Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Frontera B с X22SE/Y22SE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на Frontera B с X22SE/Y22SE

Здравейте колеги!Мой близък приятел е решил да си купува въпросната Фронтера с 2.2 бензин(диапазона на производство е 1999-2003г) и ме помоли за помощ при огледа тъй като имам и аз Фронтера Б, но моят сблъсък с Фронтерите се ограничава с 2.2 дизела и при бензиновия мотор съм доста бос, та рових се из форума, но не можах да намеря пълна информация за това което ме интересува, а именно следното:
    1.Слаби места на двигателя - от прочетеното разбрах, че има навика да хапва масло(това е характерно и за Z22SE), други слаби места има ли, нещо специфично за което да гледаме?
    2.Каква е разликата м/у X22SE и Y22SE - за сега знам, че имат разлика в изпускателя, друга не е намирам, има ли такава?
    3.Среден разход за късата база на бензин(газ няма да се слага в никакъв случай)
    4.Динамика и пътно поведение, как е изпреварването и съпоставка с 2.2 дизела примерно.Как се държи в офроуд условия?
    5.И двата мотора ли са с ангренажен ремък?
    6.Цени за поддръжка на мотора(при дизела всичко е доста скъпо и пазаруването се прави много, много разумно с много търсене, и тук ли е така?)
    Поне за сега за това се сещам, като цяло идеята на темата е и аз да получа инфо и да можем да направим една добра тема с изредено най-важното което да се гледа при покупката на автомобил с въпросният двигател.
    Благодаря предварително за инфото!
    Поздрави!
    Виктор
    Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

От: Покупка на Frontera B с X22SE/Y22SE

Колеги, утре отиваме да гледаме една джипка....Някакви съвети какво специфично да гледаме за въпросният мотор?
    Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

От: Покупка на Frontera B с X22SE/Y22SE

здр колега... този мотор като цяло има доста косури... на мен лично не ми хресвя динамиката на пътя... сравнение с дизела...
      в офф-роад трябва мн да се пази и то много когато почнеш да го юркаш мн провлича бутала и превъртат лагери... мн е претенциозен спрямо маслото харчи си над 1.2 1.3л до смяна на 10к км.. за разхода и тои си е високичак на мен ми дава 14 бензин и 16 газ (инжекцион) .... др слаби места са и бубуните.. скъпи са и почват да правят проблеми да прекъсват на 2 и 3-ти цилиндар на празен ход. аз лично смених 2 верно от втора у/п но просто сам забелязал, че от 4 които сам карал с тоз двигател 3 имат този проблем.. има още един проблем който още не е решен... когато вдигне повече градуси губи парното.... има цяла тема в раздела за това.. а като подръжка немисля, че е нещо по-евтино от дизела.. макар че опел намат хубав дизел :Д ама като знам и екотека как яде маслото..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X