Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гайки за джанти WK2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гайки за джанти WK2

Здравейте колеги,
    На времето бях взел и гайки заедно с комплекта 'зимни' джанти... За съжаление изработката им явно е от 'говнолин' защото доста 'мажат' резбата.
    Вярно, че реших почти да изпълня предписанията на производителя за затягане, като в инструкцията е посочена доста сериозна стойност на въртящият момент, но факта е, че гайките май вече няма да изкарат още един сезон...
    Затова - откъде вземате нормални гайки? Да, руснаците са много доволни от титаниевите, дето ги намират в кварталния магазин за стотинки, ама тук явно няма да са такива
    Размерът е 14х1.5, външен 19 - Доста дълбоки (настоящите са 37).....

П.С. оригиналните гайки не стават, защото 'афтърмаркет' джантите не позволяват да влезе толкова голям ключ (май оригиналните бяха с 22)..
    Последно редактирано от slowtraveler; 30-09-18, 16:31.
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

От: Гайки за джанти WK2

Сигурен ли си, че не си взел някакви инчови гайки щом "мажат" резбата?
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ами така ги пишат.... А и гайката върви добре докато не опрат нещата до затягане...
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

slowtraveler - питах в другата тема, но нея я заключиха.

Защо се наложи да мериш компресия?

А за гайките - тези афтърмаркет, формата им, конуса - отговаря ли на конуса на джантите на които ги ползваш?
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Хм... Поръчах си гайки от ebay, дойдоха, но 'полата' им е по-малка, което ме притесни...
          Т.е. контактната повърхност на конуса - при предните гайки е широка около 9мм, а общият максимален диаметър на конуса е около 23-24мм, докато на новите контактната повърхност е широка около 5мм и общият диаметър на конуса е около 20-21мм, което ме притесни - практически ще притискат само централната част на конуса на джантите...
          Новите са и малко по-плитки, но там още има малко запас...
          По магазините наоколо няма такива гайки - странна работа...
          Ето какво имам предвид:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20181113_113258.jpg
Прегледи:1
Размер:206.0 КБ
ID:5802276
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20181113_113316.jpg
Прегледи:1
Размер:264.3 КБ
ID:5802277

Коментар

Жоро, ако ти е интересно, аз мога да ти снимам моите които получих заедно с джантите и зимните гуми барабар с гайките на джантата си РОНАЛ. Като ми дадоха колата имаше освен новите гуми на алуминиевите 18-цолови джанти и кутия с пасващите гайки, които струваха 100 Евро (поне така пишеше на фактурата вътре), но аз не съм ги плащал де. Искаш ли да ти снимам моите зимни гайки и сравня като тебе тук с летните гайки?
            JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
            Тел: +359 887 847261

Коментар

По-добре виж каква марка и модел са Ако има парт-номер и т.н..

Коментар

И аз с WK имам проблем и с гайки и с болтове/шпилки. При поредната смяна на гуми се замазаха и болтовете и гайките. Поръчах 5 комплекта. Още при първото монтиране на някои гайки се отлепи горна тънка тенекийка и вече не са със капаче /глухи/ и с 1/2 № по-малки. И отново се замазаха. Комплектите купих на много висока /поне за мен/ цена от уж голям вносител на части за Хамерикански ХаФтомобили. Моля за помощ от къде да си поръчам читави и болтове/шпилки, и гайки, че отново е време за зимни гуми.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Внимавай с избора на гайки, защото доста народ не знае, че при джипките част от болтовете/гайките са с инчови размери, а друга част - метрични...
                  Днес се опитаха да ми продадат инчови, при условие, че според документацията моите са метрични (а според тях - инчова )...
                  Разликите в някои случаи са минимални, и резбата тръгва за няколко витки, но все пак ако витките са много - има разлика...
                  Аз черните ги поръчах от Ибей, ама още не знам дали ще ми свършат работа

Коментар

То аз за това питам от къде да си купя, че не избор, а никакви нама.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

ЕНЧО ЕНЧЕВ - В Долна Оряховица, имат всякакви гаики и шпилки на нормални цени. От тях сме почъчвали много гайки и шпилки за Грандовете. Даже последно поръчах едни гайки за джанти, които нямаха място за ключа, а се затяхаха с вътрешен шестограм, Пак американски стандарт.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170304_125002.jpg
Прегледи:2
Размер:350.0 КБ
ID:5802299

Коментар

Не можаха да ми предложат метрични (на европейския/EXF WK2 навсякъде пише, че е 14х1.5)...
                        А това, което виждам за обикновените им гайки - полата на конуса не им е по-широка от тази за 'черните' ми гайки...
                        Иначе такива гайки с имбусен ключ (само че не шестограм, а тип 'еврейска звездообразна зъбчатка' - не помня колко зъбчета имаше там) съм ползвал на Маздата и бе доста удобен монтаж/демонтаж...
                        Светльо, неслучайно споменах черните гайки - в доста обозримо бъдеще ще пробвам да сложа щатните гайки на 'зимните' джанти и ако стане - черните ги пускам за продажба барабар със секретите им...
                        Така, че ако ти харесат - ще се разберем... Ако не - виж е Ebay - аз от там ги поръчах (UK)...

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          По-добре виж каква марка и модел са Ако има парт-номер и т.н..
                          Жоро, караш ме сега да се замислям,къде ми е фактурата за гайките, понеже гюнтерът, като ми продаде колата с джантите, фактурата беше в кутийката с болтовете. Имам обаче със сигурност документация от секретните болтове,които купих, тъй като си пазя тяхната документация. Дове4ера в тъмницата ще опитам да потърся,какво ми е останало. Но със сигурност помня, че 20 бр. бяха 100 Евро.

Коментар

колеги, ето обещаната информация, макар и не от моите лични гайки, но моите са съяите. ЗА съжаление инфото е на немски, но това са размерите и мога да ви донеса по коледа ако искате. Жоро, на теб мога във Варна да ти ги донеса лично, стига да иская един комплект.
                            Ето линк:
                            https://www.ebay.de/itm/20-Radmutter...kAAOSwZ8ZW~XN3
                            иван

Коментар

Ето и малко онфо от мен: свързах се със завода в Д. Оряховица. Отговориха ми, че имат размери за гайки, но не и за болтове. Ако искам болт да сваля един от главината и им го пратя.
                              Така и направих. При мен се оказа, че болта е с неунищожена резба, а гайката се е замазала и оставила метал по болта. Въпреки това свалих 1 бр. болт и им го пратих. Днес се чух с тях и се разбрахме да свалят данни /размери, материал и твърдост/ и за сега да не ми правят болтове, а само ми пратят гайки.
                              Като ги получа и сменя със зимния комплект гуми ще пиша.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X