Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2i 1996

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2i 1996

Здравейте колеги.

От доста време имам регистрация в този форум и от доста време наблюдавам.До сега карах един Jeep Grand Cherokee 2001 3.1TD и бях много доволен но от скоро друг мой приятел му се радва много и сега си търся джип но стария ми беше малко тромав а като разход не беше кой знае колко икономичен. Сега съм се спрял на един екземпляр но нищо не знам за него като цяло. Та въпросите ми са: Ако има найкой такъв или е карал и има някакъв експирианс. Моля да ми понапише подробно за целия джип заслужава ли си? Има ли проблеми мотора или като купе всичко като цяло ако ми обясни ще съм много благодарен. И ако тръгна да го купувам някой от колегите разбирачи ще може ли да метнат едно рамо да дойдат с мен на оглед да си дадат мнението. Ще съм безкрайно много благодарен за помоща ви. И разбирасе за пиячите пиячка а за не пиячите чайче или кафенце

От: Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2i 1996

Заповядай!

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=11563
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Не знам дали колегата може да чете в тоя раздел..
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Съдейки от поста му, даже не се е и опитвал да направи такава грешка.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
          Не знам дали колегата може да чете в тоя раздел..
          Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
          Съдейки от поста му, даже не се е и опитвал да направи такава грешка.
          И да се е опитал - още не може да чете "Систематизирана информация".
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Това, което Коко се опита да каже, е че той и "несистематизирана" не се е опитвал да чете. А всъщност точно систематизирания раздел не му трябва сега. Ще му трябва като/ако си купи.
            Последно редактирано от silverfox; 13-10-15, 08:04.
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Много смешно. Благодаря за отговорите страшно много доволен останах. За съжаление в нашите форуми вече са станали не място за допитване и начин да разбереш кое превозно средство е за тебе... А са станали Хай Сосиете форуми където запитването е срамно нещо. Благодаря ви и останете със здраве.

И да немога да чета в този раздел който сте дали като линк !!!
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 13-10-15, 09:46.

Коментар

Re: Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2i 1996

Колега, накратко ще дам моите 5 стотинки по темата. Двигателя е много здрав, раздатката и скоростите също. С редовното им обслужване, може да си го караш мнооооооого километри без да се занимаваш с тях. Нямат някакви фабрични проблеми. Аз карам такъв джип от 3 години и все още всяко настъпване на педала на газта, носи усмивка на лицето ми. А звука.... ах този сладък американски звук. Купето няма проблем с ръждата. Всичко е направено много просто и лесно за ремонт, но в същото време е много солидно. Като изключим нещата които аз съм счупил, за сега ми се е наложило да сменя водна помпа, тампони на двигателя и шарнири на предна лява главина. Така че, на въпроса " заслужава ли си " аз с 2 ръце гласувам ДА.
                Последно редактирано от Svetlozar Stankov; 13-10-15, 09:16.
                Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
                0886/872-646

Коментар

Първоначално публикуван от Arcrain Преглед на мнение
                  Много смешно. Благодаря за отговорите страшно много доволен останах. За съжаление в нашите форуми вече са станали не място за допитване и начин да разбереш кое превозно средство е за тебе... А са станали Хай Сосиете форуми където запитването е срамно нещо. Благодаря ви и останете със здраве.
                  Ето ти другата гледна точка - хич не е смешно да се появи някой, който изобщо не си е направил труда да попрочете нещо, което е писано 1000 пъти, да иска всичко да му се тресне наготово и като му кажеш къде бърка да ти дава определение в какво са се превърнали българските форуми, а иначе да търси "експирианс". Та не е смешно - плачевно е. И да - аз лично бих се срамувал да не си направя труда поне отгоре-отгоре да поразгледам преди да питам.
                  Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Колега Аркрейн лично аз съм много доволен от Този джип много здрав и като 5.2мотор доста мощен. Препоръчвам ти го. Единствения проблем е че петата врата от двете страни много гният да имаш едно на ум. Иначе незнам за какво ще го използваш и за какви цели ще ти служи.
                    Последно редактирано от Sturshel; 13-10-15, 09:55.

