Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с индикаторите на бензин , акумулатор и налягане на масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с индикаторите на бензин , акумулатор и налягане на масло

Заравейте Колеги ,
    от скоро и аз съм собственик на опел фронтера 2.4 i , дълга база 92 година.
    Много съм доволен - доста запазена кола за годините.

Имам следните дребни проблеми:

1) Индикатора за бензина не отчита точно или ако светне лампичката вече няма бензин в колата.
    Когато индикатора влезе в червено ( преди да светне лампичката) на резки завои и по баир се случва колата да прекъсне ( все едно спира подаване на гориво) и се оправя след 2-3 секунди.
    Може ли това да е в следствие от ниско ниво на бензин при което бензиновата помпа поема и въздух?

2) Индикаторите за зареждане на акумулатор и налягане на маслото не работят . ( карам колата вече 2 седмици през което време ми се случи да заработят за около 20-30 мин . след което пак падат на нула)
    Каде да търся проблема в датчиците или таблото ?

Предварително благодаря !

Поздрави ,
    Мартин

До: Проблем с индикаторите на бензин , акумулатор и налягане на масло

Първоначално публикуван от martinbar74 Преглед на мнение
    2) Индикаторите за зареждане на акумулатор и налягане на маслото не работят . ( карам колата вече 2 седмици през което време ми се случи да заработят за около 20-30 мин . след което пак падат на нула)...
    Честито за Фронтерката!
    Понякога, когато присветва лампичката за налягането на маслото, автоджамбазите я свързват с тази за зареждането на акумулатора!
    Възможно е да е имало такава интервенция преди тебе.
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

При лампичките всичко си е наред, аз говоря за идикаторите тип " стрелки" като на температурата за водата.

Коментар

Аз имах проблема с прекъсването оказа се малко бензин в резервоара и по завоите помпата остава на сухо.Налей си бензин да не гръмнеш помпата.За стрелките има вероятност ако са човъркали по таблото да са вадени стрелките на по новата фронтера това е единствения начин да се добереш до платката и да не са ги поставили точно.
        OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
        Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Първоначално публикуван от martinbar74 Преглед на мнение
          Заравейте Колеги ,
          от скоро и аз съм собственик на опел фронтера 2.4 i , дълга база 92 година.
          Много съм доволен - доста запазена кола за годините.

Имам следните дребни проблеми:

1) Индикатора за бензина не отчита точно или ако светне лампичката вече няма бензин в колата.
          Когато индикатора влезе в червено ( преди да светне лампичката) на резки завои и по баир се случва колата да прекъсне ( все едно спира подаване на гориво) и се оправя след 2-3 секунди.
          Може ли това да е в следствие от ниско ниво на бензин при което бензиновата помпа поема и въздух?

2) Индикаторите за зареждане на акумулатор и налягане на маслото не работят . ( карам колата вече 2 седмици през което време ми се случи да заработят за около 20-30 мин . след което пак падат на нула)
          Каде да търся проблема в датчиците или таблото ?

Предварително благодаря !

Поздрави ,
          Мартин
          Най-първо и най-лесно свали таблото и при свалянето му виж дали са ти добре закачени куплънзите му (големите на пистовите кабели свързващи таблото). При същия проблем с куплънзите на мен ми прекусваше срелката за темепературата. Ако не заработят тогава тъси лоши връзки отпред при двигателя, на датчика за маслото и на алтернатора.

Коментар

Честито и от мен!
            На моята не знам какво са й правили, но обортомерът ми работи само при включени къси светлини ( или дълги и т.н. ). Според Лозан понеже касетофонът е слаган в БГ ( от предишния собственик ) и някой е направил интервенция, която поражда този проблем...
            Opel Frontera 2000 [SIZE=3][COLOR=red][B]3,2[/B][/COLOR][/SIZE] V6 205 hp

Коментар

Първоначално публикуван от asspida Преглед на мнение
              Честито и от мен!
              На моята не знам какво са й правили, но обортомерът ми работи само при включени къси светлини ( или дълги и т.н. ). Според Лозан понеже касетофонът е слаган в БГ ( от предишния собственик ) и някой е направил интервенция, която поражда този проблем...
              Писах някъде, че срещнах същия проблем при една ОФБ ДБ дизел. Тя беше в Германия, оставена за продажба в един сервиз. Помислих си, че е възможно да го прави заради недобре зареден акумулатор... Не ми се вярва да е имала не до там качествена интервенция при монтиране на касетофона преди това.
              Казано е:
              -"Обичай ближния",
              щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Използвам темата,да попитам дали оф кб 94г. има лампа за резервата на бензина.От 6г. я карам,два пъти ми свършва бензина и гасне без да светне резервата.Не съм свалял таблото до сега да видя ако има лампа дали не е изгоряла.

Коментар

Първоначално публикуван от tomil Преглед на мнение
                  Използвам темата,да попитам дали оф кб 94г. има лампа за резервата на бензина.От 6г. я карам,два пъти ми свършва бензина и гасне без да светне резервата.Не съм свалял таблото до сега да видя ако има лампа дали не е изгоряла.
                  Има,сваляй таблото/само циферблатното/ и подмени крушката.Дано не е нещо по трасето до резервоара,че ще си полежиш на сянка...

Коментар

Намира се долу вдясно на таблото.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                      Намира се долу вдясно на таблото.
                      Чак пък вдясно...
                      Май е отляво,втората.Първата е за заряда на акумулатора.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                        Чак пък вдясно...
                        Май е отляво,втората.Първата е за заряда на акумулатора.
                        Груба моя грешка, вляво се намира крушката разбира се. Срамота от моя страна, дано не съм подвел някой да рови вдясно. Може да се каже, че това беше правописна грешка от моя страна

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                          Груба моя грешка, вляво се намира крушката разбира се. Срамота от моя страна, дано не съм подвел някой да рови вдясно. Може да се каже, че това беше правописна грешка от моя страна
                          Да,лампата за резервата е втората от ляво.Беше изгоряла.Лошто е,че както каза колегата пак ще трябва да се лежи на сянка.Цялата работа тръгна от това,че стрелката на бензина спря да отчита и за това се сетих за резервата.Да ама не-тъй като и стрелката и лампата се управляват от един датчик,сега резервата свети постоянно.Сега въпроса е дали може да се стигне до сондата отгоре през купето или трябва да се сваля резервоара?

Коментар

Сега въпроса е дали може да се стигне до сондата отгоре през купето или трябва да се сваля резервоара?
                            Забрави-резервоарът долу.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X