Обява

Свий
Няма добавени обяви.

terano 2.7 tdi къса база,вибрации по волана и тоблото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• terano 2.7 tdi къса база,вибрации по волана и тоблото

здравейте колеги теранаджии,тези вибрации вече ме побъркват,диагностика направих в нисан-пловдив,казаха ми чее десния тампон на мотора е свършил да го сменя,смених тампона но проблема си остава,някои имал ли е този проблем и как го отсранихте???

От: terano 2.7 tdi къса база,вибрации по волана и тоблото

http://www.offroad-bulgaria.com/show...C5%D0%C0%CD%CE
    виж тук колега
    "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
    0878739299

Коментар

И при мен е така, на място без никаква газ тресе.......когато включа консуматори, като фарове, вентилатор или фарове за мъгла, тресенето става по-силно.......казвайте от какво може да е.

Коментар

При теб според мен,вече от тампони на ДВГ или опашката.
        0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
          При теб според мен,вече от тампони на ДВГ или опашката.
          Опашката...за какво става въпрос?

Коментар

Тампона,който държи скоростната кутия и раздатката.
            0878739299

Коментар

Абе, вие и двамцата в друго терано умряло от студ качвали ли сте се?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми да в мойто си.Нямам такива тресенета,има си нормални вибрации за дизелов двигател.Щом колегата го дразни нека да си види тампоните,може да са поомекнали,скъсали и т.н.
                Спарки кажи за маслото.
                0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Абе, вие и двамцата в друго терано умряло от студ качвали ли сте се?
                  Е от студа ли да еда лятата работи по добре

Коментар

От студа всичко се удървява и еластичността намалява доста.тераното на студ при палене си работи доста по-твърдо от лятно време по принцип,а ако има и малко тръгнали тампони по мотора ,вече става доста тресенето...
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
                      Ми да в мойто си.Нямам такива тресенета,има си нормални вибрации за дизелов двигател.Щом колегата го дразни нека да си види тампоните,може да са поомекнали,скъсали и т.н.
                      Спарки кажи за маслото.
                      Аз ги питам ония двамцата, на които им тресе. И ги съветвам преди да дават кинти за нещо, да се качат в чуждо терано и да сравнят.

Тераното на студено работи по-грубо, веднъж защото всичко се е удървило, и втори път защото има повече и по-студен въздух, по-студена нафта, и т.н. моето спира да вижрира чак след час каране, примерно. Но вибрациите ми по мое виждане са нормални за такъв дизелов двигател в такова време.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Аз ги питам ония двамцата, на които им тресе. И ги съветвам преди да дават кинти за нещо, да се качат в чуждо терано и да сравнят.
                        Не съм тръгнал да давам кинти.....важното е че разбрах че е нормално.

А това че все още не съм си залепил средната конзола (Спарки знае ) , също си оказва влияние в шума от вибрациите.

Коментар

Ти се помотай още малко, и тя ще ти слезе в краката на части.

После, шума си е шум, тои е само следствие от вибрациите. Вижрациите на дизелова шкода фабия например са по-гадни от тия на тераното, или шкодата, в която влязох, е била зле технически. На същата шкода ама бензинова, нищо че 3 цилиндъра, вижрации не само че няма, ами едвам чуваш двигателя на празен ход.

Просто дизела си е дизел. Дъртия дизел - още по-дизел.

Коментар

Абе нека вибрира...нека е дърт...Важното обаче е,че е надежден и здрав мотор,а комбинацията му с купе примерно като моя 2001г. с екстрите му, го прави направо супер автомобил!
                            Стар като концепция мотор/от ония...дето ги правеха навремето супер здрави/и съвременно купе с достатъчно екстри....тази комбинация си мисля е най-идеалния вариант!
                            Така,че едно вибриране на студено...ще го преживеем
                            Поздрави!
                            NISSAN FOREVER
                            -----------------------------------------------------------------------------
                            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Сега като се замисля вибрациите и шумът са на доста търпимо ниво на Тераното в сравнение с други коли.Спарки е прав за фабията,незнам дали е със същия двигател VW Polo 1,4tdi,карах такова служебно 2 години,трака като за световно,особено като ускоряваше,2004 модел кола с такъв шум не бива.Иначе да вибрациите зимата се увеличават,дърпам обогатитела и с малко по-високи обороти изчезват.И да попитам обогатителя нещо променя ли по помпата или е като ръчна гас да опъва малко жилото на гаста.
                              Terrano 2 2,7td 1994
                              Keeway atv 100

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X