Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мислих, мислих.... и си писах една 3-ка :)

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #76
  От: Мислих, мислих.... и си писах една 3-ка

  Нищо ѝ няма на визията Точно приключих с монтажа. Намерих си модулче точно за лед дневни - пали ги след стартиране, като качи напрежението над 13.2 волта и ги гаси като се пуснат габарити/къси, или при гасене на двигателя. На мен ми изглежда дори по-добре. Тия дни ще го снимам.
  Междувременно се бях наточил да си сменям диодния блок на алтернатора, понеже лампата на таблото светна (първоначално присветваше само от време на време) и като замерих се оказа, че презаражда здраво - 15.8 волта без консуматори . Да, ама преди да сяваля алтернатора реших да попремеря още туй-онуй... и се оказа прекъснат сигнален кабел. В момента съм му направил байпас. но като се постопли още малко ще разплета снопа, който върви покрай картера и ще изкъпя жиците както трябва, понеже и лампата за нивото на маслото ми свети без причина, а се съмнявам причината да е в поплавъка.
  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

  Коментар


  • #77
   От: Мислих, мислих.... и си писах една 3-ка

   Малко ъпдейт по развитието на машинката:
   1. Неясно защо, поне за мен, предните дискове отново се кривнаха, при това още преди да си отиде първият им комплект накладки. Дисковете са уж хубави - АТЕ, накладките също, екстремни натоварвания на спирачките не е имало... ама фактът си е факт. Закарах ги на шлайф.

   2. При смяната на накладките реших да използвам разглобяването и да сменя и предните амортисьори. По-рано бях споменал, май, че след смяната на гумите, предницата се разподскача доста, особено при серийни неравности. Оказа се обаче, че причината не е в гумите или налягането им, а в изпуснал амортисьор от дясно. Това окончателно ме отказа от Каяба като марка, понеже нов амортисьор да изтече след 5000 км, 90% по асфалт и останалото по равни черни пътища, е меко казано несериозно. Новите амортисьори са Билщайн, от стандартния клас Б4. На пръв поглед амортисьорът е доста по-"сериозен" от Каябата - с 6мм по дебело тяло и 3мм по-дебело стебло, подвижна чаша за пружината и добре изглеждащо уплътнение на стеблото. Смяната не мина безпроблемно - болтът на левия амортисьор към носача се беше заварил във втулката и ваденето му отне около два часа и половина, понеже там с флекс не може да се бръкне.

   Предстой да сменя гарнитурата на входния колектор, понеже изпуска отнякъде, също и няколко куплунга и други дреболии.
   Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

   Коментар

   Активност за темата

   Свий

   В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

   Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

   Зареждам...
   X