Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee 2.7 или 3.1 ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Cherokee 2.7 или 3.1 ?

Здравейте на всички !
    предстои ми закупуване на първият ми джип, спрял съм се на Grand Cherokee около 2002-2003 година но не знам кой двигател да избера 2.7 или 3.1?
    Намерих няколко теми но всички са от 2007 година публикации, та ако може малко нова информация ще бъда много благодарен.

От: Grand Cherokee 2.7 или 3.1 ?

Боклука от 2007 си е боклук и през 2015.....
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Няма промяна по въпроса. Всичко си е както преди. Сега ще дойдат и ще ти кажат 4.7 . После ти ще кажеш - ама аз искам дизел. Те - Не искаш! След това ще се домъкне някой и ще каже - Че к'во му е? Аз си го карам вече 3 год. и само нафта сипвам. Следва плюнчене, как прегрявали и не вървяли. Ще се появи и препоръка за непретенциозния и неубивам 4.0 . Ама щяло да те е яд после че не е 8мак. След това се започва спорът за въртящия момент. Накрая идва например Ясен и заключва в архива. И така до края на света....

А истината е много проста - Качваш се и караш най-запазеното, дето ти хваща окото. Ако ти харесва как върви, шуми и вози - взимаш. След това приготвяш 2к лв. и тръгваш да обикаляш Дядо Владо и Еди.
      WG 2.7 CRD

Коментар

Само да не е с най-ниската цена щото докато стане за каране може да надскочи цената на най-скъпото
        Еди Рангелов : 0885 088 444
        Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
          Няма промяна по въпроса. Всичко си е както преди. Сега ще дойдат и ще ти кажат 4.7 . После ти ще кажеш - ама аз искам дизел. Те - Не искаш! След това ще се домъкне някой и ще каже - Че к'во му е? Аз си го карам вече 3 год. и само нафта сипвам. Следва плюнчене, как прегрявали и не вървяли. Ще се появи и препоръка за непретенциозния и неубивам 4.0 . Ама щяло да те е яд после че не е 8мак. След това се започва спорът за въртящия момент. Накрая идва например Ясен и заключва в архива. И така до края на света....

А истината е много проста - Качваш се и караш най-запазеното, дето ти хваща окото. Ако ти харесва как върви, шуми и вози - взимаш. След това приготвяш 2к лв. и тръгваш да обикаляш Дядо Владо и Еди.
          Ха Хааааа Ето това резюме може модераторите да го закачат най-отгоре и ще решим всякакви умности по темата.
          Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение

Това ми хареса,все едно аз съм го писал,наистина няма да е зле да се залепи най-отпред.Ще спести пукането на нови теми и оспамване на други.��
            Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
            Subaru Forester 2.0 d 2010
            Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Първоначално публикуван от Virusing Преглед на мнение
              Здравейте на всички !
              предстои ми закупуване на първият ми джип, спрял съм се на Grand Cherokee около 2002-2003 година но не знам кой двигател да избера 2.7 или 3.1?
              Намерих няколко теми но всички са от 2007 година публикации, та ако може малко нова информация ще бъда много благодарен.
              Тази тема се е изтъркала още преди да е започнала. Има десетки такива теми и всичките са с едни и същи отговори, колегата по горе ги е споделил

Коментар

Тва резюме ако го залепя най-горе ще умре разделът.

Коментар

Добре би било при поява на следващи такива теми /а то със сигурност ще има/, аутумътичну миниу аутоматичну да препраща къмто тази тема !!!
                  Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                  0888854582
                  Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                  Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

5.7 от следващия модел, никой не е давал такъв отговор до сега.
                    пп Реално по темата- вземи колата в по-добро състояние, тъй като това са коли на по 12-13-15г.
                    И двата не вървят, а 2.7 ако е издухан, може да излезе много по-скъп за ремонт от 3.1
                    Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                    Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Както бях писал в др.тема, във форума не се гледа с много добро око на дизелите. Според мен освен състоянието на джипа, с таблица си напиши основните характеристики на тех.данни и ще можеш да си отговориш сам на някой въпроси. Примерно: максим.скорост на 4,7 е 207км/ч при 258к.с. а 2.7 дизел скоростта е 182км/ч. при 163 коня.Разлика приб. 90к.с и само 20 км. в повече.АСК при единия е 4-ри скорости а при др. пет. При 3.1 скоростта е 173 а к.с. са 140, но теглото е едно и също. На този принцип може да си съпоставиш тех.характ. и да видиш кое най ти пасва.
                      Jeep Grand Cherokee 2.7 crd-2002 год.

