Обява

Свий
Няма добавени обяви.

нестабилен празен ход на Grand Cherokee 2007 дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• нестабилен празен ход на Grand Cherokee 2007 дизел

Здравейте колеги! От 2 месеца съм собственик на Grand Cherokee 2007 дизел. Доста неща смених по колата, но явно има още проблеми за отстраняване. При палене сутрин при около 13-14 градуса колата има нестабилни обороти при празен ход. Пали добре, сменени са свещи и модула за подгряване. Докато колата е студена при подаване на газ колата притриса сравнително леко, като най-осезаемо е при 1000 оборота. след като колата загрее до около 50 градуса оборотите се вдигат плавно и притрисането изчезва. Прави ми впечатление ,че при запалване колата заковава на около 650 оборота. Това ми е първата дизелова кола. Не трябва ли при запалване за задържи за известно време по-високи обороти след което като позагрее да ги свали? Всякакви идеи ще са ми от полза.

От: нестабилен празен ход на Grand Cherokee 2007 дизел

Дюзи - корекции
    Дюзи - излишно
    Дюзи - стенд
    Моторче клапи
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Дюзите са нови. Моторче на кои клапи?

Коментар

Първоначално публикуван от sasho234 Преглед на мнение
        Дюзите са нови. Моторче на кои клапи?
        Клапите на смукателния колектор. Задвижва ги ел двигател.

Коментар

Двигателчето което се намират под входа на турбото ли имате в предвид? Няма ли ако има проблем с него да даде грешка при диагностика?

Коментар

Диагностика със следене на моментни стойности , обърнете внимание при студен мотор на количеството входящ въздух температурата му и налягането на горивото . Също е много- важно при смяна на дюзите дали са въведени техните кодове.
            Еди Рангелов : 0885 088 444
            Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Въведени са кодовете на новите дюзи. Явно пак ще се ходи на диагностика за пореден път. А труден ли е достъпа до моторчето под входа на турбото? Нали за него става въпрос?

Коментар

Май ще се наложи да въведа кодовете на дюзите наново. След доста четене се оказа,че кодовете се въвеждат при студен двигател, а номерацията на дюзите може да е по последователност на палене или по физическо място на цилиндъра. Ако може Еди да ми отговори за този мерцедесов двигател дали номерацията на дюзите е по палене или физическо местоположение. При мен кодовете ги въведоха при загрял двигател. Ще ги проверя пак кодовете и ще ги въведа наново.

Коментар

Номерацията винаги е по местоположение , кодовете са написани на самите дюзи . При проблем с мотора за вохровите клапи записва грешка така че не търси под вола теле ��
                  Еди Рангелов : 0885 088 444
                  Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X