Здравейте. Мисля да сменям леката кола с джипка и се спрях на гранда от поколение 99-04. Порових се доста във форума но като цяло информацията е малко стара. Бих искал да попитам кой двигател бихте препоръчали ( 4.7 бензин с газ или 2.7 дизел ). Ако може и някой да даде малко информация колко скъпо ще излезне първоначалното обслужване ( ориентировъчно ). Имат ли сериозни болежки? Виждам че 2.7 дизел не е много препоръчван ? Благодаря предварително за информацията.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Избор на Jeep Grand Cherokee 99-04
Свий
X
-
От: Избор на Jeep Grand Cherokee 99-04
Звънни на Дядо Владо, или по-добре мини за по кафе покрай него, ще получиш отговори на всички въпроси, щетата ще е планова, и няма да има шок.
Първоначално публикуван от SantaMuerto Преглед на мнение...
Бих искал да попитам кой двигател бихте препоръчали ( 4.7 бензин с газ или 2.7 дизел ).
...ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
-
Първоначално публикуван от SantaMuerto Преглед на мнениеЗдравейте. Мисля да сменям леката кола с джипка и се спрях на гранда от поколение 99-04. Порових се доста във форума но като цяло информацията е малко стара. Бих искал да попитам кой двигател бихте препоръчали ( 4.7 бензин с газ или 2.7 дизел ). Ако може и някой да даде малко информация колко скъпо ще излезне първоначалното обслужване ( ориентировъчно ). Имат ли сериозни болежки? Виждам че 2.7 дизел не е много препоръчван ? Благодаря предварително за информацията.
Проблематични са - дюзи, диференциали, скоростна кутия, климатроник и т.н.
Някой ако ти каже, че 4,7 се чупел по-малко - не му вярвай
Бъди изключително критичен и огледай всичко по два пъти. Погледни навсякъде за течове на масло, антифриз, нафта, дюзите задължително ако ще взимаш 2.7. Климатика работи ли и дали духа където му зададеш от конзолата(ако му зададеш да духа в предното стъкло, а то духа и в краката имаш проблем). Ослушвай се за шум в диференциалите. Изкарай джипа на извънградски път и дръж скоросто 80-100 км/ч. и се ослушвай за виене(ако джамбазина/продавача ти каже, че със смяна на маслото ще се оправи - не му вярвай). Докато караш обърни внимание скоростната кутия как превключва - трябва почти да не се усеща, ако има удари и придърпвания - бягай надалеч.
Не се доверявай на псевдо "майстори" и "разбирачи", а направо закарай джипа при Дядо Владо или Еди.
Успех с покупката!
п.п.
Разход градско - между 14 и 16, извънградско - зависи как караш, ама на мен ми беше около 9-10 ...
Споделения разход е реален, а не по борд компютър.
Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнениеГагич, ти кое ще препоръчаш ?Последно редактирано от mokanina; 20-09-16, 13:11.РенеГАД
VW Golf V Variant 1.9 TDI
Honda HR-V 1.6i 4WD
"Of all the things I've lost I miss my mind the most."
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнениеГагич, ти кое ще препоръчаш ?Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнениеКакво ли ще препоръча, наистина?Оценявам питаемото от вас уважение към авторитета ми
Към автора на темата: не ги слушай тия двамата "преждеписавши", особено първия, който НИКОГА през живота си не е имал "Jeep".
А вторият, не случайно избрал си за ник прозвището на героя с крилатата фраза "Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!" просто се беше набутал с някаква развалина, че и дизелова на всичкото отгоре.
Дядо Владо е твоят човек за вещи съвети при избора на Джип (оригиналът, There`s only one) - тел. 0877 17 07 27, всеки ден след 11 часа.България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
И аз след леката кола като тебе реших да минавам на 4х4 джип и се спрях на Jeep GC 4.7 H.O 2003 от Май месец насам съм минал около 17х км. и за сега смених тампони по окачването,радиатор и маслото с филтър ,които ми струваха около 700лв.Колата се кара доста Хард и точно заради това смених споменатите части.
Като двигател се уверх ,че 4.7 е най-добрия избор с ГИ излиза даже много по-евтино отколкото с 2.7CRD а удоволствието от звука и вървежа на V8...