Коментар

Малко приличаме на "Левски" и Цска ама нали сме си деца...
                        Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Първоначално публикуван от valls Преглед на мнение
                          Примерно: максим.скорост на 4,7 е 207км/ч при 258к.с. а 2.7 дизел скоростта е 182км/ч. при 163 коня.Разлика приб. 90к.с и само 20 км. в повече.
                          То не е до таблици, качваш се на едното, после на другото и... сам се отказваш от дизеловото
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Айде, почна се! Ясенеееее.....Майтап. По принцип винаги съм бил поддръжник на идеятата за по-често и повтаряща(а и актуализираща) се информация в един форум, от колкото уникална и само на едно място + 1000 сърдити отговора в стил "Търси. Обсъждано е много пъти!". В интерес на истината в руските и американски форуми един път не попаднах на подобно "смъмряне".

Ако трябва да съм честен нямам нищо против бензинов WJ, но не бих си позволил разходът му. Не че не мога и не ми е по силите(a и не карам много), а просто не го намирам за оправдано. АГУ в колата, пък още по-малко намирам за оправдано и пак толкова бих си позволил. Точно и тук е позициониран дизела на пазара. Толкова по темата дизелов срещу бензинов Гранд.

Относно конкретния въпрос на питащия.
                            Аз лично избрах 2.7, защото моторът и скоростите са на мерцедес. Не защото мисля, че това е гаранция за качество, а защото специално тази комплектация(ОМ647 + 722.6) е доста масово разпространена и по сервизите я знаят отдавна, което предполага и известен запас на резервни части и консумативи по магазините. За 2 год. от както го експлоатирам установих, че мерцедес са си специфицирали агрегатите и консумативите доста добре, както и в чуждите форуми е пълно с информация. Може би и за 3.1 е така, но просто не съм търсил и нямам наблюдения. Да чукна на дърво, точно с двигател и скорости не съм имал никакви проблеми за тези две години, освен ако изключим рециклиране на горивната помпа за високо налягане при Еди срещу 380лв. И това при положение, че нямах авария и нямах никакви проблеми с палене(освен две по-продължителни по 5-7 сек., но може да е било и от о-пръстени). Просто беше планов ремонт, защото беше започнала да сълзи. И все пак ГНП на над 10год., няма какво да го коментираме - това си е обслужване на консуматив.

2.7 разполага с повече от достатъчно мощност и въртящ момент още от под 2000 оборота за спокойно шофиране, както и за лек офроад(на тежък не съм ходил). Продължително поддържане на 150км/ч по магистрала не са проблем, но самата кола не е създадена за това/толкова според мен. WJ е кола за country roads. Не е магистралка. Това е кола с която да обикаляш крайбрежията на Гърция, Испания, Италия и когато пожелаеш да излезеш от пътя и да се настаниш на самия плаж до вълните, където да разпънеш палатка. За магистралата има WK/H и т.н.

Обслужването на мотора е ~100лв. хубаво масло+филтър, ~400лв ролки и ремък, 60лв. термостат, 60лв. горивен филтър, 20лв. въздушен. Обслужването на скоростите е 200лв. за масло, филтър и гарнитура на 50к км. или 400лв. за цялостна смяна на маслото. Евентуално една букса на кутията за 20лв. се сменя. Рециклирането на турбото Еди беше споменавал ~1000лв., 200лв. е рециклиране на дюза. Маркуча на хидравликата е 200лв.(имат кофти накрайници и текат). Толкова за спесифичното обслужване. Останалото е като на всеки WJ.

Сега е ред на някой с 3.1, че и на мен ми е интересна съпоставка.
                            Последно редактирано от imarh; 03-02-15, 21:45.
                            WG 2.7 CRD

Коментар

То като се замисли човек и 4.7 V8 си има кусури. Сравнително често се говори за направен ремонт на такъв двигател. Отделно от това върви колкото наточен 2.0tdi, демек нищо особено, а за разлика от него харчи като с теч в резервоара. Слагаш газова и половината багажник вече не е достъпен. Това не пречи да е приятен за каране мотор, но вярвам така е и при 2.7 дизела. Турбо дизелите всички са приятни за каране. Така, че винаги ще подкрепям избора на по-запазения екземпляр, такъв с някаква история, документи и не в най-долната ценова група и на второ място дали ще е дизел или бензин.
                              Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                              0888/00-55-37

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X