Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на гориво на Grand Cherokee 4.0i и 4.7i на ГАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на гориво на Grand Cherokee 4.0i и 4.7i на ГАЗ

5.9 гори 16.17 при 120.130 газ. При цялата газ гори 30.Това със 200.Ама тоя туч не се кара така щото ни завива ни спира.
    Градско според борда 25.6 а според мен 30 газ.Бензин пак там някъде. Това в София всеки ден по 10 километра сутрин и вечер през всякакъв трафик.
    Частите са евтини в Америка.Ама ние не сме в там.
    4.0 само в черок. В гранд 5.2,5.9,5.7,6.1, са моторите.4.7 е залитане от правият път след 5.9ката.
    После се оправят.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

Благодаря на всички които се изразиха и които ме подкрепиха и не ме подкрепиха и на други които ме защитиха и все пак всеки по някакъв начин е прав ,но аз очаквам още мнения за джипката за да преценя дали ще ми е окей както каза един колега по нагоре.

Коментар

Първоначално публикуван от Rado_off Преглед на мнение
        ...но аз очаквам още мнения за джипката за да преценя ...
        Нямам нито 4,0 нито 4,7 л. Но имам от 2009 г. докъм днешна дата 3,7 V6 и от 2013 г. 5,7 V8.
        Карат се на бензин и второто харчи ПО-МАЛКО от първото. Вярно, има MDS-система, дето изключва 4 от 8-те цилиндъра, ама тя работи само на кротко шосейно каране, не и в градските задръствания, не и със 140+ на магистрала. А V8 с 330 к.с. нЕма начин да се кара кротко на шосе освен на тесни междуселски пътчета.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Карам 4.7 99-а година - средният разход за 16000 км е 20-21 почти няма разлика как карам минимума е 18-19, макс. 26-27. Върви много приятно и добре седи на пътя, спокойно набира от 120 нагоре без ленивост моят и спира и завива (не като спортна кола, но по-добре от повечето джипове!). Пробвах за малко 5.7 след 2004-а - върви осезаемо повече, харчи по-малко и седи на пътя по-шосейно (дори ако ми изпадне добър екземпляр бих направил смяна въпреки инвестициите в сегашната )
          Разхода си е сериозен и за 2-3 години ще надмине цената на колата, ама кеф цена няма са казали хората - и кефа е сериозен, защото получаваш един универсален боец, който на пътя се държи повече от добре, а и извън него няма да те остави (без бой )

Коментар

Моята WJ-ка, 4.7, от 2001-ва магистрално дърпа 13-14 (в зависимост дали е натоварен и дали е с гумата на тавана). Карането, обаче е леко и спокойно - 120 на темпомат. При малко по-бързо, но с ограниченията минаваме на 15-16, отново с гумата на тавана.

Еднократно на магистралата, със скорости, доближаващи 180 и кикдауни, ми даде 24.... но пък аз не дадох шанс на едно дърто БМВ х5 3.0 дизел
            Ако го караш спокойно, гори доста малко за размера и теглото си.
            Grand Cherokee WJ 4.7

Коментар

ZJ 4.0 автомат, на 16-ки, по магистрала със скорост 140 - 160 между две бензиностанции даде 17л. газ, градско не съм го засичал. Само се долива. Но този мотор му е слабичък.

Коментар

Карам Гранд 4.0 от март месец , не ми е единствен автомобил защото карам много. Имал съм и други джипки преди него но..... не мога да ги сравня с този американец. Комфорта от пътуването и удоволствието от този автомобил е невероятно.Решението си е твое дали да си купиш такъв джип. Целта оправдава средствата, горенето му е нищо в сравнение с това което може да ти преложи. Относно двугателя 4.0, избрах такъв защото е железен,евтин за обслужване макар че е по муден , но мен си ме устройва. Купи си такова МПС което ще отговаря на въпроса ти “ за какво ще ти служи”
                Jeep grand cherokee 4.0

Toyota 4rynner 2.4 td

Коментар

Е, искам и аз разход 13-14л. ! Как се случва това, че аз на моето 4.7 под 17 л. не мога да падна??

Коментар

Тези дни се разтърсих за универсална кола с която да мога да мина (ако се налага) за един ден 800-1000 км. без да се утрепам (с него ми се е случвало не еднократно!), да е кеф карането (Ооооо Да!), да не ме е страх да изпреваря и ако се налага да мина през няколко черни пътчета....
                    И се оказа, че освен Гранда няма такава която да мога да си позволя (такива дето не мога има!)