Коментар

Колега СТАНКОВ. Благодаря за точния отговор. Карал съм три години един WJ 3.1TD много бях доволен чувал съм и бая теми рзгледах доста се уплакват от тоя мотор но аз не съм имал никъкви проблеми само масла филтри и стъпка изминах за трите години (85000 - 90000 км) с него и накрая го продадох на един приятел който 5 месеца постоянно ми предлагаше оферти. Сега искам да си купя пак джип но искам да е малко по евтин защото много често ходя на село и на планина, а селото ми прекохаса за канализация и познайте в какво състояние е в момента само кал до коленете. Харесал съм си един екземпляр ZJ 96 година е но най вероятно ще имам нужда от някой който разбира да ми даде съвет и да го разгледаме джипа.
                      Последно редактирано от Arcrain; 13-10-15, 09:48.

Коментар

Re: Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2i 1996

Няма да сбъркаш ако се спреш на ZJ 5.2 Напиши от къде си и най-вероятно някой колега ще се отзове за огледа.
                        Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
                        0886/872-646

Коментар

От: Re: Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2i 1996

Област Бургас.!

Коментар

Първоначално публикуван от Arcrain Преглед на мнение

И да немога да чета в този раздел който сте дали като линк !!!
                            Първоначално публикуван от Sturshel Преглед на мнение
                            Колега Аркрейн лично аз съм много доволен от Този джип много здрав и като 5.2мотор доста мощен. Препоръчвам ти го. Единствения проблем е че петата врата от двете страни много гният да имаш едно на ум. Иначе незнам за какво ще го използваш и за какви цели ще ти служи.
                            Много интересно! Човекът пита и сам си отговаря. Ама шизофренията тук се лекува оперативно ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Няма да сбъркаш с ZJ (US изпълнение)/ZG (EU изпълнение), двигателите им са с пословична здравина, в щатите карат по 200-300к мили С леко преработен дизайн и вече с инжекцион този двигател се прави от 50те години (Chrysler LA small block). Двете V8 разновидности 5.2 (318ci) и 5.9 (360ci) са от поколение Magnum. Частите за джипките са сравнително евтини (от щатите, варианти за внос различни), най-скъпото което съм срещал до момента е инжекцион модула за резервоара - помпа, филтър, регулатор за налягане и нивомер, ок. 80-90$. По-проблемни може да се окажат раздатката в частта на виско-съединителя и lsd пакета на задния диф, макар че при 5.2 май не беше стандартно с трак-лок отзад. Колата е тежка и много върви с осмака, огледай дискове, накладки итн. За скоростите си има специално масло "ATF +4", важното е да не прегряват (светва OD бутона ако се случи). Маркуча за високото налягане на сервото се случва да изпуска, ако е стар или преправян.
                              Ако ходиш сам на оглед - двигателя трябва да работи абсолютно равномерно, да пали на втората секунда (т.е. държи налягане по магистралите), да не се качва температурата над 100 след като покараш (само лятото в града и с климатик леко прескача). Характерното за алтернатора е, че няма отделен регулатор - централният компютър се грижи за напрежението и трудно се хваща ако има някъв проблем.
                              Т.к. моделът е с много ел. екстри и сравнително стар, прегледай дали работи всичко - централно, прозорци, огледала, климатик, седалки и памет за настройките и автоматичнара антена на радиото. Най-често не работи подгряването на шофьорската седалка; климатика трябва да духа студено след 1-2 минути, не повече. Колонките на радиото с 90% сигурност са заминали, ако са оригинални, но има лек и за тях без да се заменят.
                              Окачването - тампони на носачите (16 броя), биалети, шарнири ги има в евро07 (moog) - ако сменяш като материал ще излезат всичко към 300-350лв с отстъпките; комплект дискове с накладки - ок. 400л +/-.
                              А вече ако имаш мерак към офрод машина, има и други колеги с опит по лифтове, други мостове итн.
                              ZJ 5.9 (x3.5)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X