Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Некадърен ремонт на интеркулера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Некадърен ремонт на интеркулера

Здравейте.
    Сигурно повечето то вас са чели за премеждията ми в "Балканстар": http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...EF%FE%F2%FA%F0
    Положителното е, че беше установено реалното състояние на джипката - имало е удар, предполагам в горната част на предната броня. От удара е леко пукната бронята, счупена метална маска, леко огънат интеркулер, който е свалян и хващан с тел....
    Та, оня ден интеркулера прокапа. Като болен от някоя срамна болест. Венага отидохме при моя майстор. След свалянето му се установи, че тече. Той е бил правен, но от джигити-неандерталци. Там където е бил пукнат, е слагана някаква метална планка (приличаше на част от мрежичките, които се слагат за ъгли по апартаментите и върху тях се шпаклова). И тук беше шпакловано. Ламаринката върху пластмасовия резервоар, дебела тел около резервоара, който явно е играел роля на арматура, а върху нея напляскана зелена консистенция, а за капак - някакъв кит. Отгоре положена черна боя.
    Сигурно един час се мъчихме да стигнем до пластмасата. Почистихме. Вчера радиатора беше при майстор, залепен, както трябва и колицата е в движение. Срещу скромни 80 лв. А се бях припотил, че ще се наложи да купувам нов интеркулер - над 1800 лв. в "Балканстар".
    Приемам, че е имало удар, но не мога да се съглася да с такъв некадърен ремонт на интеркулера, това трябва да го е правил някой технически "гений", кандидат за Нобелова награда.
    Това е, изплаках си мъката, сега съм спокоен и се наслаждавам на джипарката.
    Поздрави на всички.
    Прикачени файлове
    Jeep Cherokee, 2.8 CRD Wild Dream Edition
    Nissan Almera N16 2.2 DI
    LZ1MAS

До: Аман от джигити-неандерталци

Боже, Боже....колко мъка има по тоя свят боже. Радвам се, че всичко е минало и сега си караш Jeep-а.
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

То това от снимките направо си е "за патентоване"!
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
        То това от снимките направо си е "за патентоване"!
        И на мен ми харесва! Интересно колко време е издържало? Само за продажбата или повече?
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Леле , много бих измъчвал някой, ако постъпи така с колата ми. Първо за да го направиш целия сценарий трябва да си толкова дребна и мизерна душица , само и само да преебет някой да им купи кочината измислят супер долни измами. Когато си купих купето ,ония ме излъга ,че климатика го е изключил ( като е свалил ремъка- даже ми го показа в багажника ) за зимата да не се тормозела колата , после се оказа че компресора е чао, а мерцедес нямат модел с отделен ремък за климатика, 3 седмици след закупуване ми блокира двигателя , дифа беше пълен с каша от бананови кори и масло, в багажника намерих фактура за 4л масло за сумта от 19.89 лв , като отворих двигателя 2 от буталата бяха начукани ,цялата ел.система или поне 70% беше увартяна в изолирбан вече остарял и даваше проблеми с всичко - колата беше приготвена да я вземе някой балък като мене. Имаше си подставено лице дето дойде да напира да я купува , ма ония нали ми я е обещал на мене , а бе наредиха си ме яко .
          Последно редактирано от Злой; 20-05-10, 17:51.
          Гранд Чероки 1995 ZJ 4.0
          MB 190 2.5 16
          MB 124 230 CE

Коментар

Първоначално публикуван от mordo Преглед на мнение
            Здравейте.

Та, оня ден интеркулера прокапа...
            Колега, да не би да говориш за водния радиатор? Интеркулера не би трябвало да има връзка с антифриза...

