Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оригинални масла и течности за NISSAN

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Оригинални масла и течности за NISSAN

Пиша за тези, които по една или друга причина искат да налеят оригинални флуиди на джипа. Не пиша за офроуд маняците. Те вече са обрекли джипките.

Колегите с нови коли ги карат във фирмен сервиз и ги оставят за годишно обслужване. Мислят си, че масла, антифризи и т.н. ще са оригинални. Няма нищо такова. Всеки сервиз работи с някой производител на "хубави" масла и налива от тях според препоръките на този производител. А не според препоръките на NISSAN. С антифризите е далеч по-зле.

До колкото знам, до миналата година оригиналните флуиди за Европа се правеха в Япония. Вече ги прави ELF. Системата за поръчки на фирмените сервизи не приемаше нисанските кодове за поръчка на оригинални течности. Вече може. Тук прилагам каталог с кодове за поръчка, които системата приема. Пробвано е.

Ако фирмения сервиз откаже да ви продаде 1-2 литра от нещо, това е защото вносителя им доставя (продава) кашон и няма какво да правят с остатъка. Пробвайте в друг по-голям фирмен сервиз (София, Велико Търново...).

Ето каталога по модели:
    LUBCHART_2011-MAUGEIN_HD.PDF

Ето пример какво получавате:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DifOil_2.jpg
Прегледи:1
Размер:70.0 КБ
ID:5974663Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DifOil_1.jpg
Размер:64.5 КБ
ID:5974662Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Automatic.jpg
Размер:66.7 КБ
ID:5974661Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Anifriz.jpg
Размер:66.8 КБ
ID:5974660

От: Оригинални масла и течности за NISSAN

Аз много съм я обрекъл,но и наливам доста по скъпи масла от тези,пък ако изкара още 400-500хиляди няма за кога да поръчвам.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Полезна тема...
      Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Интересно...за LSD дифовете предлагат масло,ама само в 4л. разфасовка.Така ли няма и литрови еквиваленти.Моя диф събира поне 1 литър надолу,а останалото докато се наложи да го наливам ще стане за хвърляне...
        Иначе е полезно...поне може човек да се ориентира какво дава производителя за неговата кола!
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
          Аз много съм я обрекъл,но и наливам доста по скъпи масла от тези,пък ако изкара още 400-500хиляди няма за кога да поръчвам.
          Добре. Извинявам се на офроуд маниаците. Не са обрекли джипките.

Едно пояснение към таблицата: ако задния диференциал не е LSD, маслото му е същото като в предния.

Коментар

Майтапа си е майтап,но наистина ли може гаранционенен автомобил да бъде обслужен по различна схема в различен сервиз?Не вярвам да предлагат повече от 1-2 марки,а при наличие на масло произведено за тях... .Знам за: за две марки предлагат два вида масла(но нямат произведено за тях масло).За още две други предлагат масло единствено за същата марка(кой го произвежда-не коментираме).
            Даника

Коментар

Извинявам се на офроуд маниаците. Не са си обрекли джипките. BTW те имат основателна причина да наливат масла, превишаващи исискванията заради големите натоварвания.

Ето какво ми се случи във фирмен сервиз на NISSAN:
              - Мога ли да поръчам 4 литра масло за ръчна скоростна кутия за спортни и офроуд модели? Ето кода.
              - Може. А, тука ми излиза минимум 20х1л. Момент да се обадя на доставчика.
              ......
              - Трябва да поръчам кашон. Ако вие вземете 4л, аз какво ще правя останалите 16л?

Това не е нещо специално. Всички Кашкаи, Терано, Навари, Х-трейли и т.н. с ръчни скорости го ползват. На Y61-то се сменя на 60,000 км. Очевидно не наливат от него, щом "няма какво да го правят".

Коментар

Интересно.Терано 1 го няма в каталога.

Коментар

Неща да чувам за "оригиналните масла" на НИССАН.Имах нисан патфандер2005г. производство,за смяна на масло на скоростната ми кутия в оторизиран сервиз,няма споменавам кои,ми обевиха цена 560лв.Кутията ми е автоматична,сабирала 10л. и филтар ми сменили.След пробег от 50000км. реших да си я сменя в нашия сервиз.И какво се оказа....филтара е несмняем,масло сабра 7л. смяната ми излезе 0коло 300лв. с 20л. кофа понеже нямаме по малка разфасовка,останахами 13л. маслото е
                  IP TRANSMISSION FLUID III
                  -
                  -
                  -
                  20
                  литра
                  13,51
                  без ДДС
                  324,24
                  с ДДС
                  -
                  -
                  -
                  -
                  -
                  -
                  General Motors Dexron III G, ALLISON C - 4, FORD Mercon, BMW, Mercedes-Benz 236.9, ZF TE-ML 03D, 04D, 14A, 17C, VOITH G 607, MAN 339 тип V1 и Z1 на което сме официални вносители

