Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Tribute не иска да запали?

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Tribute не иска да запали?

  Здравейте колеги

  имам проблем с Маздата(Tribute 2.0i 16v 4WD 2001' с ГИ Фобос) значи преди 5 дена се качвам в колата въртя въртя и нищо забелязах че бензиновата помпа не се чува като дам на контакт след което прочетох в нета как се пали принудително Фобос на газ и прочетох че това става като задържа копчето на газта дам на контакт и като ми изкара нивото на газта в бутилката въртя и трябва да запали да ма при мен като задържа копчето и дам на контакт нищо ама нищо не свети... което предполагам значи че компютъра ми не е свързан коректно. Така и не успях да запаля колата и хванах едно такси че трябваше да се ходи на работа. На следващия ден отивам аз при колата вадих бушони релета гледах разменях и пак въртя и помпата не се чува.... пак трябваше да се ходи на работа и така... отивам на 3етия ден с един приятел с мултицета и контактен спреи тогава не пробвах да завъртя а направо отворихме капака и напръскахме цокалите и бушона и релето с контактен спреи иии ооооо чудо колата взе че запали викам си явно е било от нагорели клеми на бушона или релето и викам чакай така и така спрея е тука отворих и капака над сондата/бензиновата помпа там съответно бяха буксите към бензиновата помпа разкачихме ги напръскахме и тях обилно с контактен спреи и затворихме капака колата си запали и така викам си проблема е решен. До събота когато си отидох на село и познаите същия проблем отново вадих бушони релета разменях ги пробвах да паля принудително на газ и нищо дори откачих и клемата на акумолатора да седи без ток 12-15 часа да изчисти ако нещо е збозило софтуерно но на сутринта пак нищо. Вързах я с ОBD четеца за грешки и той не откри нищо. Общо взето стигам до извода че е самата помпа и намерих аз една втора ръка на добра цена но е от Трибют 3.0i и тук изникват някой въпроси:

  1. Как се пали ФОБОС принудително ? Или моя не е вързан коректно?
  2. Има ли разлика между помпите на 2.0 и 3.0 все пак единия е 6-стак защото още не съм я купил та да знам ще стане ли ако се окаже тя проблема?
  3. Къде на друго място да търся проблема защото си мисля че не може помпата да работи когато си иска ? Но може пък и да може

 • #2
  От: Tribute не иска да запали?

  закарай колата в доверен сервиз да стои там и да я пробват докато покаже дефекта и тогава да диагностицират причината, защо бързаш да купуваш помпа, като е възможно просто лоша връзка да има някъде, а газовата трябва да пали принудително /ако е програмирана де/ най-добре да каже който ти я слагал.
  ________________________________________________
  Chevrolet k1500 5,7
  Subaru OUTBACK 2,5
  Hyundai TUCSON 2.0

  Коментар


  • #3
   От: Tribute не иска да запали?

   Още по-просто.Знаеш къде е буксата на помпата , вземаш си пробната лампа и проверяваш има ли плюс през маса към купето.После проверяваш и масата по буксата.Ако ги има и двете - помпата е за смяна.Ако е нещо от другите две - виж газаджиите.
   Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

   Коментар


   • #4
    От: Tribute не иска да запали?

    При мен имаше лош контакт на клемореда, където е включено релето на бензиновата помпа (под капака пред шофьора). Като свалих релето се видя, че пластмасата под него е частично разтопена.

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

    Зареждам...
    X