и пазаруването се прави много, много разумно с много търсене, и тук ли е така?)
Поне за сега за това се сещам, като цяло идеята на темата е и аз да получа инфо и да можем да направим една добра тема с изредено най-важното което да се гледа при покупката на автомобил с въпросният двигател.
Благодаря предварително за инфото!
Поздрави!
Виктор
Коментар