Коментар

Разхода на всички изброени по-горе(ако се карат на газ) е съизмерим с разхода на всяка дизелова джипка,с мотор от 2.0 нагоре.Говоря-съизмерим в пари.Вървенето е два пъти повече.
                      А да не говорим за този дето Кольо го кара....нека каже той как се изпреварва с него
                      Cherokee WJ 4.0L- NP242
                      Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

13- 14 газ изобщо не са много извънградско. Нормална лека кола дизел го дава тоя разход в пари.
                        То градското не е чака толкова далеч.
                        Последно редактирано от //Радо//; 24-12-18, 10:32.
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

При мен разхода в почти отрицателни температури, комбинирано, на къси разстояния и по 2-ро степенните ни пътни артерии даде 21л/100км, ако се сметне и бензина, който гори до раб. темп. на АГУ-то +- 10-15л на резервоар.Реалния разход ще е малко над 25л газ на 100км.Тази сметка няма да важи, ако се возите на дълъг път, там разхода на бензин ще е незначителен.
                          През лятото съм свалял до 10-11л на 100км.
                          ДжиЙпа е 4.7хохо с Принс ГИ.

Коментар

Първоначално публикуван от bayco92 Преглед на мнение
                            При мен разхода в почти отрицателни температури, комбинирано, на къси разстояния и по 2-ро степенните ни пътни артерии даде 21л/100км, ако се сметне и бензина, който гори до раб. темп. на АГУ-то +- 10-15л на резервоар.Реалния разход ще е малко над 25л газ на 100км.Тази сметка няма да важи, ако се возите на дълъг път, там разхода на бензин ще е незначителен.
                            През лятото съм свалял до 10-11л на 100км.
                            ДжиЙпа е 4.7хохо с Принс ГИ.
                            И аз съм с Принс ама 10-11л. даже не съм си мечтал

Коментар

Prins VSI 2 мисля е моя, мотора е 258к.с със въздушен K&N маслото е 5-30 и т.н.Всеки мотор е различен колега, на тези американци съм чел някъде,че и конете излизат различно за всеки мотор.Разхода на гориво м/у 12-20л изън града са абсолютно нормални за такъв мотор, в града 18-35л.Да не забравяме и качеството на газта в БГ, че имах ядове с тоя прецизен Принс с Кеихин дюзи.

Коментар

Първоначално публикуван от Rado_off Преглед на мнение
                                Здравейте ,
                                Искам да си купя джип Grand Cherokee 4.0 или 4.7 с бюджет до 6000-7000 лева , но въпроса ми е към хората които са имали пряк допир с тези джипове.... Колко е разхода на газ/бензин градско и извън.
                                Говорим за :
                                -Градско нормално каране от 40 до 60 км в час ...
                                -Градско агресивно каране от светофар до сфетофар с газ колкото може....
                                -Извънградско от 100 до 140 нормално каране
                                -Извънградско от 100 до 180 с постоянно изпреварване и ако се опитваш да стигнеш от София до Бургас за 2 часа примерно (за да ме разберете какво имам предвид) ...

Очаквам вашите отговори и моля само хора които са имали пряк допир до колата и знаят как седят нещата.
                                И моля без да се надиграваме на кой колко малко му харчи колата , а просто си кажете....

Имах: Grand Cherokee, 4.7, 223к.с. с ГИ слаган тук в БГ, първа регистрация 2002г.

За времето което я имах не съм имал дори и най-дребния проблем с ГИ, мотора не харчеше грам масло (или по-скоро не можеше да се хване по пръчката, че харчи). Колата вървеше много приятно, разлик между газ и бензин при ускорение аз лично не намирах.

Разхода:
                                - Градско нормално каране от 40 до 60 км в час -
                                - Градско агресивно каране от светофар до сфетофар с газ колкото може....

тези двете ги обединявам в едно 24-26л газ на 100 км

- Извънградско от 100 до 140 нормално каране - 18л/100
                                - Извънградско от 100 до 180 с постоянно изпреварване и ако се опитваш да стигнеш от София до Бургас за 2 часа примерно - за два часа до Бургас и кола с 2 цели моста - или си тъп, или ненормален (не, че не се срещат), а най вече се опитваш да влезнеш в черната статистика. Да речем с по напористо каране, кикдауни и каране 160-180 някъде към 20-21л/100 газ

ОБАЧЕ: Ламята си е Ламя! На дълги разстояния разхода е такъв, че е по-изгодно от дизел с аналогична мощност, но в градски условия, особенно зимата освен разход 24-25/100 слагаш и солидно количество бензин докато загрее. Даже зимата имах по-малък разход на газ отколкото лятото. Изчислявал съм го като пари на 100км и после през разход бензин на 100км и се получаваше около 18/100 бензин. Уредбата според мен беше настроена перфектно. Имах удоволствието да я покарам извън пътя не веднъж и колицата се справя повече от добре.

Продадох я първо защото и се наситих и си свърших работата с нея и второ не представляваше нещо особенно като кола, че да я задържа и въобще ниското качество на определени детайли ме втрещи!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X