Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery 300 Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Discovery 300 Tdi

Здравейте на всички,тук пускам тази темичка зада публикувам всичко което мисля да оправя или подобря по мойта джипка.Като цяло за нея колата е на 19 години купих я от първи собственник което и добре и не е .За сега по колата съм попоправил
    Скоростна кутия ,подмяна
    Хлабини на лагери на предните колела
    Измиване на двигател
    Смяна масла и филтри
    Смяна на масла на скоростна кутия и раздатъчна
    Акомулатор
    Чистачки на предното стъкло
    Предстои смяна на таблото защото колата е седяла на слънце и се е отлепило нейното,отстраняване на теч на масло от вакумната помпа и леко сълзене от гарнитурата на капака на клапъните.Дано да е само това .
    Като идея по колата мисля да сложа фланци на гумите 3см,други гуми ,по високи пружини 5см,задни амортисьори,предпазна тава на на двигатела и смяна на комплект ангренажен ремък.А и едни халогени Хела ми се въртят в главата .

Ето и някоя снимка на джипката
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:911.jpg
Прегледи:1
Размер:126.2 КБ
ID:6036039Натиснете снимката за да я уголемите

Име:915.jpg
Размер:132.7 КБ
ID:6036040Натиснете снимката за да я уголемите

Име:917.jpg
Размер:208.3 КБ
ID:6036041Натиснете снимката за да я уголемите

Име:920.jpg
Размер:150.7 КБ
ID:6036042Натиснете снимката за да я уголемите

Име:924.jpg
Размер:128.2 КБ
ID:6036043
    Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
    0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

От: Land Rover Discovery 300 tdi

Честито,желая хиляди безаварийни километри.Поздрави.

Коментар

Честито! Изглежда много добре, явно никога не е излизала извън пътя .
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Вижда се ,че е запазена,много безаварийни километри.

Коментар

Благодаря,да на истина никога не е каран на истински Оффроуд но и не е хубъво защото е седял повечето време .Колата е карана предимно лятото познавам собственника даде ми даже фактурите от първите задължителни прегледи когато колата е била в гаранция ,не че има някъв смисъл.Има доста глезотии като за кола 94 година ел.стъкла и четирите ,ел огледала с подгряване,почистване на фаровете с вода,климатик,централно абе основните неща които имат смисъл другото е излишек.Много ме кефи това че имам оригиналният Мануал за собственника който е доста луксозно издание и много добре запазено.Подвързано е с кожа и всяка страничка може оттеделно да се сваля и после обратно да я върнеш в книжката.Много ми харесва това на колата че е много светла има много прозорци и минуса е че доста време се оттделя да ги почистиш.

Сега за двигателната част малко впечетления от днес.Харесва ми как върви като я натиснеш си върви на 204000 км е и не мисля че е много изморена като се има в предвид разтовареният двигател днес погледнах със 100 км в час се движи с 1900 оборота на двигателя.След като свалих старата скоростна кутия видях и небрежността на някои механици за това и беше заминала.Вече всичко работи включват скоростите добре,лампата за блокажи и тя заработи абе какво да ви кажа доволен.
          Сега да кажа и това което от пръв поглед ме дразни малко, има едно тресене на цялата джипка когато подам газ ,да кажем когато я натоваря около 70/ 80 км в час първо мислех че е луфта в предните главини ,доста подобри след корегиране на луфта но пак има едно такова дразнещо вибриране нищо че не е много.Сега съмненията са или от съединител или нещо по двигателната част.Остана ми да сменя само маслото в деференциалите и с маслата за сега приключваме.А също ме съмнява и гумата„демпфера“ която е на кардана да не е скъсана или сцепена от нея също могат да се създадат вибрации.Абе лека полека ще я наглася.
          Утре ще сменям таблото че мойто се е навило като ролка от слънцето препоръка която мога да дам е лятото да се крие със сенници защото при 300 ТДИ било нещо често срещано.
          Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
          0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Преди няколко години купих абсолютно същия от ЮК ,и той имаше тресене както казваш но от 90 км/ч нагоре,залягах отдолу гледах всичко си беше здраво видимо,така го докарах със скорост 85-88 км/ч и на камионите пречех.Чак тук в БГ ми хрумна да го закарам при гумаджията – балансира гумите поразмени им местата и всичко се оправи,а гумите бяха почти нови,нямаха ни балони ни лепенки ни кривини.

Коментар

Успех! Използвай "движещата сила зад всички промени" ! И дано постигнеш това, на което ще се кефиш!

Коментар

Честито, много добре изглежда външно. Със здраве и акъл да си го караш.
                LR Disco II 99 - TD5
                www.lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от weezy Преглед на мнение
                  Преди няколко години купих абсолютно същия от ЮК ,и той имаше тресене както казваш но от 90 км/ч нагоре,залягах отдолу гледах всичко си беше здраво видимо,така го докарах със скорост 85-88 км/ч и на камионите пречех.Чак тук в БГ ми хрумна да го закарам при гумаджията – балансира гумите поразмени им местата и всичко се оправи,а гумите бяха почти нови,нямаха ни балони ни лепенки ни кривини.
                  Може би маш право ,защото гумите са нови но много време джипката е седяла на едно место ,ще имам в предвид всички съвети дадени от вас.Просто съм малко запознат с този автомобил и това е и вместо да караме на принципа проба грешка е по добре съвет .

Коментар

Ако е седяла дълго тресенето е от гумите.Или ще се оправи след известно износване или ще купувате нови гуми.Може да опитате да повишите временно налягането в гумите,може и да помогне.Късмет и много километри удоволствие!

Коментар

Още веднъж благодаря на всички.

Коментар

Какаво да ви кажа ,станах днес сутринта поослушах се малко почесах се тук там дори и там където не ме сърби и си казах сега е момента отивам за таблото.Речено сторено след около 30 минути вече пристигах към авто моргата и за моя изненада имаше страшен инцидент точно на входа на авто моргата 4 автомобила приличаха на салата аз дори и не исках да гледам казах си да видим как ще започнем и ние с демонтажа и монтажа.Беше студено колите още бяха замръзнали подготвихме инструмента и започнахме .Като цяло таблото на Дискавърите се сваля много лесно няма никакави проблеми стига да внимаваш .Почваме съсъ снимките

Име:tablo 117.jpg
Размер:153.0 КБ
ID:5543812

Ето това е джипката която обезкостих,мога спокойно да кажа че беше много по запазена от мойта 97 година ,мног пъти съм се чудел как тук хората с лекота се разделят с автомобили които в БГ имат много живот все още .Пишеше на километража 186000 км.

Име:tablo 025.jpg
Размер:117.2 КБ
ID:5543813

Започна разглобяването.

Име:tablo 019.jpg
Размер:108.2 КБ
ID:5543814

След около час таблото вече беше на вън.

Име:tablo 025.jpg
Размер:117.2 КБ
ID:5543813

Име:tablo 032.jpg
Размер:103.5 КБ
ID:5543816

Иобратно към моята джипка вече с материала за подмяна.Това табло на снимката е таблото което се е изкривило от топлината.

Име:tablo 034.jpg
Размер:81.0 КБ
ID:5543819

Това е старото трабло с техника на него от преди 20 години даже имаше и ченджер .

Име:tablo 037.jpg
Размер:98.2 КБ
ID:5543821

Това е мой приятел който ми помага за което ми благодаря.

Име:tablo 042.jpg
Размер:97.5 КБ
ID:5543822

Име:tablo 044.jpg
Размер:121.0 КБ
ID:5543823

Име:tablo 047.jpg
Размер:146.8 КБ
ID:5543824

Ето ме и мен

Име:tablo 050.jpg
Размер:127.0 КБ
ID:5543827

Име:tablo 085.jpg
Размер:91.2 КБ
ID:5543831

Ето и няколко снимки на какво прилича таблото след намесата на Испанската жега.

Име:tablo 089.jpg
Размер:105.5 КБ
ID:5543832

Име:tablo 091.jpg
Размер:107.2 КБ
ID:5543833

Име:tablo 097.jpg
Размер:79.1 КБ
ID:5543835

Тук вече започваме с монтажа на другото табло.

Име:tablo 103.jpg
Размер:133.6 КБ
ID:5543836

Име:tablo 106.jpg
Размер:131.9 КБ
ID:5543837

И след около час и половина етого крайният резултат.

Име:tablo 109.jpg
Размер:112.9 КБ
ID:5543838

Доволен съм от работат си и на моят приятел мисля че заслужавам поне една ракия.Стана много добре даже смених и целият модул в средата със скоростният лост лоста на раздатъчната кутия,жабката абе почти всичко което свалих от другият автомобил и не ми харесваше на моя.Това е за сега предстоят още донагаждания по джипката.

Коментар

Едно въпростче,знаете ли дали има лпюс в таблото на колата след като се махне контакният ключ един вид след като вече сме загасили колата и сме махнали ключа от таблото имаме ли позитивен кабел да захрани таблото или не, който е действащ или по точно постоянен плюс след контаткта.

п.п не че е трудно но да не свалям пак таблото да търся плюсов кабел.

Коментар

Честито,чакаме пред 133 лятото.

Съобщение от модератор:
                            Моля, напишете си в профила от къде сте.
                            ...ЦЪК
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-12-13, 13:14.

Коментар

Нещо трябва да захранва часовника.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X