Бих те съветвал за покупка ако ще действаш като мен без да питаш никой и да ходиш самичък да купуваш да го направиш от Германия и то не най-евтиното щото ще излезе скъпо и не се плаши от цената на частите не са никак високи в сравнение с някои марки леки коли.Ако те интересува нещо може да ми пишеш на лично УСПЕХ с избора
Коментар
-
Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнениеНасочи се към друга марка/модел за да не ти излезе през носа
...
За първи джип нека да е нещо в което се чувства добре, и като интериорен комфорт, и като управление.
Важно е да се подбере и според целите за които се взима,
но какъвто и джип да си вземе, ако е миниран, пак ще реве.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеА вторият, не случайно избрал си за ник прозвището на героя с крилатата фраза "Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!" просто се беше набутал с някаква развалина, че и дизелова на всичкото отгоре.
Бях попаднал на безскрупулни джамбази и псевдо майстори-разбирачи, както и ти си попаднал на изнасилени от експлоатация и неподдържани комънрейли, та за това ги хейтваш и повтаряш едно и също като папагал сега.
Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнениеМалко си краен, ама щото си се напатил !
За първи джип нека да е нещо в което се чувства добре, и като интериорен комфорт, и като управление.
Важно е да се подбере и според целите за които се взима,
но какъвто и джип да си вземе, ако е миниран, пак ще реве.
Иначе 2.7 CRD си има достатъчно силица за купето, добре набира и стига максимална скорост доста бързо. Звукът на двигателя също е кефещ.
Представете си същия мотор на Ц класа или друго по-леко купе.Последно редактирано от mokanina; 20-09-16, 14:37.РенеГАД
Honda HR-V 1.6i 4WD
Коментар
-
Първоначално публикуван от SantaMuerto Преглед на мнениеБлагодаря на всички за мненията макар и да останах доста раздвоен. Ще тегля по една жица за по подробно инфо.
Няма конкретен модел,за който да не хвърлиш пари в даден момент.Grand Cherokee WJ
Dodge Caliber
E 430 4-matic-T(S210)
GLK
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение...Само трябва да е по-читав като екземпляр...
Аз моя го купих след много избиране и гледане, доста над средната цена за такъв автомобил нов внос и пак ядох дървото.РенеГАД
Honda HR-V 1.6i 4WD
Коментар
-
Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнениеМисия почти невъзможна в момента. Другия вариант е да нямаш ограничение във финансит, което пак не означава че ще ти дойде по-евтино и не е гаранция, че ще бъде читав и т.н. и т.н.
Аз моя го купих след много избиране и гледане, доста над средната цена за такъв автомобил нов внос и пак ядох дървото.Grand Cherokee WJ
Dodge Caliber
E 430 4-matic-T(S210)
GLK
Коментар
-
Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнениеАз моя го купих след много избиране и гледане, доста над средната цена за такъв автомобил нов внос и пак ядох дървото.пък нито една конкретна тема от тебе не намирам във форумЪт ? Нали си го продал вече (или купувачът също чете форума) ?
Вземи, опиши трагедиЙте. Нали не си си мислил, че експлоатация на джип е нещо като на "Голф 2" ?
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
...Нали не си си мислил, че експлоатация на джип е нещо като на "Голф 2"
Това всъщност е единствената истина.Дали Гранд или друго,все тая.Grand Cherokee WJ
Dodge Caliber
E 430 4-matic-T(S210)
GLK
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеВсъщност няма ли най-накрая да посочиш конкретно тия невероятни премеждия, коЙто си имал с въпросното недоразумение "Гранд Чероки" ? Щото така: "Леле-мале, к`во дърво ядох с диференциали, раздатка и автоматична скоростна кутия, ауууууу!!!"пък нито една конкретна тема от тебе не намирам във форумЪт ? Нали си го продал вече (или купувачът също чете форума) ?
Вземи, опиши трагедиЙте. Нали не си си мислил, че експлоатация на джип е нещо като на "Голф 2" ?
И защо трябва да пускам теми при положение, че вече има писано?
п.п.
никога не съм притежавал голф или фау ве, а и нямам такова намерениеРенеГАД
Honda HR-V 1.6i 4WD
Коментар
-
Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнениеНещо се опитваш да ми намекнеш ли?
И защо трябва да пускам теми при положение, че вече има писано?
п.п.
никога не съм притежавал голф или фау ве, а и нямам такова намерение
А за VW ни мой убиждаш кулътъ на народа! Аз си имам Ryakata Rated ® VW Passat модел 1991 г. и нямам намерение да го предавам на вторични ощеБългария е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар