Здравейте,отскоро съм в оффроуда.Карах по-спортни коли .Но след 20год.шофиране минах на JEEP.Решила съм да слагам газ или метан.Изчетох всичко по темата...Утре ще говоря и с професионалисти...Знам,че слабия мотор не е много за метан,но изкушението си е голямо.А и доста обикалям..Гърция,Турция,Макефония..и т.н. ....Та се надявам да дадете мнение ...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Patriot 2.4 бензин:АГУ или Метан ...?
Свий
X
-
От: Patriot 2.4 бензин:АГУ или Метан ...?
Първоначално публикуван от gerganaradoslavova Преглед на мнениеЗдравейте,отскоро съм в оффроуда.Карах по-спортни коли .Но след 20год.шофиране минах на JEEP.Решила съм да слагам газ или метан.Изчетох всичко по темата...Утре ще говоря и с професионалисти...Знам,че слабия мотор не е много за метан,но изкушението си е голямо.А и доста обикалям..Гърция,Турция,Макефония..и т.н. ....Та се надявам да дадете мнение ...
Ако ще джиткаш такси в големиО град само метан.Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
-
Метанът си заслужава за таксита, автобуси, доставки и други такива МПС, които се карат в ограничен периметър около метанстанциите, а занимавката с метана е част от работата.
Иначе или трябва да напълниш автомобила с бутилки за метан, което силно му ограничава полезността като личен автомобил, или да се примириш че метанът е за града и да зареждаш 2 пъти седмично. И двете стават ама са неоправдани и чисто инвестиционно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от gerganaradoslavova Преглед на мнениеБлагодаря!Мисля да сложа газ-така или иначе цял живот карам газ.инжекцион...Но все пак трябва да проверя и другите опции..Минусите на метана май са много ,а разликата чисти финансово ,май не е чак толкова голяма..
Иначе не.
Коментар
-
Да,и това го мислех.С метана мощността пада с около 30%..А с малкото ми моторче... Докато с газта разликата е минимална.
Благодаря ,отново! Везната е наклонена вече в полза на газта.
Благодаря,отново! До сега карах 1.8-150к.с.Turbo(с чип около 170к.с.),но леко купе.Дори и това ме притеснявале при избора ми на нова кола .Тива огромно возило-с малък мотор...Но за първи Jeep ...лекичко !
Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнениеИ от 174кс. ще стане около 120кс. метана намаля мощноста на двигателя със около 30%Последно редактирано от CarTest™; 20-05-19, 10:29.
Коментар
-
И аз съм за читав ГИ. Поне ще знаеш, че можеш да зареждаш на повече места и че няма да имаш кой-знае какви разлики в мощността.Jeep WH 3.0 CRD
-2" RC lift suspension spacers
Chevy Tahoe GMT900 5.3 LY5
Коментар
-
Още по-добре е ако е възможно бутилката да е отдолу. Така не е за сметка на полезния обем. Газ (LPG) има и в Гърция и в Турция и в Северна Македония."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеОще по-добре е ако е възможно бутилката да е отдолу. Така не е за сметка на полезния обем. Газ (LPG) има и в Гърция и в Турция и в Северна Македония.
В Гръцко само нафта от Българско и музиката да свири 1000 км съм напред при влизането.Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
Последната нафта ,която заредих в Гърция беше толкова зле(Шел) че колата не можеше да вдигне повече от 70. Добавих малко бензин и добавка и се пооправиха нещата.Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
Ford Fiesta 1.4 Tdci
Коментар
-
Интересно. Бил съм там много пъти с всякакво МПС на всякакво гориво и съм зареждал, като проблеми категорично не съм имал. Обикновено хората придават на горивото това, че бараките им не са у норма. Чак 70 да не може да вдигне.. едва ли нафтата е крива."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар