Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скоростна кутия - отново

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скоростна кутия - отново

Колеги,
    Пак преживявания с Гранда. Ще започна малко по от рано, че нещата май ще излязат навързани ...
    В края на миналата година, в движение АСК на Гранд 2,7 ЦРД в движение мина в авариен режим. При положение, че се намирам в страна, където официално са регистрирани само 5 Гранда и никой не е дизел, специалистите по сервизите както се сещате са много кът. В 1вия сервиз ми казаха скоростна кутия - взех една и се оказа, че не е от нея. Накрая се оказа платката. Заради тази платка взех цял Гранд за части, че ми обявиха някви луди цени. Взех каквото ми трябваше и го продадох - даже на далавера, както се казва ...
    Още със слагането на "новата" АСК усетих проблемите. При превключването между 2ра и 3та оборотите рязко скачат сами между 2500 до около 3500 преди да се превключи. После между 3та и 4та времето и оборотите пък са по-големи, като разлики. Свикнах и с това ...
    За един месец счупих обаче 3 предни карета на предния кардан. 1вото си беше оригиналното (ако се съди по маркировките де), останалите 2 чисто нови (цената е около 80 лв, забравих марката и фирмата)
    Пътувам адски много - за година от както го имам Гранда, му направих около между 18 000 и 20 000, пет години чайах докато се сдобия с него ... и сега само наливам пари в него и почнах да се изнервям...
    При поредното връщане в БГ веднага отидох в Дарс Ауто за диагностика. Според тях чупенето на каретата е в резултат на няколко неща.
    1. Омекнали тампони на двигателя и АСК, което пък довежда до промяна на геометрията на цялата постановка ... ?
    2. Износване на "пакетите" на АСК, което в комбинация със променената геометрия е било причината за чупенето на каретата ... ?

Въпроса ми е има ли нещо вярно в това? Ако трябва да купувам кутия - ще ми е 3тата ве4е, а гаранция ... (вот тебя междинний) както казват едни близки до назе хора
    Или както ми препоръчаха от Дарс Ауто, да мина със сегашната АСК на рециклаж (препоръчаха Цанко във Варна). Някой може ли да ми даде отзиви за него?
    Разликата между купуването на нова "употребявана" АСК и рециклажа на практика липсва. На целия фон ...

Другият ми въпрос е дали всички тези проблеми са свързани по някакъв начин по между си или са отделни сами по себе си явления?

Не искам да го махам, с такъв мерак го взех и го поддържах до сега, ама вече ... не се издържа ... Моля Ви най - смирено за акъл и съвет
    За да хванеш луд,прати луд да го хване :D
    Jeep Grand Cherokee Limited WJ 2.7

От: Скоростна кутия - отново

Най-компетентно и близо мисля, че ти се пада Стоян - ssspeed
    Иначе като начало може би е добре да се започне със състоянието и нивото на маслото в кутията......А за предното каре...затягаща раздатка? диф? лсд? там течностите как са?
    WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от tojito Преглед на мнение
      .... (препоръчаха Цанко във Варна). Някой може ли да ми даде отзиви за него?
      Тука препоръчват Стоян от Пловдив. Не само в тази тема.
      Първоначално публикуван от webfusion Преглед на мнение
      Колеги скоростната кутия е оправена, оправи ми я в пловдив Стоян се казва ето телефона 089 862 0306.
      Същият, известен и като ssspeed:
      Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
      Най-компетентно и близо мисля, че ти се пада Стоян - ssspeed
      Иначе като начало може би е добре да се започне със състоянието и нивото на маслото в кутията......А за предното каре...затягаща раздатка? диф? лсд? там течностите как са?
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

ДА споменаха ми и за някакъв пич от Пловдив, ама само до там - в смисъл, че е от Пловдив и, че бил добър.
        Относно проверките на дифа и лсд, не съм ги гледал ... Момчетата в сервиза в който ходя нямат никакъв опит с Грандове, ограничен съм от към възможности и опции.
        Притеснявам се, че само с задния кардан минах вече около 5 000 км за около месец и половина, сега ако сгъне и той ...
        За да хванеш луд,прати луд да го хване :D
        Jeep Grand Cherokee Limited WJ 2.7

Коментар

ДА споменаха ми и за някакъв пич от Пловдив, ама само до там - в смисъл, че е от Пловдив и, че бил добър.
          Относно проверките на дифа и лсд, не съм ги гледал ... Момчетата в сервиза в който ходя нямат никакъв опит с Грандове, ограничен съм от към възможности и опции.
          Притеснявам се, че само с задния кардан минах вече около 5 000 км за около месец и половина, сега ако сгъне и той ...
          Не ми се е налагало да му ползвам услугите, но има много добри отзиви тук за него, вкл. и по ремонт на раздатъчни кутии, май и диференциали също. Grand WJ се движи предимно на задно и прехвърля тяга на преден мост при пребоксуване на задния, така, че нищо няма да му стане от кротко придвижване от Бургас до Пловдив без преден кардан.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Щом си от Бургас, пробвай с Добри от Алфа на кръговото за Сл.Бряг. Кажи че Илко/Маринко те праща. Ако някой може да се оправи/в този град/ е той.
            в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
            Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Втора към трета са едни валвчета които лесно се сменят ако е това проблема.