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
              Колега, да не би да говориш за водния радиатор? Интеркулера не би трябвало да има връзка с антифриза...
              Покапа масло. Няма връзка с антифриза, истина е. Те са три радиатора един след друг - за климатика/автомата, интеркулер и воден.
              Nissan Almera N16 2.2 DI
              LZ1MAS

Коментар

Покапа масло. Няма връзка с антифриза, истина е. Те са три радиатора един след друг - за климатика/автомата, интеркулер и воден.
                Щом покапва масълце не е добре. Провери турбото или виж с какво масло караш!
                0877 44I 88I
                Самурай 1,3
                Дискавъри ТД5

Коментар

До: Некадърен ремонт на интеркулера

Някой може ли да обясни на по-техническиграмотен език, какъв е проблема ако се ремонтира така интеркулера.

Аз съм го виждал този двигател на нула километра с неправилно(неуплатнен) монтиран маркуч на кулера. Нищо му няма. Върви си. И масло в тръбите на кулера имаше още на 1000км. А ауспуха отзад, да го оближеш не можеш да се изцапаш.

Коментар

До: Некадърен ремонт на интеркулера

Нормално е да има масълце. Всяка кола с турбо хвърля. Всъщност, проблемът с интеркулера се установи, след като започна да се чува едно съскане, след като се изгаси двигателя. Между другото, на Черокито има един филтър за картерните газове. Същият трябва да се сменя периодично, на 50,000 км., примерно. Когато този филтър се изхаби, се натоварва турбокомпресора и ...... Това е и най-често срещаната причина за дефектиране на турбото. Цената му във "Вест Ауто" е около 98,00 лв. с доставка 10 работни дни. Цена в "Балканстар" - 111 лв. и стотинки с доставка две седмици.
                    Поздрави.
                    Nissan Almera N16 2.2 DI
                    LZ1MAS

Коментар

От: До: Некадърен ремонт на интеркулера

а каде се намира този филтьр

Коментар

Между другото, на Черокито има един филтър за картерните газове. Същият трябва да се сменя периодично, на 50,000 км., примерно. Когато този филтър се изхаби, се натоварва турбокомпресора и ...... Това е и най-често срещаната причина за дефектиране на турбото. Цената му във "Вест Ауто" е около 98,00 лв. с доставка 10 работни дни. Цена в "Балканстар" - 111 лв. и стотинки с доставка две седмици.
                        Поздрави.
                        Къде е сложен тоя филтър, и поради каква причина "товари" турбото?

Обикновено това е маслоотделител+клапан. Маслоотделителя - ясно, а клапана, за да не смуче посотоянно картерни газове, а само когато налягането им се вдигне над определено ниво. Предвид обаче че това е по-модерен двигател, току виж са измислили нещо друго, ама не се сещам какво.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нормално е да има масълце. Всяка кола с турбо хвърля. Всъщност, проблемът с интеркулера се установи, след като започна да се чува едно съскане, след като се изгаси двигателя. Между другото, на Черокито има един филтър за картерните газове. Същият трябва да се сменя периодично, на 50,000 км., примерно. Когато този филтър се изхаби, се натоварва турбокомпресора и ...... Това е и най-често срещаната причина за дефектиране на турбото. Цената му във "Вест Ауто" е около 98,00 лв. с доставка 10 работни дни. Цена в "Балканстар" - 111 лв. и стотинки с доставка две седмици.
                          Поздрави.
                          Смятам , че това е доста сериозна причина за безпокойство от страна на притежателите на джипове.
                          Ще е много полезно , ако се опише на кои модели имо такъв филтър и соътветно: къде точно се намира???
                          ________________________________________________________________________________________
                          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

WJ 2002-2004 2,7ЦРД:
                            http://www.usa-auto.ru/p82498C2002.html

позиция 15 - клапан за картерни газове
                            позиция 10 - маслен сепаратор - може би на това казват филтър.

WJ 1999-2002 3,1ТД:
                            http://www.usa-auto.ru/p57918C1999.html

позиция 5 - маслен сепаратор
                            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Благодаря за светкавичния точен отговор!!!
                              Само да попитам :
                              Този сепаратор как се обслужва /почиства/ или се сменя с нов и на колко хиляди км. ?
                              ________________________________________________________________________________________
                              Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                              HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X