Коментар

Първоначално публикуван от emo73 Преглед на мнение
                    Неща да чувам за "оригиналните масла" на НИССАН.Имах нисан патфандер2005г. производство,за смяна на масло на скоростната ми кутия в оторизиран сервиз,няма споменавам кои,ми обевиха цена 560лв.Кутията ми е автоматична,сабирала 10л. и филтар ми сменили.След пробег от 50000км. реших да си я сменя в нашия сервиз.И какво се оказа....филтара е несмняем,масло сабра 7л. смяната ми излезе 0коло 300лв. с 20л. кофа понеже нямаме по малка разфасовка,останахами 13л. маслото е
                    IP TRANSMISSION FLUID III
                    -
                    -
                    -
                    20
                    литра
                    13,51
                    без ДДС
                    324,24
                    с ДДС
                    -
                    -
                    -
                    -
                    -
                    -
                    General Motors Dexron III G, ALLISON C - 4, FORD Mercon, BMW, Mercedes-Benz 236.9, ZF TE-ML 03D, 04D, 14A, 17C, VOITH G 607, MAN 339 тип V1 и Z1 на което сме официални вносители
                    Е за какво говоря аз по-горе,що ги жалите тия... нямам думи.
                    Даника

Коментар

Първоначално публикуван от zamundets Преглед на мнение
                      Пиша за тези, които по една или друга причина искат да налеят оригинални флуиди на джипа. Не пиша за офроуд маняците. Те вече са обрекли джипките.

Колегите с нови коли ги карат във фирмен сервиз и ги оставят за годишно обслужване. Мислят си, че масла, антифризи и т.н. ще са оригинални. Няма нищо такова. Всеки сервиз работи с някой производител на "хубави" масла и налива от тях според препоръките на този производител. А не според препоръките на NISSAN. С антифризите е далеч по-зле.
                      ...
                      Та какво да разбираме? Всички масла, които не са на Elf, са "хубави" (с кавички) и неоригинални. Не знам за какви препоръки на Нисан става въпрос, ама в сервизния наръчник, който гледам, за моторното масло пише просто

For cold areas:
                      10W-30 is preferable for ambient temperature
                      above −20°C (−4°F).
                      On turbocharger models, 5W-20 is not recommended.
                      Use 5W-30 only below 0°C
                      (32°F).
                      + For hot and warm areas:
                      20W-40 and 20W-50 are suitable.
                      При положение, че се използва масло с указания от производителя вискозитет, от там нататък е без значение дали маслото ще е Кастрол, Мобил, Мотул или някакво друго оригинално (т.е. не е менте с неизвестен произход) масло от читав производител.
                      Същата работа и за трансмисионните масла и антифриза.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Чувствам, че нападките стават лични. Не мога да нося отговорност нито за ELF нито за сервизите на NISSAN. Аз съм само клиент, не представлявам никого.

1. Написал съм за кого отварям темата. Никого не искам да убеждавам какво да използва.
                        2. "хубави" е в кавички, защото повечето собственици си избират производител на масла и търсят само неговите продукти. Обикновено изборът е според какво са чули от този и онзи. Капацитети разни.
                        3. Не съм казал, че маслата трябва да се сменят във фирмения сервиз. Но могат да се поръчат от там.
                        4. Препоръчаните "Fluids and Lubricants" и "SAE viscosity number" са два различни подраздела на "Maintenance". Вискозитета далеч не е всичко.

За разлика от RENAULT-DACIA-NISSAN-INFINITY, които си имат ELF, другите производители си поръчват маслата за заводско пълнене при различни производители. Новият собственик вижда някъде по мотора етикетче и решава, че този производител е върха на сладоледа. Особено, ако колата е Мерцедес, БМВ или WV. Те пък всяка година поръчват при различни производители (че и по модели).

Идеята ми не е да класирам производители, а да помогна на собствениците на Нисани да си намерят правилните масла за "дълго и безаварийно".

Не знам защо в каталога няма Terrano I, но липсват и моделите за Америка. Вероятно защото за моделите произведени от Nissan North America маслата се правят от американска компания. За останалата част от света (без Европа) - от японска. Виждал съм имената им в Интернет, но не съм ги запомнил, защото не са от компаниите-гиганти.

Ако някой има сервизно ръководство за Terrano I, да публикува какво се препоръчва там.
                        Последно редактирано от Чавдар (V93); 18-06-12, 10:50.

Коментар

Първоначално публикуван от zamundets Преглед на мнение
                          Чувствам, че нападките стават лични. ...
                          ...
                          4. Препоръчаните "Fluids and Lubricants" и "SAE viscosity number" са два различни подраздела на "Maintenance". Вискозитета далеч не е всичко.
                          ...
                          Противно на схващанията на много българчета по форумите, изказването на мнение, различно от твоето, НЕ е нападка!

А, като си тръгнал да препоръчваш "правилните" масла, да щеш и да обясниш въз основа на какво точно смяташ, че продуктите Elf са "по-правилни" от тези на другите производители?

И да, "Recommended fluids & lubricants" и "SAE viscosity number" са различни подраздели. Но, както във втория, така и в първия, не се посочват конкретни марки моторни масла или антифризи.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:nissan.jpg
Размер:81.1 КБ
ID:5384299
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Съгласен съм с всичко това, освен за "правилните масла". И аз ползвах тези препоръки досега. Не че имах друг избор.
                            Течностите на "ELF" от приложената таблица са по-добри, защото са произведени по поръчка на Нисан (по точните им изисквания). Гарантирано е одобрението им от Нисан.
                            А иначе ELF си е ELF. Още един производител.

Коментар

Това горе като го гледам почти всяко масло произведено в последните десетина години ви вьрши работа,какво варели и кофи с масло бьлнуват тия не ми е ясно
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X