Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на прагове на Нисан Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на прагове на Нисан Терано 2

Здравейте,вчера останах по свободен и реших да си сменя праговете на Тераното/не че бяха съвсем за смяна/.След като ги изрязах и почистих отвътре се започна чудене как да ги направя.Оригинално са от две части/разделени посредата/ и имат дъга от около 3-4 сантиметра погледнато отстрани.Накрая реших да заваря лента ламарина/1,2мм/ зада изправя дъгата на долния ръб и гънахме на абканта прагове цели около1,80 метра.Някой ако е правил това упражнение моля да сподели идеи.Ето за сега до къде съм стигнал и как изглежда.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10062014370.jpg
Прегледи:1
Размер:150.1 КБ
ID:6059483

От: Смяна на прагове на Нисан Терано 2

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14062014372.jpg
Размер:150.2 КБ
ID:5593276Днес свърших още малко работа по колата.Засъжаление ми остава време само в събота,пък и има какво да карам затова не съм се разбързал.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14062014373.jpg
Размер:121.3 КБ
ID:5593277Десния край е почти готов,трябва само да се пилят заваркитеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:14062014374.jpg
Размер:166.1 КБ
ID:5593278

Коментар

Идеално, предстои ми същата процедура, чудя се с какво да ти запълня за да не гният... восъци, парафини?

Коментар

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
        Идеално, предстои ми същата процедура, чудя се с какво да ти запълня за да не гният... восъци, парафини?
        Най-добре течен парафин на спрейове за да се разпръскат хубаво през отворите на праговете

Коментар

Трябва ти компресор, пистолет за нанасяне на антикорозионно покритие, но модел, който има в комплекта и маркуч с дюза за нанасяне именно на антикор по кухини. Намираш си подходящи гумени тапи като тези които са по дъната на автомобилите. Пробиваш два отвора в челото /зад предната гума/ и в края/пред задната гума/ на ламарините затварящи праговете и пъхаш маркуча в прага, като пръскаш и от двата края по половин бутилка парафин, който предварително си загрял на водна баня до 60-70*С. След това затапваш с тапите и отгоре ги замазваш с полиуретанов уплътнител, който ще ги предпази от изпадане. Готов си за 2-3 зими напред !
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Дупките които са отгоре и са направени за скобите на пласмасите излизат в самия праг.От там смятам да вкарам пъво грунд или антикорозионна боя и по-нататък масло или парафин.

Коментар

Докато заварях реших да преработя и малко теглича.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:02072014390.jpg
Размер:161.2 КБ
ID:5596750Заради съседите Гърци.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:02072014391.jpg
Размер:118.8 КБ
ID:5596751Сваляне на теглича,рязане и скъсяване на теглича колкото е дебелината на двете планки/2х8 мм/и яки заварки.Лазерното рязане забравих.Ивече имам разглобяем тегличНатиснете снимката за да я уголемите

Име:02072014392.jpg
Размер:115.9 КБ
ID:5596752

Коментар

Сега праговете изглеждат така...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25072014413.jpg
Размер:149.4 КБ
ID:5601214Даже и ролбарите отидоха на прахово

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X