Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с тресене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с тресене

Здравейте, колеги,
    Преди няколко месеца се сдобих с ОФА 92 г. бензин. Преди 1 седмица смених висящ лагер и гумено каре и онова кръстатото лагерче. Обаче се появи тресене , между 55 и 85 км/ч. След това спира. Моля за съвет на какво може да се дължи - дали е "крив" кардана и ще има ли ефект, ако го закарам на баланс?

Благодаря Ви предварително.

От: проблем с тресене

Какво е тресенето? Провери баланс на гумите/криви гуми/много кал по джантите.

Коментар

Провери си тампоните на двигателя - ако са заминали, може да се е преместил в коша и да е загубено съосието от двете страни на висящия лагер, оттам да тресе. Ако освободиш висящия лагер от двата болта, които го държат към гредата, и той се премести нанякъде, почти е сигурно че си за тампони. При мен беше така - уби гуменото каре за има-няма 500 километра.
      Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

Нали не си завъртял кардана в шлиците?
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Ако си сменял желязното каре,и не си белязал как е било старото, и си го завъртял на 180 градуса пак се получава тресене.Баланса със сигурност ще установи откъде идва тресенето.
          ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Майсторът ми го сменяше и не знам какво е правил.Втори път му го карах (след като смени висящия лагер и гуменото каре) и тогава смени онова кръстатото ( съжалявам че не му знам името) и каза че е го е гледал пак отдолу, но друга причина не намира. Препоръча ми сервиза Еврован на Ломско шосе за баланс на кардани. Имате ли някакви впечатления от него.
            Ще проверя тази вечер тампоните на двигателя.

Тресенето е като някаква вибрация, усеща се на волана, мисля че не е крива гума. Преди да ги сменя не тресеше.
            Последно редактирано от CarTest™; 06-07-15, 10:08.

Коментар

Направих баланса, сега на 2300 оборота на втора претриса и отново си тресе около 80 км/ч. Дали е от баланса или да търся някъде другаде проблема? Направо съм бесен.
              Благодаря ви предварително

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X