Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Qashqai 1.5 dci или 1.6 dci

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan Qashqai 1.5 dci или 1.6 dci

Здрадейте колеги от близо седмица търся из форуми и по клипчета някаква информация относно разликата между двата двигатела на Qashqai-а. Искам да попитам някой имал ли е Кашкая в някоя от тези две разновидности(1.5 dci 110кс и 1.6 dci 130кс). Колебая се дали има смисал да взема по стар автомобил 130кс или е по добре по-нов автомобил но по малък двигател. Цената е почти еднаква (около 18000евро). Притесняваме дали малкото коне ще са достатъчни за това купе или ще трябва да стоя все в дясната лента на магистралата

От: Nissan Qashqai 1.5 dci или 1.6 dci

Колега, едва ли някой може да каже какви са ти точно критериите...
    На някои 90к.с. са им много, а други 500к.с. не ги харесват...
    За мен 140к.с. Кашкая е точно на границата на поносима за мен динамика..
    Мисля, че 110к.с. ще е прекалено муден за това купе...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

По преки наблюдения - и двата двигателя са си добре за купето. Колата е миниатюрна, купето е лека. Тествани са в чужбина, където и през ум не ми е минавало да превиша ограниченията на скоростта (120). За Бг ясно, че ще се юрка повече. Но за нормално придвижване от точка А до точка Б си е добре.
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Да, в чужбина на магистрала с ограничения навярно не би се усетило така недостига на мощността - при нормална скорост едва ли ползваш над 50% от максималната мощност...
        Аз имах предвид експлоатация в Родината Където по 'първокласните' пътища често се налага изпреварване на камиони и т.н.
        110к.с. просто идват малко - все пак купето е почти 1.6т, а и аеродинамиката му си е на СУВ... Ускорение до 100км/ч над 13 сек... (имах навремето автомобил точно със сходни мощности и тегла - в града и извънграда трябваше да се спазва изключително дефанзивно шофиране без да може да се използват на някои възможности за по-ефективно придвижване)
        Но за магистралата - там не зависи толкова от максималната мощност, колкото от десния крак на шофиращия - дори 110к.с. ще си поддържа що годе спокойно 140км/ч...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Здравей колега а защо не погледнеш и двигателите 2.0кубика 150кончета върви мноого добре.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X