Здравейте колеги, искам да попитам дали някой от Вас е монтирал манометър за маслото и на какъв се е спрял, като модел? Търсих с търсачката и попаднах на няколко теми за подобна интервенция с подмяна само на датчика или с монтиране на преходник под масления филтър и така има възможност за монтиране и на датчик за температурата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Монтиране на манометър за налягане на маслото на двигателя
Свий
X
-
От: Монтиране на манометър за налягане на маслото на двигателя
Дай да "разкажеш",какъв е проблема,за каква марка и модел двигател става дума?
За спорта можеш да монтираш какъвто си искаш комплект (датчик и манометър),само волтажа да отговаря. Монтажа на "контролен" или директен е друга "работа".
Добре формулираните въпроси ,получават по пълни отговори!
-
Здравейте, става въпрос за терано 2- 2,4 бензин. Въпроса го зададох не за конкретен двигател, защото може на други модели двигатели - марки да е монтирал някой Колега и затова да напише какви проблеми е имал и как ги е отстранил. Проблем няма с двигателя ми , но е мисля, че е полезна информация за употребата му.
Коментар
-
Виж си в книжата къде точно се мери налягането при твоя двигател, и търси начина там да монтираш датчика, понеже нормите вкнижката са дадени за това конкретно място. После си купи нужния електрически сензор в комплект с "часовник" за съответните налягания, и си ти. Аз направих (по-точно колега от форума ми го направи, че тогава нямах струг) глух болт, с който замених болта, от който си взима масло турбото. Тоест, меря точно след помпата. И съответно няма нищо общо с даденото в книжката, просто защото мястото на оригиналния датчик, за където са дадени нормите, е далеч, от другата страна на двигателя, върху масления топлообменник. Пак върши работа, ама така и не съм му свързал тоците още.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Аз махам датчика за лампата и слагам тройник от Лада. На едната дупка пак датчика, а на другата механичен манометър с тръбичка. На тия електрическите им нямам много вяра,За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Само едно предупреждение: НЕ се набутвай с китайските евтинджоси, които масово се продават по 'туних' магазините! От 3 монтирани досега, никой не е изкарал повече от месец.
Тествано е и с комплект датчик/индикатор от Лада - работи в пъти по-добре. Вярно, датчика е малко по-голям и не знам как е на Тераното с наличното място, но той така или иначе е с друга резба и ще иска преходник. Ако няма място - преходник към газаджийска тръба, с която датчика може да се изнесе на удобно място, там втори преходник към самия датчик. Втория преходник ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се закрепя твърдо за двигателя!
И не забравяй, че там все пак има до към 6 бара, плюс всички вибрации, които може да предостави една джипка.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Първоначално публикуван от targa Преглед на мнениеАз махам датчика за лампата и слагам тройник от Лада. На едната дупка пак датчика, а на другата механичен манометър с тръбичка. На тия електрическите им нямам много вяра,
Китайския, дето си виси от няколко години на мястото, утре ще го премеря какво показва.Ако е сдал, ще купя не-китайски. Лада, алфа, и още доста има.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеМеханичния ще трае най-много, обаче не ме кафи да добавям маркучи от там до купето. Все пак е слабо място.
Китайския, дето си виси от няколко години на мястото, утре ще го премеря какво показва.Ако е сдал, ще купя не-китайски. Лада, алфа, и още доста има.
Я кажи какъв точно ти е китаеца, че на мен ми писна само да ги сменям. Тия, които ми бяха донесли за монтаж (различни хора, от различно място, но все същите боклуци), за ник'ъф чеп не стават.
Ако не те затруднява, пусни някоя снимка, да видя дали са различни.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеЕй го:...О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Фирмата за тия работи която аз предпочитам е VDO.Кеф нови кеф втора ръка.Нов около 100+ лева според зависи кой как.Втора ръка може да се търсят комплекти волтметър,налягане и температура масло от ауди S серии.Китайците могат да правят много работи,но туй що трябва да му се вярва не бива да е 5лв китайско.
И те така.Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеНе беше 5 кинта със сигурност. По-скоро нещо като 30-40. Не помня вече.
VDO са същите смешници, само дето цените им са в пъти над китайските. Бати и великата фирма, дето всеки трети километраж нейно производство е прецакан... как и да е, отидЕ му темата на колегатаО879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Говоря за цена само на датчик. Часовник не съм купувал - щях да си слагам дисплейче в уредите, дето да показва налягане на масло, напрежение, налягане и температура на въздуха в смукателния колектор, да може да прави диагностика, да показва разни живи данни и т.н. Ама нещо се разсъхна проекта. Не че е нещо свръх сложно - просто нямам време. Имам други няколко за които ищаха ми е по-голям и ги бутам тях.
Слагай ладови датчици или талива за Алфа, Ланча и прочие, щом китайските са боклучави. Неприятна е цената - 100 и кусур лева, ама би трябвало да изкарват.
На VDO съм виждал доволно боклучави неща, впрочем. Като го гледаш чак да се чудиш как въобще работи.Пък и има ментета. Много ментета.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар