Здравей те колеги,наскоро си смених"джипа"Ланд ровър фрилендар с Нисан Терано 2.7 ТДИ 2002г и сега ми предстои смяна на всички косумативи.Изчетох мненията на колегите Какви масла слагат на джиповете си но някои не мога да намеря а Нисанските са много скъпи.Искам да попитам някой слагал ли е на заден диферециал от маслата на ENEOS LS 80W90,дават ги че са за японски автомобили.Ще очаквам мнения да ли ги бива за джипката.Спорен и ползотворен ден колеги!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
мнения за диферециални масла на енеос /ENEOS/
Свий
X
-
От: мнения за диферециални масла на енеос /ENEOS/
Здравей Колега,
Отваряш сервизното ръководство (има го във тема "сервизни ръководства" - Спарки не веднъж го е качвал), четеш какви изисквания имат към самите масла и сменяш наред. Недей да правиш компромиси с тях за да не береш ядове. Аз лично реших да сипа масло в скоростите, което уж отговаряло и проблема веднага се появи - появи се шум. Последва нова смяна и нещата малко се пооправиха.
Успех.Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
Opel Campo 3,1 TD '99
Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"
-
Първоначално публикуван от galenik Преглед на мнениеТоку що ми се обадиха че могат да ми намерят Кастрол на 65-70лв.Не знам кое е по- добро от двете.
Само за информация...Кастрол 75W140LS/пълна синтетика и доста по-подходящо от 80w90/ струва 39лв. за 1л.Това което си писал по-горе като вискозитет 80w90 би трябвало да е по-евтино....
П.П.За Кастрол и аз мога да ти свърша работа...даже мога да го намеря на около 34лв. за литър!
Ако имаш интерес пиши на ЛС !NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от off mechanic Преглед на мнениевземам тотал за лсд на 16 лв литър
Поздрави!NISSAN FOREVER
Коментар
-
Добре де! Всеки вика "Виж в мануала".
Гледам и там пише:
Use only LSD gear oil API GL-5 and SAE 80W-90
(*2) approved for NISSAN LSD
*2: SAE 90 is acceptable in ambient temperatures above −18°C (0°F)
Тогава защо всеки тук кара със 75W140 ?Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнениеДобре де! Всеки вика "Виж в мануала".
Гледам и там пише:
Use only LSD gear oil API GL-5 and SAE 80W-90
(*2) approved for NISSAN LSD
*2: SAE 90 is acceptable in ambient temperatures above −18°C (0°F)
Тогава защо всеки тук кара със 75W140 ?
Сравнението разбира се е много крайно,но...така става разбираемо за всеки!
Поздрави!NISSAN FOREVER
Коментар
-
По-гъстото определено се отразява, особено като става дума за работния вискозитет, не за този на студено.
Търси кое е одобрено за Нисан ЛСД, но от Нисан, не производителя на масла сам да се е одобрил. Марката няма значение, параметрите са важни.
Коментар
-
Отдавна ги ползувам,всякакви,без LS (не ми се е налагало). Определено съм много доволен.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнениеПо-гъстото определено се отразява, особено като става дума за работния вискозитет, не за този на студено.
Търси кое е одобрено за Нисан ЛСД, но от Нисан, не производителя на масла сам да се е одобрил. Марката няма значение, параметрите са важни.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Първоначално публикуван от galenik Преглед на мнениеЗа предния диферециал, скоростите и раздатката си намерих Мотул само за задния диф няма внос на масло на Мотул затова разглеждам други алтернативи.
и ти гарантирам,че го има налично често го купувам.Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited
Sofrace Offroad Team
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар