Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Номер на рама и двигател на Land Rover Discovery 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Номер на рама и двигател на Land Rover Discovery 1

Здравейте Колеги,
    Въпросът ми е сега, че като отидох да си я регистрирам в КАТ Ловеч ми казаха, че не могат да намерят номера на двигателя Човека ме предупреди, че номера на рамата бил изгнил и ако има проблем, да не я взимам или да я карам с тези номера.. Оказа се че номера си го има и се чете, но почнаха да се заяждат и бил с "криви" цифри и букви, имало удар и т.н. Загубиха ми 2 часа в търсене на номера на двигателя и ми казаха, че не може да го регистрират така и трябва да чакам комисия на 16ти и тя да "решава" или да го гледа.
    Джипа си е супер. Всичко работи и само дето е изгнил малко, което е нормално за модела. Аз не искам да го връщам! Ако някой може да ми качи снимка, къде е номера да го намеря и да им го покажа, ще му бъда благодарен! Той твърди, че нищо не е сменяно по колата откъм двигател/сменял е карета, масла и т.н./ и е 1ви собственик за България.
    Благодаря и Поздрави!
    П.С. Ако им покажа номера на двигателя и отговаря, директно го регистрирам.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-12-10, 11:58.

От: Land Rover Discovery 1 200tdi номер на двигател

Доколкото знам номера на двигателя е щампован от дясната страна на блока над капака на ангренажа. Отделно номера на рамата би трябвало да го има на задния десен рог на рамата от задната му страна. От към задна дясна гума.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

За номера на шасито проблема е решен на 1во време видяха, че отговаря. Намира се на предна дясна гума на рамата. Само се завърта гумата на пълен ден и си личи веднага номера.
      Този на двигателя го търсихме под изпускателните клапани. Оказа се че там няма номер. Отдолу има празни плочки. а по талон от Англия има номер 12АА1111 или нещо от сорта беше. Тази информация е от един приятел, които го бил гледал по каталог, но не успяхме да го намери с професионалистите от КАТ. А дали пък да питам в Дару Кар? Те поне имат доста добра информация за части..

Съобщение от модератор:
      Моля, напишете си в профила от къде сте.
      Прочетохте ли това
      ...ЦЪК
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-12-10, 11:59.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_1001.jpg
Прегледи:1
Размер:113.7 КБ
ID:5233914

Коментар

Благодаря за отговора!
          Моят двигател е същият. Номера ми е 12Л 76040А, обаче там не е написан. Тогава значи блока е сменян и новия няма номер. Явно комисията "ще оправи" нещата.

Коментар

Номер на рама на LR Discovery 1

Здравейте,
            Преди няколко месеца станах за малко собственик на Дискавъри 1 Проводство 1995г. Казвам за малко, защото при отиването в КАТ, органите го прибраха. Имаше съмнение за пренабиване на рамата. Почнаха се едни дълги проверки и проучвания.
            Резултатът:
            1. Експертизата твърди, че оригиналния номер е заличен по механичен начин, а предишния не може да бъде установен;
            2. Интервенцията е на позиции 1, 2, 11, и 15та позиция (цифрата при набиване е повторена);
            3. При справка в Автоматизираната система на МОКП-Интерпол сочи, че няма данни за издирване по настоящия номер на рамата;
            4. При справка по номер на рама и двигател, автомобила не се издирва и във Великобритания;
            5. Автомобила не се издирва и в България;
            Информацията която носят тези позиции е следната:
            1 позиция - географския регион;
            2 позиция - страната производител;
            11 позиция - местопредназначение (ако го разбирам правилно);
            17 позиция - цифра от серийния номер, за която пише, че е повторена при набиването.
            Не знам дали Дискавъри се произвежда на друго място, освен в Солихул Англия, но ми се струва доста глупаво някой да променя точно позициите в които е указано мястото на производство на автомобила, при положение, че то е единствено.
            Моля ако някой знае друго място на производство да ми каже. Предстои ми обжалване на отказ за връщане на автомобила.
            Също така ако знаете дали ВИН номера го има и на друго място освен отпред до дясното колело също би ми било от полза.

Благодаря предварително!
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-06-11, 14:42.

Коментар

От: Номер на рама на LR Discovery 1

Виж тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ual#post270818
              пост 18 - Discovery Body Repair manual, свали го и виж от страница 12 от адобето (иначе на ръководството по станици се пада 10)
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-06-11, 16:19.
              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

От: Номер на рама и двигател на Land Rover Discovery 1

Тези в КАТ въртяха и мен с дискавърито. Последните две цифри в номера на рамата биле с друг шрифт. Пращаха ме на комисия, те пък от своя страна ме пращаха в служба НТЛ на полицията. Те само като видяха номерата в двигателния отсек, веднага се подписаха, че няма следи от интервенция и всичко е наред и няма причина да ми отказват да го регистрират. При връщане в КАТ, гадовете в гаража пак почнаха да се заяждат за номерата, но видяха че няма да мине номера и се подписаха и те. Явно има проблеми с тези номера на шаситата по Дискавъри.
                Land Rover Range Rover 2,5 DT
                Land Rover Discovery 200 TDI
                BMW F650ST - RIP
                "Совите не са това което са"

Коментар

От: Номер на рама и двигател на Land Rover Discovery 1

Интересното при мен е, че точно проблемните позиции са тези указващи континента, страната и града където е произведен автомобила. Аз все си мисля, че тези автомобили се произвеждат само на едно място. Ако е така, тези промени са абсолютно нелогични.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X