Пловдив,диагностика и каквото ти каже ПИЧа.

Как ги трошите тия кутии не знам,в семейството са 9 подобни на тая 722.6ХХ и с 2 само съм имал леки проблеми за по стотина или айде 200 долара да речем.Това държи на бой 300 коня и горница на 2.5 тона кола сменяха задни гуми на всяка смяна на масло,другите 8 бакшиш.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Не сравнявай кутиите на твоите M Benz с тази. В нея по рождение са заложени проблеми:
                Jeep Grand Cherokee P0702 FIX

OEM Jeep Grand Cherokee transmission shifter module PCB has some design errors, is composed using cheap parts and low quality tin. Problems with original Grand Cherokee gearbox shifter boards occur due to bad soldering (low quality tin) and oxidation of VIA-s – that leads to components failure and breakdown resulting in gearbox going to error mode. P0702 code ALWAYS occurs to Engine Control Module with Jeep gearbox electrical problems. Other fault codes may appear occasionally depending on the specific fault. Shifter boards have been designed to last only till the end of the guarantee period and after that many “lucky” Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD owners can eventually buy a new gearbox shifter module. Your dealer can sell you a new Shifter Lever Assembly (SLA). It will cost you about 800 euros and what you get is the same poorly designed spare part. In addition to that, your dealer sells you a new part without leather gear lever knobs, they are replaced with cheap looking plastic ones. There is no need to change the whole shifter lever assembly in your Jeep Grand Cherokee. It is enough if you change the faulty transmission shifter electronics board and you can forget P0702 fault.
                Отгоре на всичко са разположили над тази платка и място за чаши, та да може и нещичко да поразлееш върху нея, ако случайно се е позадържала читава твърде дълго!
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Тук става въпрос за проблем в скоростния лост, не в кутията.

към боса: една и съща кутия при гранда е много по издържлива от монтираните в бенца.
                  Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

АСК на 2.7 CRD си е ок. При нормално каране и редовна смяна на маслото няма никакъв проблем доста хиляди км. Да, платката дава фира след определено време и да, може лесно да си я батисаш с някаква течност... Само, че се ремонтира и не е нужно да се сменя целия шифтър механизъм. Това, че някой някъде е написал евтини части и т.н. далеч не е определящо за издръжливостта (все пак влияят и много други фактори). Дали е била проектирана да кара 12, 13 и плюс години с неограничен пробег!? И принципно кои коли се правят с 15 годишна гаранция!?
                    Не си прави експерименти, ами потърси хората които те съветват колегите. Иначе ще си изкупвач на донори докато не ти писне и твоя не стане такъв.
                    WG Limited 2.7 CRD 02
                    WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

(препоръчаха Цанко във Варна). Някой може ли да ми даде отзиви за него

Здравейте ,сервиза на Цанко във Варна е единствения (аз поне не знам за друг такъв) специализиран сервиз за автоматични ск.кутии във Варна.С моето Чероки/Либерти 2.8 ЦРД 2004 г.откакто е купено
                      ходя само при него, а и скоро колега от Шумен беше казал добри думи за ремонта на неговата авт. ск. кутия при Цанко.

Успех

Jeep Cherokee 2.8 CRD automat 2004

Коментар

От всичките писаници, правилно ли съм разбрал, че текущия ти проблем е чупене на задно каре на преден кардан?
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Да, и трите неща са верни
                          - че е много добър;
                          - че е от Пловдив;
                          - че е пич!!!

На един телефон разстояние ти е Стоян, не е толкова трудно, опитай...

Коментар

Потвърждавам информацията за Цанко. Бърз, коректен и точен! Има всички части в наличност, а съм чувал, че за някои автомобили дори има цели рециклирани кутии, които слага в рамките на деня. И дава 12 месеца гаранция, което е важно според мен.
                            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                              Тук става въпрос за проблем в скоростния лост, не в кутията.

към боса: една и съща кутия при гранда е много по издържлива от монтираните в бенца.
                              Износване на пакети троши карета........баси Гранда ако е така ма как да е така не ми го побира акъла.

За много по-издръжлива не знам,то зависи и с кои на Бенц сравняваш,че едно е С230 кутия от 98ма и малко по-друго 220 с осмак ма и кои ще да е комбинирано километри имат около 2 милиона пък проблеми няма.

Чашите над скоросния лост съм ги махнал от дълго време,шифтър за 800 евро няма да си купя пък без диагностика тая кутия няма да и се пробвам,не вярвам и на легенди Аааа това е кекаво,ако беше така поне един осмак да ми е хвърлил скорости пък те на,бой като подарени и не се дават.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X