Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спринтер 413

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спринтер 413

Може и да не става за истински офф, ама си купих такъв и имам ядове.
    2000год.
    1. Трудно вклучва скоростите. Особенно студен. Като позагрее по бива. Жила и лостове са добре и са смазани. Подозирам че маслото е грешно но не намерих какво трябва да бъде. Едни пишат w80, други ATF някакъв. Какво да слагам.
    2. Дифа е пълен кенеф. Няма нищо счупено но всички колела са износени яко. Корона и пиньон по-биват ама вътре в касетата има по 1мм луфтове. Износени са зъбите. Само за планети и сателити с шайбите и осите комплект ми обявиха 1200лв. а за втора употреба мост па толкова. Нек'ви идеи?
    3 На 45-50 км/ч. тресе яко. преди и след това е като лодка.

Требва да го оправям преди летото, че е кемпер и му идва сезона. То аз и сега не слизам от него ама...
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

От: Спринтер 413

Със здраве да го караш!

1. Ще питам днес каква информация трябва за да си каже сам за маслото, предполагам номер на рама.
    2. Както обича да казва едно приятелче - бус некаран няма, за работа е взет. Втора ръка мост е котка в чувал, ако се съгласят да го разглобиш - добре, иначе е на чист късмет. Евентуално ако намериш от нещо с ударв в предницата и отлежало по моргите по има шанс да е здрав.
    3. За тресенето - баланс на гуми, някоя крива гума или джанта, висящ лагер на кардан, карета на кардан. Каретата чукат, би трябвало да ги чуеш на потегляне, при даване на газ, при отнемане на газ, въпреки, че с такъв луфт в диференциала...по-скоро той ще чука. Скъсан висящ лагер освен, че тресе вдига и доста шум.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Здравей колега, със здраве да си го караш.
      Маслото на скоростната кутия е SAE 85W 90, току що ходих до гаража да го проверя на оригинална опаковка на Мерцедес го пише, ATF е само за автоматични скоростни кутии.
      Относно диференциала има опция за смяна в Кърнаре (втора употреба) с проба след монтажа.
      Последно редактирано от alexander_76; 08-03-13, 19:59. Причина: допълнение
      Nissan Patrol 2008
      Mercedes c220 cdi 2006
      Mercedes cls350 cdi 2013
      Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
        ATF е само за автоматични скоростни кутии.
        Тва изобщо не е така.
        Пък в Кърнаре не познават парите

Добре бе, Вальо, отиде човек за десетина дена в чужбина е земете да задавате тъпи въпроси се едно не мое погледнеш сам от кво тресе или па не познаваш Стоян да речем? Ей начиии.

И шеше да ми казваш за оня разклонителна планка от къде да си купя
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          Може и да не става за истински офф, ама си купих такъв и имам ядове.
          2000год.
          1. Трудно вклучва скоростите. Особенно студен. Като позагрее по бива. Жила и лостове са добре и са смазани. Подозирам че маслото е грешно но не намерих какво трябва да бъде. Едни пишат w80, други ATF някакъв. Какво да слагам.
          2. Дифа е пълен кенеф. Няма нищо счупено но всички колела са износени яко. Корона и пиньон по-биват ама вътре в касетата има по 1мм луфтове. Износени са зъбите. Само за планети и сателити с шайбите и осите комплект ми обявиха 1200лв. а за втора употреба мост па толкова. Нек'ви идеи?
          3 На 45-50 км/ч. тресе яко. преди и след това е като лодка.

Требва да го оправям преди летото, че е кемпер и му идва сезона. То аз и сега не слизам от него ама...
          Виждам че си от Пловдив , в Хасково има голяма авто морга за мерцедес от до както се казва намери кординати или иди на място .Със сигурност имат това което ти е нужно .УСПЕХ
          Land rover 2.5 tdi
          0884035413

Коментар

Тва изобщо не е така.
            Пък в Кърнаре не познават парите
            За маслата в оригинална опаковка на мерцедес е точно така и не пиша да се намирам на работа а защото точно днес смених маслото на скоростната кутия на единия от бус ( от общо 5 бр. ) и по спецификация маслото е ATF, буса е 513 с автоматична кутия.
            А що се отнася за парите, на много места не ги познават не само в Кърнаре.
            Nissan Patrol 2008
            Mercedes c220 cdi 2006
            Mercedes cls350 cdi 2013
            Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

При скорост като нищо е гуми и/или джанти - те в какво състояние са
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

WDB9046631R116xxx. Те ви ВИН. Това с Хасково е идея.
                Карданите ги гледах. Уж са добре. Предния висящ лагер не е баш читав и сигурно ще ги сменям и 2та, че да стане на един път.
                Странното е , че тресе точно на 45км/ч. Преди и след тази скорост е като лодка. Оборотите на двг. нямат значение.
                Стоян съм го виждал .....един път. Маслото е 2 вида за тая шибана година.
                Търтел, гумите уж са добре. Не може да се каже, че съм залягал да ги гледам ама САМО на 45км/ч...????

Сега мъча да слагам втора печка. ... за да не застудее.
                Газовата се продава.
                Последно редактирано от CarTest™; 11-03-13, 23:04.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Маслото е АТФ декстрон 2 не слагаи друго масло скапва всичко вътре.Вземаш си от е Еврото Игат 4000 и си 6

Коментар

Еврото не беха ли ония с ментетата? опс... пардон... с оригиналните "немски" части?
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

От гумите няма да тресе само на 45, да не кажа изобщо няма да тресе на 45. Тресе ли и като изключиш от скорост или само на предавка? Ако е само на предавка, само на една или на повече, предполагам можеш поне 2 да пуснеш с тази скорост, а вероятно и 3 ако втора не се изсилва, от което. Аз съм си купувал само кожух за диското, та би следвало да можеш само прасе да търсиш, що ти е цял мост? Диското си го карам с АТФ в ръчните и не само, че му понася чудесно, ами е по-правилно от другото. Идва му гъсто и скоростите стават мудни и влизат трудно! Та не бих се изказал категорично, какво може и какво не, но за мерцедесите не съм спец. Де факто по каталог и на диското не му дават атф . Аз слагам мотул и съм доволен, не е като да го сменям всеки месец.

Коментар

Не съм сигурен дали е тая кутията!
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo.jpg
Прегледи:1
Размер:193.9 КБ
ID:5461119

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X