Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Втулки за алуминиеви джанти

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Втулки за алуминиеви джанти

А и на Мицубишито му сложих железни джанти за зимата,та за тях ми е въпроса,не за алуминиевите.Гайките са пет.И мисля,че добре се центрира-поне не ми прави проблеми до около 120км/ч.Но има "празнина" между отвора и главината?
    VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Перфектно се центрира - до десета от мм... Помислете поне малко как работи тази втулка - тя не поема никакво усилие от тези 150Нм....
      Но позволява в момента на затягане на болтовете/гайките, джантата да е точно центрирана...
      Да не говорим какъв яд имах заради метални втулки, които бяха направени с малко по-голям допуск... Нови джанти, нови гуми, баланса - на нула... И страшни вибрации...
      Накрая смених втулките с пластмасови (и направени по правилата) и всичко заспа...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Клипчето на Нисан гледахте ли?
        Верно че са жълтури ама все пак
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не виждам никакъв конфликт между клипчето и казаното дотук...
          Центрираш колелото, да легне добре на хъба, и затягаш гайките...
          От друга страна - диаметърът на центриращия ръб на хъба и на джантите се дава с точност десета.... Сигурно щото няма значение?
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
            Не виждам никакъв конфликт с казаното дотук...
            Центрираш колелото, да легне добре на хъба, и затягаш гайките...
            Т.е. тая пластмасова анджаклама е за удобство, а работата се върши от гайките?
            Ако това имаш предвид съм съгласен.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

... и още нещо.

Порядъка 100-120Nm, който съм дал, е масов за 6-болтовите джанти със шпилки 12Х1.5, като за 12Х1.25, като при Нисан например, усилието би трябвало да е под 100Nm, но който го интересува да се порови.

Какъв е размера и стъпката на Гей-болтовете ?
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Т.е. тая пластмасова анджаклама е за удобство, а работата се върши от гайките?
                Ако това имаш предвид съм съгласен.
                Имам предвид, че централния отвор (и пластмасовата анджаклама ако има такава) центрира джантата, а гайките/болтовете я фиксират в това положение...
                Оставиш ли центровката на гайките/болтовете, вероятността да не умериш 'центъра' и да имаш вибрации е много голяма...

Коментар

Имам предвид, че централния отвор (и пластмасовата анджаклама ако има такава) центрира джантата, а гайките/болтовете я фиксират в това положение...
                  Оставиш ли центровката на гайките/болтовете, вероятността да не умериш 'центъра' и да имаш вибрации е много голяма...
                  Центрира си се перфектно ако стягаш болтовете/гайките последователно и равномерно една срещу друга.

Коментар

вероятността да не умериш 'центъра' и да имаш вибрации е много голяма...
                    Е то затва има ред на стягане
                    Иначе ако е легнала на криво може да се стегне грешно - факт. Но пък ако е на криво пластмасовата втулка ще я подведе правилно на свети мукавей.

Коментар

Проблема е в гумаджиите на които им е по-лесно да ти избухат квото има за завиване от раз с гайковерта. Ама който е баровец и си мисли, че като си плаща друг ще му свърши работата е така.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                        Центрира си се перфектно ако стягаш болтовете/гайките последователно и равномерно една срещу друга.
                        Ами то винаги така съм ги затягал (в повечето случаи не се получава затягане точно една срещу друга, щото съм бил с пет шпилки, ама все пак затягане 'на звезда' си е желязно правило )... Ама понякога не се получава същият ефект...
                        Специално за 'онези' биещи джанти що чудо видях докато разбера защо се получава този ефект - смяна на гумаджии за проверка на баланса, проверка на джанти и т.н...
                        Накрая реших да го правя съвсем по правилата - пластмасова втулка... И нещата заспаха... Пък вие си смятайте както си знаете...
                        Разбира се - това за алуминиева джанта... За стоманена просто бих търсил точния размер, а не бих разчитал на втулка - там мястото за лягане е неудобно...

Коментар

Ей-ей,стига де!Истината е,че всяко нещо има смисъл.Е,че много често си го правим "по нашенски" и става-също е вярно.Но е добре все пак, да се придържаме максимално/или може би,оптимално/към правилата
                          VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Затова съм показал какво казват официално от Нисан за Патрул. Щото на това удо гумите тежат зловещо и не е лесно да се центрират.
                            И о чудо, няма Фтулки

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              Тая гайка - по какво центирира?

Гайката е от Паджеро, де.

Всъшност, тая дискусия я водихме преди време, и аз не съм на твоето мнение, поне от това, което съм учил в техникума и института.
                              Вени, тая гайка центрира точно по начина, по-който обяснява slowtraveler, че става центрирането с втулките и централния отвор.
                              Просто не на всяка алуминиева джанта могат да се използват конусни гайки или болтове, затова има и такива гайки, които стягат по равнина, а не по конус.
                              На практика, обаче центрирането на джантата, отново става именно с тях, както и при конусните, а не се разчита на централния отвор.

П.П. С две думи - Търтея е прав

Коментар

Всъщност, можем да направим елементарен експеримент.
                                Мери се централния отвор на джантата, мери се и това стърчащото на главината и се дават данните тук.
                                С шублер, не рулетка, нали

може даже да вържем някакъв бас
                                Последно редактирано от turtey; 24-10-17, 14:25.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X